Header image
Week 08, 23 februari 2016

De Rotterdampas is weer te koop!

De Rotterdampas is een kortingspas van Rotterdam en de regio en geeft gratis toegang of korting bij meer dan 750 attracties zoals bijvoorbeeld musea of Diergaarde Blijdorp. Ook kunt u de Rotterdampas gebruiken in Lansingerland onder andere bij Outdoor Valley en Theater Vlammen. 

Voor iedereen
Iedereen kan een Rotterdampas kopen. Bent u een inwoner van de gemeente Lansingerland en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u in aanmerking komen voor het reductietarief van € 5,-. Inwonende kinderen van 0 t/m 17 jaar ontvangen dan een gratis pas. In het product Rotterdampas vindt u informatie waar u aan moet voldoen om voor het reductietarief in aanmerking te komen. Vergeet u niet een afspraak te maken?


Wijziging openingstijden politiebureau Berkel en Rodenrijs

Vanaf zaterdag 27 februari wijzigen de openingstijden van het politiebureau in Berkel en Rodenrijs.

Vanaf zaterdag 27 februari is het politiebureau open op:
Woensdagmiddag (marktdag) 13.00 – 16.30 uur
Vrijdagavond (koopavond)     18.00 – 22.00 uur
Zaterdagmiddag                    13.00 – 16.30 uur
 


De wethouder komt naar u toe

De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op dinsdag 1 maart van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

 

De kernwethouders
Wethouder Albert Abee, Berkel en Rodenrijs van 17.00 – 18.00 uur
Wethouder Jeroen Heuvelink, Bergschenhoek van 17.00 – 18.00 uur
Wethouder Ankie van Tatenhove, Bleiswijk van 15.30 – 16.30 uur
Ambassadeur
Simon Fortuyn


Maak uw omgeving Hartveilig!

Maak uw omgeving Hartveilig!

Meld u aan voor Hartveilig wonen!
Als vrijwilliger kunt u mensenlevens redden door deel te nemen aan Hartveilig wonen. Hartveilig wonen is een georganiseerde burgerhulp, waarmee het aantal sterfgevallen door een acute circulatiestilstand kan verminderen. Het is vrijwillige hulp aanvullend op ambulancezorg. Om u aan te melden moet u wel kunnen reanimeren of de intentie hebben hiervoor een cursus te gaan volgen.

Meer informatie over Hartveilig wonen en over de aanmeldprocedure vindt u op www.hartveiligwonen.nl.


Wethouder overhandigt cheque aan Hospice

Wethouder overhandigt cheque aan Hospice

Donderdag 18 februari overhandigde wethouder Albert Abee samen met Martijn Brekelmans van Pure Development een cheque ter waarde van € 1.000,- aan Hospice Lansingerland. De wethouder ontving deze cheque vorige week bij het slaan van de eerste paal van appartementencomplex De Blauwe Lis in Berkel en Rodenrijs.


Medewerkers Middin in het zonnetje

Medewerkers Middin in het zonnetje

"Een centrum om door een ringetje te halen! Daar zorgen jullie voor met jullie werk. Daarom krijgen jullie van mij een ring om jullie werk makkelijker te maken." Wethouder Simon Fortuyn is blij met de medewerkers van Middin. Onder andere Chris, Rinus en Carolien doen mee aan een proef van twee maanden.

Tijdens die periode houden zij iedere vrijdag een opruimronde in de drie kernen.


Werk mee aan de Roadmap Next Economy!

Werk mee aan de Roadmap Next Economy!

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag gaat voor de komende 10 jaar een Roadmap Next Economie maken. Dit is een routekaart met scenario’s en een handelingsperspectief die aangeven welke projecten en plannen nodig zijn om optimaal te kunnen inspelen op wereldwijde economische en technische ontwikkelingen. Zij hebben uw hulp daarbij nodig.


Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

We zijn nog steeds op zoek naar mensen die in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Kent u iemand die volgens u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met Kabinetszaken via telefoonnummer 14 010.


Erik Puik winnaar wintereditie Groeten uit Lansingerland

Erik Puik winnaar wintereditie Groeten uit Lansingerland

Op 18 februari heeft wethouder Van Tatenhove de drie prijswinnaars bekendgemaakt van de wintereditie “Groeten uit Lansingerland”. Er was goed geluisterd naar de oproep van de jury om meer mensen in beeld te brengen, elke winnende foto bevat personen in een winters landschap. De winnende foto is "Langevaart met man en macht sneeuwvrij maken" van Erik Puik. Ook "Een winterse groet vanaf de skiberg" van Martijn Roos en de "Strijd tegen de winterse elementen op de Wildersekade" van Jacques Lansbergen vielen in de prijzen. 


N470 afgesloten

N470 afgesloten

De N470 wordt tussen de A12 en de N471 en tussen de N471 en A13 afgesloten in verband met het verrichten van metingen en boringen.

De planning is:

  • Maandag 29 februari 20.00 uur tot en met dinsdag 1 maart 06.00 uur is de N470 tussen A13 en N471 gesloten.
  • Dinsdag 1 maart 20.00 uur tot en met woensdag 2 maart  06.00 uur is de N470 tussen N471 en Berkelseweg gesloten.

De eventuele reservenacht in verband met weersomstandigheden voor beide richtingen is woensdag 2 maart op donderdag 3 maart.


Afspraak maken en digitaal aanvragen

Afspraak maken en digitaal aanvragen


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content