Header image
Week 1, 31 december 2019


Afvalinzameling rond oud en nieuw

Afvalinzameling rond oud en nieuw

Op woensdag 1 januari 2020, nieuwjaarsdag, wordt er geen afval ingezameld. Ook het afvalbrengstation is deze dag gesloten. De ophaalronde verschuift naar zaterdag 4 januari 2020. De gewijzigde inzameldagen staan ook op de website van Mijnafvalwijzer en de AfvalwijzerApp. 


Uw kerstboom levert geld op!

Uw kerstboom levert geld op!

Woensdag 8 januari is de jaarlijkse kerstboominzameling. Op verschillende locaties in Lansingerland kunt u tussen 13.00 en 16.00 uur uw boom inleveren en voor elke ingeleverde boom ontvangt u 50 eurocent! Heeft u of uw kind meer dan 25 kerstbomen opgehaald? Geef dit dan vóór donderdag 9 januari 12.00 uur aan ons door via BuitenOpOrde. Wij halen de bomen op een later moment bij u op. 


Afvalcontainers en prullenbakken

Afvalcontainers en prullenbakken

De verzamelcontainers voor PMD, papier en textiel zijn rondom de jaarwisseling niet in gebruik. Ook zijn de prullenbakken op veel plekken in Lansingerland afgesloten. Dit doen wij vanwege het gevaar op schade en brand door vuurwerk. Vanaf donderdag 2 januari 2020 zijn de containers en prullenbakken weer open. We vragen u vriendelijk om uw vuil niet naast of bovenop de afgesloten containers te plaatsen.


Win een taart met Nieuwjaarsvegen!

Win een taart met Nieuwjaarsvegen!

Maakt u samen met uw buren de straat schoon op 1 januari? Deel dan jullie foto of filmpje van deze nieuwjaarsveegactie via onze Facebook pagina en maak kans op een taart. Pak een bezem en begin 2020 met een schone straat!


Geen weekmarkt op nieuwjaarsdag

Geen weekmarkt op nieuwjaarsdag

Woensdag 1 januari, nieuwjaarsdag, is er geen weekmarkt in Berkel en Rodenrijs. Volgende week, woensdag 8 januari is de weekmarkt er weer!


Nieuwjaarsreceptie Lansingerland

Nieuwjaarsreceptie Lansingerland

Graag nodigen wij u uit voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. De nieuwjaarsreceptie is maandag 6 januari van 19.00 tot 21.30 uur in het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek.


Wat doet u met uw frituurvet?

Wat doet u met uw frituurvet?

Mmm, verse oliebollen! December is bij uitstek de maand om te frituren. Maar, olie en vet beschadigen het riool. Spoel oud frituurvet dus NOOIT door het toilet! Wat wel te doen met oud frituurvet?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content