Header image
Week 06, 9 februari 2016

Hoorzitting mobiliteitsplan Berkel

Om een goed beeld te krijgen hoe inwoners en andere belanghebbenden denken over het Mobiliteitsplan Berkel organiseert de gemeenteraad op donderdag 11 februari om 20.00 uur in het gemeentehuis een openbare hoorzitting. Insprekers konden zich tot 2 februari aanmelden. Inmiddels hebben meerdere insprekers dat gedaan. Bent u geïnteresseerd? Woon dan de hoorzitting in het gemeentehuis bij. U kunt de bijeenkomst ook thuis via www.lansingerland.nl live volgen (of terugkijken).


Geef inbrekers geen kans!

Geef inbrekers geen kans!

De voorjaarsvakantie is alweer in zicht. Tijdens deze vakantieperiode gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit. Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Ze kunnen vaak goed aan woningen zien dat de bewoners niet aanwezig zijn.

Maak het de inbrekers niet te makkelijk
We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.


Denkt u ook mee over het nieuwe cultuurbeleid?

Wij zijn benieuwd naar uw ideeën over kunst, cultuur en samenleving in Lansingerland. Uw inbreng gebruiken we voor onze nieuwe cultuurvisie. In cultuurgesprekken praten we met u over: cultuur en samenleving (hoe kan cultuur bijdragen aan de samenleving) en cultuur en identiteit (hoe kan cultuur bijdragen aan onze identiteit en de verbinding leggen met de plek waar u woont).

Cultuurgesprekken
De gesprekken zijn op donderdag 3 maart van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.30 tot 21.30 uur. U kunt zich aanmelden tot 1 maart. 


Brandweer waarschuwt voor ‘sluipmoordenaar’ koolmonoxide

Brandweer waarschuwt voor ‘sluipmoordenaar’ koolmonoxide

CO-gas is een echte sluipmoordenaar; je ruikt of proeft het niet en je raakt snel bewusteloos. Jaarlijks raken tientallen mensen onwel van dit gas.

Voor de brandweer reden om aandacht te vragen voor de gevaren van koolmonoxide. Je kunt thuis een aantal dingen doen om te voorkomen dat er koolmonoxide ontstaat of vrijkomt in je woning. 


Werving marktkooplieden voor weekmarkt Berkel en Rodenrijs

Werving marktkooplieden voor weekmarkt Berkel en Rodenrijs

Elke woensdag van 8.00 tot 17.00 uur wordt er in het centrum van Berkel en Rodenrijs een weekmarkt gehouden. De markt bestaat uit 39 kramen/verkoopwagens.
Wij zoeken op dit moment marktkooplieden in de volgende branche:
– Tuin- en kamerplanten

U kunt tot woensdag 24 februari uw interesse kenbaar maken.


Onderwijsbeleid

Onderwijsbeleid


Eerste paal Blauwe Lis geslagen

Eerste paal Blauwe Lis geslagen

Vrijdag 5 februari heeft wethouder Albert Abee de eerste paal geslagen van appartementengebouw de Blauwe Lis in de wijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. Hij deed dit samen met de allereerste kopers van een appartement. De Blauwe Lis is de opvolger van de in september 2015 opgeleverde Gele Lis.

In de Blauwe Lis komen 44 drie- en vierkamerappartementen met een woonoppervlak variërend tussen 76 m2 en 136 m2. De verkoop van de appartementen is heel snel gegaan. Bijna alle appartementen zijn verkocht.


Plein in Lage Bergse Bos krijgt opknapbeurt

Plein in Lage Bergse Bos krijgt opknapbeurt

Het Lage Bergse Bos is een van de drukst bezochte gebieden in de Rottemeren. Het plein met familierestaurant Bergsche Plas in Bergschenhoek neemt hier een centrale plek in. Het Recreatieschap Rottemeren gaat dit plein opnieuw inrichten. Ook wordt op één van de twee landtongen een natuurspeelplaats aangelegd. Het ontwerp van de herinrichting is tot stand gekomen in samenspraak met verschillende belangengroepen. Het plein krijgt een eigentijdse uitstraling en recreanten kunnen er straks meer beleven. Het werk is begin februari van start gegaan en duurt tot juni 2016.


Pieter van der Stadt overhandigt sleutel aan de Otterrotters

Pieter van der Stadt overhandigt sleutel aan de Otterrotters

Voor de 47ste keer vierde Bleiswijk carnaval met Carnavalsvereniging De Otterrotters, ditmaal onder leiding van Prins Willem en Prinses Tammy.
Vrijdag 5 februari gaf burgemeester Pieter van de Stadt het startsein door de sleutel van Lansingerland aan Carnavalsvereniging 'de Otterrotters' te overhandigen en gaf hiermee de sein voor het jaarlijks festijn.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content