Header image Header image
Week 1, 6 januari

Mickel Beckers gestart als gemeentesecretaris

Mickel Beckers gestart als gemeentesecretaris

Maandag 3 januari was het de eerste werkdag van gemeentesecretaris Mickel Beckers. Hij is het hoofd van de ambtelijke organisatie en staat het college ambtelijk bij. De gemeentesecretaris is door het college van B&W benoemd. Mickel Beckers woont in Lansingerland en is een bekend gezicht in gemeenteland.


Burgemeester reikt Vrijwilligersprijzen 2021 uit

Burgemeester reikt Vrijwilligersprijzen 2021 uit

De gemeente Lansingerland reikt traditiegetrouw bij de start van een nieuw jaar de Vrijwilligersprijzen uit. De winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021 zijn op 5 januari bekend gemaakt door burgemeester Pieter van de Stadt tijdens de nieuwjaarsuitzending van ‘Goedenavond Lansingerland’ van RTV Lansingerland. De uitzending kunt u terugkijken op RTV Lansingerland.


TV-uitzending tijdelijke noodopvang asielzoekers

TV-uitzending tijdelijke noodopvang asielzoekers

Lansingerland gaat tijdelijk noodopvang bieden aan 50 asielzoekers. Op woensdagavond 12 januari gaan we op RTV Lansingerland hierover in gesprek met de burgemeester en vertegenwoordigers van het COA en de Veiligheidsregio. Kijkers kunnen online vragen stellen via Zoom. De link naar Zoom dient u vooraf hier aan te vragen.


Toekomstige laadpaallocaties vastgelegd

Toekomstige laadpaallocaties vastgelegd

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. In Lansingerland bereiden we ons daarop voor en ondersteunen deze ontwikkeling. Om de behoefte aan laadpalen in beeld te brengen hebben we een prognosekaart voor 2025 laten maken. Met behulp van deze kaart maken we een inschatting hoeveel laadpalen er in 2025 per gebied nodig zijn.


Berichtenbox app MijnOverheid

Berichtenbox app MijnOverheid

Wilt u uw post van de overheid digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal ontvangt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Ervaar het zelf. In vier stappen activeert u al uw account met uw DigiD.


Werkzaamheden openbare verlichting

Werkzaamheden openbare verlichting

Vanaf 10 januari vervangt Unsal Infratechniek B.V. de huidige verlichting voor LED verlichting. De werkzaamheden vinden plaats in meerdere straten/wijken. O.a. aan de Warmoeziersweg in Bergschenhoek en de J. Poortmanweg, Abraham Molenaarweg en de Weidebloembuurt in Berkel en Rodenrijs. Ook in Dorp Bergschenhoek wordt de verlichting vervangen voor LED.


Inrichting bushaltes Heulslootweg

Inrichting bushaltes Heulslootweg

De tijdelijke bushaltes aan de Heulslootweg worden definitief ingericht. Om dit alles goed en veilig uit te kunnen voeren, wordt de Heulslootweg vanaf de kruising met de Hoefweg tot de kruising met de Lange Vaart afgesloten voor het verkeer van 10 januari t/m 4 februari 2022. De afsluiting en omleidingsroute staan met borden aangegeven.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content