Header image Header image
Week 03, 21 januari

Lockdown verder aangescherpt

Lockdown verder aangescherpt

Er zijn grote zorgen om nieuwe varianten van het coronavirus. Er zijn t/m zeker 9 februari aanvullende maatregelen nodig om deze virusvarianten onder controle te krijgen. Zo denkt het Kabinet na om binnen enkele dagen, na instemming van de Tweede Kamer, een avondklok in te voeren. Ook is het advies voor bezoek aangepast. Lees er meer over op de website van de Rijksoverheid.


Update – risicogericht grootschalig testen

Update – risicogericht grootschalig testen

We naderen het einde van de testperiode voor het corona uitbraakonderzoek in Lansingerland. Tot en met zaterdag kunt u de GGD Rotterdam-Rijnmond bellen voor een testafspraak. Wij willen nogmaals de vele inwoners bedanken die zich hebben laten testen de afgelopen dagen of dat nog gaan doen. De GGD Rotterdam-Rijnmond verwacht vrijdag de eerste resultaten van het onderzoek naar buiten te kunnen brengen. Wij communiceren dat uiteraard ook via onze kanalen.


Behoefte aan een luisterend oor?

Behoefte aan een luisterend oor?

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of zoekt u een oplossing voor een praktisch probleem in deze coronatijd? We zetten voor u telefoonnummers van organisaties op een rijtje, waar u hulp en ondersteuning kunt vinden.


Bijna 8.000 kerstbomen opgehaald!

Bijna 8.000 kerstbomen opgehaald!

Dit jaar was de kerstbomen inzameling door de lockdown anders georganiseerd dan normaal. Waar voorgaande jaren op vaste plekken in Lansingerland de kerstbomen werden opgehaald, kon dat dit jaar alleen op afspraak en vanaf 25 kerstbomen. Desondanks werden er toch 7.487 bomen opgehaald. Ook heeft Renewi zo’n 500 kilo kerstbomen ingezameld bij de GFT inzamelrondes.


Digitale scholenmarkt voor leerlingen groep 8

Digitale scholenmarkt voor leerlingen groep 8

Op 28 januari vindt de Digitale Scholenmarkt plaats voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Ruim 70 middelbare scholen, verdeeld over drie regio’s, presenteren zich aan leerlingen, leerkrachten en ouders van groep 8. Als avatar ga je met elkaar in gesprek in deze unieke omgeving. Je bezoekt de scholen online tussen 13:00 – 15:00 uur en 16:00 – 21:00 uur.


Online informatiebijeenkomst Ontwikkelplan Landschapspark de Rotte

Online informatiebijeenkomst Ontwikkelplan Landschapspark de Rotte

Maandag 25 januari organiseert het recreatieschap Rottemeren een informatiebijeenkomst over het Ontwikkelplan voor het landschapspark de Rotte. De bijeenkomst is voor iedereen die de Rottemeren een warm hart toedraagt en benieuwd is naar de toekomstplannen voor dit gebied.


Energie besparen met stroomversneller Rob

Toen Rob Energiecoach werd, was het niet meer dan logisch dat hij zijn eigen tips ook thuis zou toepassen. In dit filmpje vertelt hij o.a. over de energiezuinige twee-zone verwarmingsinstallatie en de flextherm warmwaterinstallatie.

Heb jij mooie besparingen gedaan en inspireer jij graag andere Lansingerlanders? Geef je op voor de volgende aflevering van Stroomversnellers! Meer informatie vind je op de website Nieuwe Lansinger Stroom.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content