Header image
Week 10, 6 maart 2018

Nomineer uw talent van het jaar!

Nomineer uw talent van het jaar!

Na twee succesvolle edities organiseren wij ook dit jaar weer een Talentenbal voor jong talent. Voor dit Talentenbal vragen wij u om talenten te nomineren voor de titel Sporttalent van het Jaar of Cultuurtalent van het Jaar. 


Wanneer ben je rijk?

Wanneer ben je rijk?

Bij basisscholen De Poort, Groenehoek en De Klipper draait het in de week van 12 tot en met 16 maart om geld. Zij spelen een prominente rol bij de activiteiten die in deze Week van het Geld worden gehouden op de scholen in Lansingerland.


Er is weer een takkenroute!

Er is weer een takkenroute!

Het voorjaar komt er aan! Voor veel inwoners de tijd om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Als extra service kunt u ook gebruik maken van de takkenroute. Deze is gepland van maandag 12 tot en met donderdag 15 maart. Via www.mijnafvalwijzer.nl kunt u een afspraak hiervoor maken.


Landelijke compostdag

Landelijke compostdag

Zaterdag 17 maart is het de landelijke compostdag. Wij delen die dag samen met Renewi gratis compost uit. Per huishouden kunt u een aantal zakken of losse compost ophalen bij de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs of het afvalbrengstation in Bergschenhoek.


Heeft u de Rotterdampas al?

Heeft u de Rotterdampas al?

Op 1 maart is het nieuwe Rotterdampasjaar van start gegaan, met allerlei toffe nieuwe acties. Met de Rotterdampas ontdek je meer leuke dingen dan ooit, gratis of met korting. Bestel of verleng uw pas op de website van de rotterdampas en ga op ontdekkingstocht!


Uw stem telt!

Uw stem telt!

Op woensdag 21 maart zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. De stempassen zijn verstuurd en de kandidatenlijsten ontvangt u deze week. Hierop staan de locaties van de stembureaus en welke voor u het meest dichtbij is. 


Expositie DOEL

Expositie DOEL

Voor de tweede keer is er in de hal van het gemeentehuis een expositie te zien met werkstukken van deelnemers bij DOEL. Wethouder Ankie van Tatenhove opent op vrijdag 9 maart om 11.00 uur de expositie. Deze kunt u tot en met donderdag 19 april in het gemeentehuis Bergschenhoek bekijken.


Stel uw vraag aan de wethouder

Stel uw vraag aan de wethouder

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u met hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? U bent van harte welkom tijdens het maandelijkse spreekuur van de wethouders op woensdag 14 maart.


Help de padden

Help de padden

De temperatuur stijgt, waardoor binnenkort de paddentrek kan beginnen. Initiatiefnemers vroegen aandacht om padden te helpen tijdens hun tocht. Samen met De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) zijn er borden langs de weg en speciale paddenmatten in putten geplaatst. Helpt u ook mee?


Nieuwe borden Schotse Hooglanders

Nieuwe borden Schotse Hooglanders

Wethouder Jeroen Heuvelink, bestuurder van Recreatieschap Rottemeren, heeft maandag 5 maart de nieuwe informatieborden over de Schotse Hooglanders in het Lage Bergse Bos onthuld. Dit deed hij samen met Ruud Bredius, die al 25 jaar de Schotse Hooglanders verzorgt en Danique, de kleindochter van Ruud.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content