Header image Header image
Week 06, 11 februari

Geniet van het winterse weekend, maar vermijd drukte

Geniet van het winterse weekend, maar vermijd drukte

Het kwik daalt, maar de schaatskoorts stijgt! Het is flink koud dus haal die schaatsen maar alvast uit het vet! Schaatsen op natuurijs is heerlijk en een welkome afleiding. Juist nu geldt als u wilt schaatsen; zoek vijvers, plassen of sloten in de buurt van uw eigen huis. En let op, ook op het ijs en in de sneeuw gelden de coronaregels.


Verlening avondklok tot 3 maart

Verlening avondklok tot 3 maart

De avondklok wordt verlengd tot vooralsnog 3 maart 4.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen en voor een nieuwe golf aan besmettingen kunnen zorgen. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.


Wijziging van afvalinzameling door winters weer

Wijziging van afvalinzameling door winters weer

Vanwege het winterse weer heeft Renewi de afgelopen dagen geen rest en/of GFT-afval kunnen inzamelen. Waar dat mogelijk is wordt het PMD ingezameld. Ook kunnen niet alle ondergrondse containers worden geleegd. Wij vragen hiervoor uw begrip. Op de website Mijn Afvalwijzer houdt Renewi u op de hoogte met de meeste actuele informatie. U kunt ook contact opnemen met Renewi Lansingerland via telefoonnummer (010) 44 54 199 of stuur een mail naar lansingerland@renewi.com.


Prijsvraag biodiversiteit Voorafsche Polder

Prijsvraag biodiversiteit Voorafsche Polder

Het Hoogheemraadschap van Delfland schrijft samen met de gemeente Lansingerland een prijsvraag uit voor de drie beste ideeën om de biodiversiteit in de Voorafsche Polder bij Berkel en Rodenrijs te vergroten. Doet u ook mee? Dien uw idee dan voor 15 maart in. Voor de drie beste ideeën is er een prijs van € 500,-. De jury bestaat uit een boer, een ecoloog en een vogeldeskundige. Zij bepalen welke ideeën het beste zijn.


Doet uw kind al mee met de Wintergames?

Doet uw kind al mee met de Wintergames?

Voor alle jongeren tussen de 12 en 17 jaar worden er door Lansingerland Beweegt verschillende gratis beweegactiviteiten georganiseerd tot de voorjaarsvakantie. Benieuwd wat er allemaal te doen is? U leest het op onze website. Aanmelden kan door naam, leeftijd en de naam van de activiteit + tijd te mailen aan: info@lansingerlandbeweegt.nl


NOS Jeugdjournaal Kinderpersconferentie

NOS Jeugdjournaal Kinderpersconferentie

Op dinsdag 16 februari van 18.45 – 19.20 uur vindt de eerste corona-kinderpersconferentie plaats. Na een toelichting door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge mogen 8 kinderen hun vragen aan de bewindslieden stellen. Vragen zoals: “Gaat de eindtoets van groep 8 door?” of “Wanneer kunnen we weer sportwedstrijden spelen?” Er kunnen nog vragen worden ingestuurd. Meer informatie vindt u op de website van de NOS Jeugdjournaal.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content