Header image
Week 03, 19 januari 2016

Verzending lokale belastingaanslagen

In de periode van 11 tot en met 25 februari verstuurt SVHW in totaal zo’n 700.000 aanslagbiljetten namens de deelnemende gemeenten, het Waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard.

Verruiming telefonische openingstijden
Vanwege deze grote hoeveelheid aanslagen verruimt SVHW van medio februari tot en met medio maart de telefonische openingstijden om mensen die vragen hebben over hun aanslag sneller te woord te staan.


SVHW verbetert digitale dienstverlening

Het heffen van de lokale belastingen heeft Lansingerland uitbesteed aan Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW). Vanaf half januari lanceert SVHW een nieuwe website en sluit zij aan op MijnOverheid. U krijgt met deze ontwikkeling te maken bij de belastingaanslag in februari 2016.


Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Binnen het grote aantal (sport)verenigingen, welzijns- en zorginstellingen in onze gemeente zijn er ongetwijfeld mensen die voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking komen. U, als inwoner van Lansingerland, kunt ons op deze mensen attenderen! Natuurlijk zijn er voorwaarden aan een onderscheiding verbonden.

Weet u iemand die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding? Vul voor 15 juli het voorstelformulier in voor de lintjesregen van 2017.


Feestelijke opening Westpolder 2 school

Feestelijke opening Westpolder 2 school

Vrijdag 15 januari 2016 vierden openbare basisschool De Klipper en buitenschoolse opvang De Vuurvlinder een feestje! Wethouder Jeroen Heuvelink opende het nieuwe schoolgebouw -de Westpolder2 school- in Westpolder Bolwerk, Berkel en Rodenrijs.

Tijdens de openingshandeling onthulde de wethouder een bijzonder lichtkunstwerk aan het plafond. Eind november zijn De Klipper en De Vuurvlinder al verhuisd naar dit nieuwe schoolgebouw.


Meld je aan voor NL Doet

Meld je aan voor NL Doet

Doe mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In het weekeinde van 11 en 12 maart gaan in heel Nederland duizenden vrijwilligers aan de slag. Er is van alles te doen: een verwenmiddag voor senioren, het opknappen van een kleinschalige woonvorm, het aanleggen van een theetuin….

Dit en nog veel meer kan op 11 en 12 maart. Dan vindt Nldoet weer plaats, het weekeinde dat in heel Nederland duizenden vrijwilligers aan de slag gaan.
Meld je klus aan of geef je op als vrijwilliger!


Eet mee aan de langste eettafel van Nederland

Eet mee aan de langste eettafel van Nederland

Op woensdag 27 januari van 12.00 tot 14.00 uur staat de langste eettafel van Nederland in het gemeentehuis. Dit is een initiatief van Sensoor. Deze organisatie biedt 24 uur per dag 7 dagen per week een luisterend oor voor iedereen. Zij organiseren in veel gemeenten deze publieke eettafel om aandacht te vragen voor eenzaamheid.

Eet u mee?
Iedereen is welkom, jong en oud. Kent u in uw buurt iemand die behoefte aan gezelschap heeft? Neem hem of haar dan mee naar deze gratis lunch!


Nieuw in verkoop: kavels De Eilanden Bleiswijk!

Nieuw in verkoop: kavels De Eilanden Bleiswijk!

Staat uw droomhuis binnenkort op het eiland in de Tuinen Oost, Bleiswijk?
De verkoop van de vrije kavels op het middelste eiland is gestart! Inschrijving is mogelijk tot en met  vrijdag 12 februari 2016. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website van Peter Veldkamp Makelaardij.


Beheerovereenkomst Parkmanagement Prisma en Weg & Land ondertekend

Beheerovereenkomst Parkmanagement Prisma en Weg & Land ondertekend

Op maandag 18 januari zijn twee beheerovereenkomsten met bijbehorende beheerplannen ondertekend door de gemeente Lansingerland en de parkmanagement-besturen van bedrijventerrein Prisma en Weg & Land. Hiermee zijn de dagelijkse beheer & onderhoud taken van de gemeente overgedragen naar het Coöperatief Parkmanagement Prisma en de Vereniging Parkmanagement Weg & Land.


Herenstraat deels afgesloten

De Herenstraat is van maandag 25 januari tot en met vrijdag 29 januari vanaf de oversteek bij de Centrumpassage tot aan de poller en het begin van de Nieuwstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook is de Nieuwstraat (vanaf de Herenstraat) deze week niet bereikbaar. Er wordt een omleiding ingesteld.


Exposeren in het gemeentehuis?

In de hal van het gemeentehuis zijn er regelmatig exposities en tentoonstellingen te zien. Woont u in Lansingerland en wilt u gebruik maken van de hal om uw werken te tonen?
Stuur dan een mail naar info@lansingerland.nl. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.


Lansingerland volledig op afspraak

Lansingerland volledig op afspraak


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content