Header image
Week 1, 30 december 2014

Nieuwjaarsreceptie en uitreiking Vrijwilligersprijs

Nieuwjaarsreceptie en uitreiking Vrijwilligersprijs


De wethouder komt naar je toe

Een inwoner die een vraag heeft voor een wethouder of met hem/haar van gedachte wil wisselen, hoeft daarvoor niet meer naar het gemeentehuis te komen. In het coalitieakkoord is besloten om voor elke kern een wethouder te benoemen. De kernwethouders: Albert Abee: Berkel en Rodenrijs, Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek, Ankie van Tatenhove: Bleiswijk gaan vanaf 1 januari eens in de zes weken naar de betreffende kern toe. Simon Fortuyn is ambassadeur van de kernwethouders.

Om zoveel mogelijk inwoners de gelegenheid te geven om een wethouder te spreken komen ze steeds op een andere dag en een ander tijdstip. De eerste bijeenkomst is op donderdag 8 januari 2015 van 18.30-19.30 uur. Dit geldt voor alle kernen. De locaties worden nader bekend gemaakt.


Nieuwe regels afsteken vuurwerk

Nieuwe regels afsteken vuurwerk

Het kabinet heeft de tijden om vuurwerk af te steken verkort. Afsteken op 31 december mag dit jaar pas vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. De regels voor het afsteken en opruimen van vuurwerk en wat je moet doen bij vernieling en overlast hebben we op een rijtje gezet.


Kerstboominzameling

Kerstboominzameling

Op woensdag 7 januari is weer de jaarlijkse kerstboominzameling. Je kunt de kerstboom op diverse plaatsen in de 3 kernen inleveren tussen 13.00 en 16.30 uur. Per ingeleverde kerstboom wordt € 0,50 betaald. De kerstboominzameling is niet voor handelaren in kerstbomen. De inzamelpunten zijn:


Goed voor Elkaar

Goed voor Elkaar

De gemeente heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om per januari de inwoners die dat nodig hebben hulp en ondersteuning te kunnen bieden. Alles is geregeld voor een goede start.
Het is een lang traject geweest, waarbij Lansingerland heeft gestreefd naar een zo maximaal mogelijke samenwerking met de zorgaanbieders en zoveel mogelijk keuzevrijheid voor de cliënten.


Enquête herziening mobiliteitsplan Berkel

Enquête herziening mobiliteitsplan Berkel

Jij vult de enquête over het mobiliteitsplan (verkeersbeleidsplan) voor Berkel toch ook in?

Dit kan van 6 tot 16 januari. Door middel van het beantwoorden van stellingen kun je je mening geven over de thema’s veiligheid, gelijkmatige verdeling van de verkeersstromen (verdelen lusten en lasten), bereikbaarheid van het centrum en aandacht voor het milieu.


Nieuwe openingstijden

Vanaf 5 januari wijzigen de openingstijden van het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk. Het is nu ook mogelijk om een afspraak te maken voor de avondopenstelling. Voorkom lange wachttijden en maak een afspraak.


Geen frituurvet door het riool

Geen frituurvet door het riool

Alles wat je in de gootsteen of door de wc spoelt, komt in het riool terecht. In de meeste gevallen is het riool daar ook voor bedoeld, maar in sommige gevallen juist niet. Dat kan schadelijker zijn dan je denkt. Vet stolt en doekjes hopen op. Dit leidt tot verstoppingen bij jou thuis die vaak alleen door een ontstoppingsbedrijf verwijderd kunnen worden.


Prullenbakken rondom oud en nieuw afgesloten

Prullenbakken rondom oud en nieuw afgesloten

In heel Lansingerland zijn de prullenbakken rond oud en nieuw afgesloten. Dit is helaas nodig om vandalisme tegen te gaan. Het opblazen van de prullenbakken is altijd een enorm grote kostenpost voor de gemeente. Het vervangen ervan kost al gauw € 400,- per bak.

We doen een vriendelijk verzoek aan inwoners om hun vuil, zoals volle hondenpoepzakjes, niet bovenop de dichte prullenbakken te leggen, maar dit mee te nemen naar huis. Alvast dank voor uw moeite!


Tijdelijke verhuizing marktkramen

Tijdelijke verhuizing marktkramen

In verband met de herinrichting van de Kerksingel in Berkel en Rodenrijs wordt een deel van de marktkramen van 7 januari tot en met circa mei 2015 verplaatst. De kramen rondom de kerk zijn te vinden op een andere plek op de markt.
Voor vragen kun je terecht bij de afdeling Vergunningverlening en Handhaving via telefoonnummer 14 010.


Opening expositie ZEIL Fonds

Opening expositie ZEIL Fonds

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie opent Ankie van Tatenhove op maandag 5 januari om 18.45 uur de fotoexpositie van het ZEIL Fonds. Daarnaast onthult zij een filmpje waarop een compleet overzicht van de foto's van de expositie te zien is. Ook wordt er in het filmpje uitleg gegeven over het ZEIL Fonds.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content