Header image Header image
Week 10, 10 maart

Inzamelactie voor Oekraïne

Inzamelactie voor Oekraïne

De brandweer in de regio Rotterdam-Rijnmond heeft het initiatief genomen om, samen met het Rode Kruis, spullen in te zamelen voor de eerste levensbehoeften en het welzijn van de kinderen uit Oekraïne die in onze regio verblijven. Er is een lijst met benodigde spullen gemaakt. U kunt helpen deze in te zamelen en af te geven bij de brandweerkazerne of bij het gemeentehuis.


Gemeenteraadsverkiezingen: Iedere stem telt!

Gemeenteraadsverkiezingen: Iedere stem telt!

De gemeenteraad neemt belangrijke besluiten over uw woon-, werk- en leefomgeving. In deze video geeft burgemeester Pieter van de Stadt u meer informatie over: waar u kunt stemmen, wat u kunt doen als u geen vervoer kunt regelen naar een stemlocatie en hoe u erachter kunt komen welke partij het beste bij u past. Bekijk zijn hele videoboodschap.


Landelijke compostdag zaterdag 26 maart

Landelijke compostdag zaterdag 26 maart

Op zaterdag 26 maart vindt de landelijke compostdag plaats. Ook in Lansingerland delen we compost uit aan onze inwoners. Per huishouden kunt u tussen 09.00 en 15.00 uur gratis max. 2 zakken compost ophalen bij de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs of bij het afvalbrengstation in Bergschenhoek. Hiervoor geldt op=op.

 

 


Solidariteitsbijeenkomst in Rotterdam

Solidariteitsbijeenkomst in Rotterdam

Op zaterdag 12 maart is er vanaf 18u een solidariteitsbijeenkomst op Plein 1940 in Rotterdam. Met sprekers en muziek staat men stil bij de oorlog in Oekraïne en een oproep tot vrede. Gastheer is burgemeester Ahmed Aboutaleb. Aanwezig is de ambassadeur van Oekraïne, Maksym Kononenko. Burgemeester Pieter van de Stadt roept u van harte op hierbij aanwezig te zijn.

16 maart gesloten voor dienstverlening

16 maart gesloten voor dienstverlening

In verband met de gemeenteraadsverkiezingen, die volgende week plaatsvinden, is het gemeentehuis op woensdag 16 maart voor dienstverlening gesloten. Het afhalen van producten is ook niet mogelijk. Het stembureau in het gemeentehuis is die dag wél open.


Bomen geplant op bedrijventerrein Oudeland

Bomen geplant op bedrijventerrein Oudeland

Wethouder Kathy Arends heeft, samen met een aantal ondernemers (en andere benodigde mankracht), een groep van 20 nieuwe bomen geplant op het bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Een mooie stap in het vergroenen van deze bedrijvige locatie. Bij de vergroening van het bedrijventerrein zullen in totaal 163 extra bomen worden aangeplant.


Doet u mee aan de landelijke opschoondag?

Doet u mee aan de landelijke opschoondag?

Stichting CleanupAll komt naar Lansingerland. Deze stichting zet zich in om het zwerfafvalprobleem aan te pakken door het organiseren van Cleanups. Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart zijn er vanaf 12.00 uur 3 mogelijkheden om vanuit Lansingerland mee te doen. De startlocaties vindt u tijdens het aanmelden. Doet u ook mee?


Uitkomst peiling openbare ruimte

Uitkomst peiling openbare ruimte

In november 2021 heeft de gemeente Lansingerland inwoners gevraagd naar hun mening over de openbare ruimte. De vragenlijst hebben we gestuurd naar het burgerpanel ‘Lansingerland Peilt’ en uitgezet via onze social media kanalen. De uitkomsten zijn bekend! De uitslag en het volledige rapport vindt u op onze website via onderstaande button.


Nieuwsbrief over Berkel Centrum Oost

Nieuwsbrief over Berkel Centrum Oost

De gemeente heeft plannen om de oostzijde van het centrum van Berkel en Rodenrijs opnieuw in te richten. Speciaal voor deze werkzaamheden is er een ‘nieuwsbrief Berkel Centrum Oost’ opgericht. Deze week is de eerste nieuwsbrief verstuurd. Wilt u deze in de toekomst ook ontvangen? Schrijf u dan nu in voor de speciale nieuwsbrief over Berkel Centrum Oost.


Meedenken over speelplek Agaat en Muijhof

Meedenken over speelplek Agaat en Muijhof

De speelplekken aan de Agaat en Muijhof in Berkel en Rodenrijs zijn aan vernieuwing toe. De huidige speeltoestellen zijn verouderd. Wij zijn benieuwd naar de wensen, ideeën, suggesties en verbeterpunten vanuit de bewoners en vooral van de kinderen uit de buurt. Meedenken kan via de webapp: ‘De Speeltuinchef’.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content