Header image Header image
Week 02, 14 januari

Lansingerland laat zich testen!

Lansingerland laat zich testen!

Deze week zijn we gestart met een nieuwe fase in het corona uitbraakonderzoek in Lansingerland. In deze nieuwe fase roepen wij alle inwoners van gemeente Lansingerland op om zich te laten testen op het coronavirus. Door op grote schaal te testen willen de GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het coronavirus en de Britse variant. De oproep heeft u via de post ontvangen.


Hoge testbereidheid in Lansingerland

Hoge testbereidheid in Lansingerland

Het gaat de goede kant op met het testen van Lansingerlanders. Woensdag waren er al ruim 12.000 testafspraken gemaakt. Gisteren is de GGD Rotterdam-Rijnmond begonnen met het testen. Ontzettend fijn om te merken dat de testbereidheid zo hoog is. We willen alle inwoners, volwassenen maar zeker ook kinderen en jongeren, hiervoor hartelijk bedanken!


Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Het kabinet heeft besloten dat Nederland ten minste tot en met dinsdag 9 februari in lockdown blijft. Het doel van de verlengde lockdown is dan ook om zo min mogelijk contacten te hebben. Want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. We roepen daarom op: blijf thuis, werk thuis en beperk bezoek.


Reactie burgemeester Pieter van de Stadt

Reactie burgemeester Pieter van de Stadt

“De huidige lockdown wordt verlengd, dat is weer heftig nieuws voor vele inwoners en ondernemers. De enige troost is dat er sprake is van licht aan het einde van de tunnel. Met de start van de vaccinaties is het de weg naar het eind van de coronacrisis ingezet. Er is niets waar ik zo naar uitkijk als dat Lansingerland weer echt ‘open gaat’. Tot die tijd moeten we volhouden en samen zoveel mogelijk support geven aan hen die dat nodig hebben. Allereerst en vooral door ons te houden aan de beschermende maatregelen. Dat geldt in heel Nederland, maar gezien de actuele situatie, het risicogericht grootschalig testen als gevolg van de uitbraak, extra voor ons Lansingerlanders. En weet, de huidige maatregelen beschermen ook tegen de Britse variant.”


Terugkijken extra editie Goedenavond Lansingerland

Terugkijken extra editie Goedenavond Lansingerland

Afgelopen woensdagavond was er een extra editie van ‘Goedenavond Lansingerland’. Hierin beantwoordden burgemeester Pieter van de Stadt en Ewout Fanoy (arts infectieziektebestrijding GGD Rotterdam-Rijnmond) vragen van inwoners rondom het risicogericht grootschalig testen. Heeft u de uitzending gemist? Kijk deze dan terug via YouTube. Op 17 februari, 20.30 uur staat de volgende uitzending gepland.


Renovatie riolering Noordeindseweg

Renovatie riolering Noordeindseweg

Van maandag 18 januari t/m 4 februari a.s. wordt het rioolstelsel op de Noordeindseweg tussen de huisnummers 2 t/m 58 en 78 t/m 110 gerenoveerd. De bewoners krijgen hierover een brief. De Noordeindseweg blijft bereikbaar voor verkeer. Gedurende de werkzaamheden worden de kruisingen ter plaatse afgesloten met een halve rijbaanafzetting. De zijstraten zijn bereikbaar via de omleiding.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content