Header image Header image
Week 05, 4 februari

Conclusie grootschalig onderzoek “Beperkte rol kinderen bij verspreiding Britse variant”

Conclusie grootschalig onderzoek “Beperkte rol kinderen bij verspreiding Britse variant”

Woensdag 3 februari maakten de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC de conclusies van het risicogericht grootschalig testen bekend. Hieruit blijkt dat kinderen een beperkte rol hebben bij de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus. De bevindingen van het grootschalige onderzoek vindt u op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond.


Huidige lockdown wordt verlengd

Huidige lockdown wordt verlengd

Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Het kabinet heeft besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Ook kunt u vooraf geplaatste bestellingen, op afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.


Reactie burgemeester Pieter van de Stadt op verlenging lockdown

Reactie burgemeester Pieter van de Stadt op verlenging lockdown

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Beste Lansingerlanders, ik weet dat ik in herhaling val, en toch meen ik ieder woord: blijf u aan de regels houden. Al duurt het lang en is het moeilijk. Blijf naar elkaar omkijken. Voor een klein gebaar, het langsbrengen van een kaartje of een taartje, hoef je niet samen te zijn. Houd vol!” Lees zijn volledige reactie op onze website.


Vaccineren straks ook mogelijk in Lansingerland

Vaccineren straks ook mogelijk in Lansingerland

Om het corona-vaccinatieprogramma van het RIVM en GGD goed uit te kunnen rollen, is het noodzakelijk dat iedere gemeente in Nederland in ieder geval één vaccinatielocatie heeft. Ook voor Lansingerland is een geschikte locatie gevonden. De vaccinatielocatie Lansingerland komt in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek.


Vragen over uw WOZ-waarde?

Vragen over uw WOZ-waarde?

Een juiste Waardering Onroerende Zaken (WOZ-waarde) is voor iedereen belangrijk. Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int jaarlijks deze lokale belastingen namens de gemeente. De komende maand informeert SVHW u over het tot stand komen van de WOZ-waarde en wat u kunt doen wanneer u het niet eens bent met de hoogte van de WOZ-waarde.


Wintergames

Wintergames

Voor alle jongeren tussen de 12 en 17 jaar worden er door Lansingerland Beweegt verschillende gratis beweegactiviteiten georganiseerd tot de voorjaarsvakantie. Benieuwd wat er allemaal te doen is? U leest het op onze website. Aanmelden kan door naam, leeftijd en de naam van de activiteit + tijd te mailen aan: info@lansingerlandbeweegt.nl


Wethouders houden spreekuur

Wethouders houden spreekuur

Heeft u een vraag aan een van de wethouders? Deze kunt u stellen tijdens een van de telefonische spreekuren. Op woensdag 10 februari houden de wethouders Kathy Arends en Jan-Willem van den Beukel een spreekuur. Op maandag 8 februari houdt wethouder Ankie van Tatenhove een spreekuur. Meer info en aanmelden vindt u op onze website.


Papierinzameling wijzigt tot eind februari 2021

Papierinzameling wijzigt tot eind februari 2021

Vanwege de invoer van de avondklok kan de reguliere avondinzameling van papier door verenigingen niet doorgaan. De komende weken vindt de papierinzameling overdag en mogelijk op een andere dag plaats. Kijk op MijnAfvalwijzer om te zien op welke dag uw papiercontainer wordt geleegd.


Week van de circulaire economie

Het is deze week de week van de circulaire economie. Wist jij dat de nieuwbouw van Wolfert Lansing in Lansingerland op een hele duurzame manier gebouwd is? Wethouder Jan-Willem van den Beukel neemt je mee hoe deze nieuwbouw tot stand is gekomen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content