Header image Header image
Week 04, 28 januari

Blijf thuis, werk thuis en ontmoet zo min mogelijk anderen

Blijf thuis, werk thuis en ontmoet zo min mogelijk anderen

Het doel van de huidige lockdown is om zo min mogelijk contacten te hebben. Want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. Thuisblijven is de beste manier om contacten te beperken. Ga alleen naar buiten voor bijvoorbeeld boodschappen, (medische) zorg voor jezelf, voor anderen of voor dieren, een frisse neus en onderwijs of werk als dat echt niet thuis kan. Bekijk alle huidige maatregelen op de website van de Rijksoverheid.


Jongeren gezocht!

Jongeren gezocht!

Wij zijn op zoek naar jongeren die graag hun ervaringen willen delen met burgemeester Pieter van de Stadt en wethouder Ankie van Tatenhove. Zij zitten op dinsdagavond 2 februari van 20.00 tot 21.00 uur klaar. Wat houdt jongeren bezig, waar lopen ze tegenaan? En welke activiteiten kunnen wel of niet meer met de huidige coronamaatregelen. Kent u jongeren die graag het gesprek aangaan? Deel dit bericht dan!


Papierinzameling wijzigt tot eind februari 2021

Papierinzameling wijzigt tot eind februari 2021

Vanwege de invoer van de avondklok kan de reguliere avondinzameling van papier door verenigingen niet doorgaan. De komende weken vindt de papierinzameling overdag en mogelijk op een andere dag plaats. Kijk op MijnAfvalwijzer om te zien op welke dag uw papiercontainer wordt geleegd.


Herinrichting Westerwater

Herinrichting Westerwater

Het Westerwater krijgt een upgrade in de vorm van nieuwe bestrating, meubilair en groen. De herinrichting betreft een kwaliteitsimpuls met de materialen die ook rond het Vierkantje en het toekomstige Berkel Centrum West worden toegepast. Het gebied wordt vergroend en aantrekkelijker voor het winkelend publiek. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en starten vanaf maandag 1 februari en eindigen rond 23 april 2021.


Webinar Recreatieschap Rottemeren

Webinar Recreatieschap Rottemeren

In de Bleiswijkse Zoom verbeteren Het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en gemeente Lansingerland samen de waterkwaliteit. Met verschillende maatregelen zorgen we voor balans in wat er groeit en bloeit in en om de plas. Als één van de maatregelen tegen blauwalg gebruiken we ook Phoslock. Dit is klei met lanthaan dat fosfaat bindt. Door weinig fosfaat krijgt algengroei minder kans. Meer weten? Volg 4 feb het webinar ‘Phoslock als maatregel tegen blauwalg in de Bleiswijkse Zoom’. Aanmelden kan tot 2 feb via info@hhsk.nl.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content