Header image Header image
Week 10, 11 maart

De vaccinatielocaties in de regio Rotterdam

De vaccinatielocaties in de regio Rotterdam

In de regio zijn 20 plekken aangewezen waar gevaccineerd gaat worden. Of die locaties open gaan, is afhankelijk van de levering van vaccins. De opening van twee grote vaccinatielocaties staat op de planning, namelijk de Van Nelle Fabriek in Rotterdam op 11 maart en Sporthal de Schenkel in Capelle aan den IJssel op 18 maart. Dit brengt het totaal op vijf vaccinatielocaties, verspreid over de regio Rotterdam-Rijnmond.


Avondklok tijdens de verkiezingen

Avondklok tijdens de verkiezingen

Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Speciaal voor risicogroepen gaan er al stemlokalen open op 15 en 16 maart. U kunt tussen 7.30 en 21.00 uur uw stem uitbrengen. Dan is de avondklok nog steeds van kracht. Bent u na 21.00 uur onderweg naar huis vanaf een stemlokaal? Dat kan. U heeft hiervoor geen verklaring nodig. U kunt dit uitleggen aan de handhaver.


Regels bij (thuis)quarantaine

Regels bij (thuis)quarantaine

Gaat u 10 dagen in (thuis)quarantaine? Dit betekent dat u binnen moet blijven en geen bezoek mag ontvangen. We begrijpen dat dit voor u lastig kan zijn. Durf om hulp te vragen, bijvoorbeeld van buren, vrienden of familie. Waar u allemaal rekening mee moet houden en waar u hulp kunt vragen leest u op de website van de Rijksoverheid.


Maak het verschil als pleegouder

Maak het verschil als pleegouder

Soms kan een kind door bepaalde oorzaken (tijdelijk) niet thuis wonen. De opvang in een pleeggezin kan dan een goed alternatief zijn. Als pleegouder kunt u echt een verschil maken. Op de website van Pleegzorg Rijnmond vindt u o.a. de pleegzorgorganisaties in Rotterdam-Rijnmond waar u terecht kunt met al uw vragen.


Financiële ondersteuning via TONK

Financiële ondersteuning via TONK

Door de coronacrisis hebben sommige huishoudens te maken met een plotselinge terugval in hun inkomen. Soms hebben mensen dan moeite om hun vaste lasten nog te kunnen betalen. Dan is het mogelijk om gebruik te maken van de TONK-regeling: Tijdelijke Ondersteuning van Noodzakelijke Kosten. Op onze website vindt u meer informatie en kunt u lezen of u ervoor in aanmerking komt.


Uitbreiding blauwe zone parkeerterrein Berkel Centrum West

Uitbreiding blauwe zone parkeerterrein Berkel Centrum West

Momenteel kunt u vrij parkeren op het geasfalteerde parkeerterrein in Berkel Centrum West. Daar komt verandering in. Vanaf maandag 15 maart wordt de bestaande blauwe zone op het Westerplein (nabij Albert Heijn) uitgebreid met het daarnaast gelegen parkeerterrein. Door de uitbreiding van de blauwe zone bieden we extra parkeergelegenheid aan het winkelend publiek.


Hulp bij het digitaal regelen van overheidszaken

Hulp bij het digitaal regelen van overheidszaken

Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen van de overheid die u zelf online moet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van uw rijbewijs. Het is fijn als iemand je hierbij op weg helpt. U kunt nu terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Berkel en Rodenrijs. Tijdens het telefonisch spreekuur op dinsdag kunt u uw vragen stellen. Belt u  dan tussen 10.00 – 14.00 uur naar (010) 511 59 72.


Compostdag op 27 maart gaat niet door

Compostdag op 27 maart gaat niet door

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat de landelijke Compostdag dit jaar op zaterdag 27 maart NIET door. Alle afgiftepunten, waaronder het afvalbrengstation en de gemeentewerf, komen te vervallen.
De landelijke Compostdag is een evenement dat al jarenlang wordt gehouden. Tijdens deze dag verstrekt de gemeente gratis compost aan inwoners, als blijk van waardering voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content