Header image Header image
Week 08, 25 februari

Verkiezingen 17 maart: extra mogelijkheden om te stemmen

Verkiezingen 17 maart: extra mogelijkheden om te stemmen

Op 15, 16 en 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om te stemmen. Meer weten? Kijk op onze verkiezingswebsite of de website Elkestemtelt.nl.


Aanslag lokale belastingen in uw (digitale) brievenbus

Aanslag lokale belastingen in uw (digitale) brievenbus

Deze maand heeft het SVHW namens gemeente Lansingerland en waterschap Hollandse Delta de jaarlijkse lokale belastingaanslagen via MijnOverheid en per post verstuurd. Twijfelt u aan de juistheid van de WOZ-waarde? Maak dan (kosteloos) een afspraak met één van de taxateurs van SVHW via website van SVHW.


Lockdown en avondklok blijven nodig

Lockdown en avondklok blijven nodig

Het aantal besmette mensen neemt minder snel af. En stijgt zelfs een beetje. Daarom is het nog steeds druk in ziekenhuizen. Het kabinet heeft besloten de huidige lockdown te verlengen tot en met maandag 15 maart, inclusief enkele kleine versoepelingen. De avondklok blijft nodig tot en met 15 maart 04.30 uur. Lees meer informatie op de website van de Rijksoverheid.


Reactie van burgemeester Pieter van de Stadt

Reactie van burgemeester Pieter van de Stadt

“Al één jaar hebben we te maken met het coronavirus. De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook voorzichtig ruimte bieden. Daarom gelden vanaf 3 maart een aantal kleine versoepelingen. De avondklok blijft gelden tot en met 15 maart. Al gaat het langzaam, de weg naar het einde komt in zicht.”


Fietsen verwijderen bij station Rodenrijs

Fietsen verwijderen bij station Rodenrijs

In april 2021 wordt gestart met de herinrichting van het stationsgebied Rodenrijs. Bijna het hele gebied rondom het station wordt verbouwd. Omdat de huidige fietsenstallingen dan worden verwijderd moet het gebied vrij zijn van fietsen. We starten daarom in de 1e week maart met het markeren van fietswrakken en het labelen van de overige fietsen in de stationsomgeving.


Werkzaamheden duiker Spoorhaven/Landscheiding

Werkzaamheden duiker Spoorhaven/Landscheiding

Bij metrohalte Rodenrijs voert aannemer Dura Vermeer van 1 maart t/m 1 april werkzaamheden uit voor de bouw van een duiker. Deze duiker verbindt twee watergangen met elkaar waardoor de waterhuishouding in het gebied wordt verbeterd wat noodzakelijk is vanwege de aanleg van de A16 Rotterdam.


Werkzaamheden verlichting Rottekade

Werkzaamheden verlichting Rottekade

Tussen 1 en 12 maart 2021 worden er aan de Rottekade in Bergschenhoek werkzaamheden aan de openbare verlichting uitgevoerd. De huidige verlichting is aan vervanging toe en worden vervangen voor LED verlichting. LED verlichting is energiezuiniger en de levensduur is langer dan bij de huidige verlichting.


Gratis Energiebespaaractie

Gratis Energiebespaaractie

Niet zo opgewekt? Eén lichtpuntje! Bespaar nu gratis op jouw energie. Vraag je energiebox aan t.w.v. 90 euro en krijg de box gratis thuisbezorgd. Bekijk de website van Nieuwe Lansinger Stroom. En hadden we al gezegd dat het gratis is? Samen voor een energieneutraal Lansingerland!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content