Header image Header image
Week 09, 4 maart

Tijdelijke ondersteuning via TONK

Tijdelijke ondersteuning via TONK

Door de coronacrisis hebben sommige huishoudens te maken met een plotselinge terugval in hun inkomen. In enkele gevallen is deze terugval zo groot, dat mensen moeite hebben om hun vaste lasten, bijvoorbeeld woonkosten, te betalen. Voor de huishoudens voor wie de huidige steunmaatregelen onvoldoende uitkomst bieden, is het vanaf 3 maart mogelijk om gebruik te maken van de TONK-regeling, Tijdelijke Ondersteuning van Noodzakelijke Kosten.


Geen stempas ontvangen of kwijtgeraakt?

Geen stempas ontvangen of kwijtgeraakt?

De stempassen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn in onze gemeente bezorgd. Met uw stempas mag u in elk stembureau binnen Lansingerland uw stem uitbrengen. Heeft u geen stempas ontvangen? Of bent u uw stempas kwijtgeraakt? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. De aanvraag kan schriftelijk of mondeling worden gedaan.


Hulp voor jongeren bij geldzaken

Hulp voor jongeren bij geldzaken

Ben je tussen de 16 en 24 jaar en wil je meer grip op je geldzaken? Vrijwilligers van Humanitas Get a Grip staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je goed met geld om te gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en ook weer uitgaat. Daarnaast zorgen ze dat je overzicht krijgt over je administratie zoals het ordenen van je overeenkomsten en contracten met instanties of bedrijven.


De mogelijkheden van de Duurzaamheidslening

De mogelijkheden van de Duurzaamheidslening

Met de Duurzaamheidslening en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) kunt u, als huiseigenaar of huurder, een bedrag lenen om bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen of uw huis beter te isoleren. Benieuwd waar uw aanvraag aan moet voldoen en hoe de lening eruitziet?


Doe mee aan de Landelijke Opschoondag!

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag!

Op zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Komt u ook in actie voor een schone buurt? Dat is leuk, gezellig en zorgt voor een fris resultaat! Wij ondersteunen u graag door prikkers en afvalzakken ter beschikking te stellen. Meld u hiervoor aan bij wijkbeheer@lansingerland.nl.


Subsidieregeling “Tuin van de Toekomst” voortaan via DigiD!

Subsidieregeling “Tuin van de Toekomst” voortaan via DigiD!

Per 1 maart 2021 kunt u uw subsidieaanvraag voor ‘Tuin van de Toekomst’ voortaan makkelijk en veilig aanvragen via DigiD. Hiermee logt u op een veilige manier in en kunt u altijd de status van uw aanvraag inzien. Er is een subsidieregeling waarmee u een bedrag van maximaal €375 per huishouden kunt aanvragen, mits u voldoet aan de vastgestelde voorwaarden.


Aziatische duizendknoop bestrijden

Aziatische duizendknoop bestrijden

Op meerdere locaties binnen de gemeente hebben wij Aziatische duizendknopen gesignaleerd. De meest bekende is de Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) en wordt tot de meest invasieve exoten gerekend. Dit houdt in dat het om een plant gaat die hier van nature niet thuis hoort. Door zijn grote groeikracht is de Aziatische duizendknoop zelfs in staat om schade aan te richten aan wegen of gebouwen. Daarom gaat de gemeente deze plant actief bestrijden.


Wethouders houden spreekuur

Wethouders houden spreekuur

Heeft u een vraag aan een van de wethouders? Deze kunt u stellen tijdens een van de telefonische spreekuren. Op dinsdag 23 maart houdt wethouder Jan-Willem van den Beukel een spreekuur. Op woensdag 24 maart houden wethouders Ankie van Tatenhove en Kathy Arends een spreekuur. Meer info en aanmelden vindt u op onze website.


Wintergames groot succes!

Wintergames groot succes!

De afgelopen weken hebben Lansingerland Beweegt & Stichting Jeugd- en Jongerenwerk de Wintergames georganiseerd. Dit programma voor de jeugd van 12-17 jaar bood hen een gevarieerd aanbod van aantrekkelijke beweegactiviteiten in deze coronaperiode. In totaal hebben zo’n 300 jongeren met veel plezier meegedaan.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content