Header image
Week 07, 16 februari 2016

Kroonringen, nu ook in Lansingerland!

Kroonringen, nu ook in Lansingerland!

Om het wegwaaien van zakken met kunststofverpakkingsmateriaal te voorkomen kunt u een (gratis) kroonring ophalen bij een uitgiftepunt in de gemeente. De kroonringen zijn bedoeld om op de inzameldag de transparante afvalzakken met kunststof verpakkingsmateriaal aan op te hangen. Deze kroonring kunt u eenvoudig monteren aan een lantaarnpaal.


Drukbezochte hoorzitting Mobiliteitsplan Berkel

Drukbezochte hoorzitting Mobiliteitsplan Berkel

In een volle raadzaal gaven 19 insprekers tijdens de hoorzitting hun mening over de voorgestelde maatregelen in het plan. De gemeenteraad organiseerde deze hoorzitting om zich een beeld te kunnen vormen hoe belanghebbenden denken over de maatregelen die worden voorgesteld in het concept-Mobiliteitsplan Berkel.

Vervolg
De raadsleden nemen de argumenten van de insprekers mee in de discussie die zij straks over het Mobiliteitsplan voeren in de Commissie Ruimte van 15 maart.


Doe jij ook mee met NL doet?

Doe jij ook mee met NL doet?

Gereedschap opknappen, wandelen, opzoomeren, fotograferen……. Steek je handen uit de mouwen tijdens Nldoet, het weekend dat in heel Nederland duizenden vrijwilligers aan de slag gaan.

Op diverse plekken in Lansingerland kun je je op 11 en 12 maart nuttig maken. Kijk of op de website van Nldoet of er een activiteit bij zit bij je aanspreekt.


Vul deze week nog de enquête in!

Vul deze week nog de enquête in!


Prijsuitreiking Groeten uit Lansingerland

Prijsuitreiking Groeten uit Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove maakt op donderdag 18 februari om 19.00 uur de prijswinnaars van de wintereditie Groeten uit Lansingerland bekend. U bent van harte uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen. De winnende foto's en de overige nominaties kunt u tot en met 31 maart in het gemeentehuis bekijken. 


Thijmen en Sem door naar de volgende ronde!

Thijmen en Sem door naar de volgende ronde!

Donderdag 11 februari vonden de voorrondes plaats voor de Nationale Voorleeswedstrijd bij het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek. Negen kinderen van negen basisscholen uit Lansingerland namen deel aan de voorrondes. Sem van Kralingen van CBS De Acker en Thijmen Tempelaars van OBS De Groenehoek kwamen als winnaar uit de bus. Zij strijden samen verder in de Regionale Voorleeswedstrijd op 19 maart in Gouda voor een uiteindelijke plek in de landelijke finale op 25 mei 2016 in Utrecht.


Leefbaarheidsmeting in uw wijk

Wij vinden het belangrijk dat u met plezier in Lansingerland en uw wijk woont. In 2007 en 2011 hebben wij daarom leefbaarheidsonderzoeken op wijkniveau uitgevoerd. Het is dus tijd voor een actualiseringsslag in 2016.

Vragenlijst
Per wijk benaderen wij 320 personen schriftelijk met de vraag uw mening kenbaar te maken over belangrijke zaken als groenvoorzieningen in de buurt, veiligheid op straat, betrokkenheid bij elkaar en andere onderwerpen die spelen in de wijk. Heeft u deze vragenlijst ontvangen? Vul hem dan alstublieft in, uw mening is van belang.


Voorjaarsvakantie? Geef inbrekers geen kans!

Voorjaarsvakantie? Geef inbrekers geen kans!


Spetterend Valentijnsoptreden seniorenkoor LanZingt

Spetterend Valentijnsoptreden seniorenkoor LanZingt

LanZingt, het seniorenkoor uit Lansingerland, zingt bekende en minder bekende liedjes uit de jaren zestig en zeventig. Op 13 februari waren ze te zien en te horen in het gemeentehuis van Lansingerland.

LanZingt is een samenwerking van Stichting Welzijn Lansingerland en Stichting Jay's Place. Het project wil oud en jong met elkaar verbinden en senioren actief mee laten doen aan cultuur en samenleving. LanZingt kwam mede tot stand door het VSB Fonds, gemeente Lansingerland, Welzijn Lansingerland en Jay’s Place muziek, zang & dans.


Een leuk initiatief, een goed idee?

Een leuk initiatief, een goed idee?


Wild! van de spits

Wild! van de spits

Op twee locaties in Lansingerland (Bergweg-Zuid en Landscheiding) hangen sinds kort camera’s om kentekens van passerende auto’s te registreren. Dit is onderdeel van het project Wild! van de spits. Dit project is opgezet door het ministerie van Infrastructuur & Milieu in samenwerking met de Verkeersonderneming. Het systeem is simpel: mijd de ochtend- en/of avondspits en word beloond!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content