Header image
Week 02, 12 januari 2016

Scholenmarkt 2016 leerlingen groep 8

Scholenmarkt 2016 leerlingen groep 8

Op woensdag 20 januari 2016 is er in sporthal Oostmeer, Het Hoge Land 19 in Berkel en Rodenrijs de jaarlijkse scholenmarkt voortgezet onderwijs. Scholen uit Lansingerland en omliggende gemeenten geven leerlingen uit groep 8 de informatie die zij nodig hebben voor het kiezen van een passende middelbare school.

Kom ook!
Hierbij nodigen wij jullie uit om deze scholenmarkt te bezoeken. De scholenmarkt is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur.


Afvalkalender 2016

Afvalkalender 2016

In januari ontvangt u de afvalkalender voor 2016. U kunt de afvalkalender ook online bekijken op www.mijnafvalwijzer.nl  of raadplegen via de Afvalwijzer App.

Weten wanneer u uw afval kunt aanbieden?
Wilt u een melding ontvangen wanneer u uw afval kunt aanbieden? Stel dan een notificatie in bij uw online afvalkalender op www.mijnafvalwijzer.nl of via de Afvalwijzer app. Zo ontvangt u een melding wanneer u de minicontainer(s) of zakken met kunststof verpakkingsmateriaal kunt aanbieden.


Vanaf 2016 volledig op afspraak

Vanaf 2016 volledig op afspraak

Hoe maakt, wijzigt of annuleert u snel en eenvoudig een afspraak?

U maakt een afspraak via www.lansingerland.nl/afspraak. Hierna ontvangt u een bevestigingsmail. In de bevestigingsmail staat een link waarmee u zelf uw afspraak kunt wijzigen of annuleren als dat nodig is.


Fietser, laat je zien!

Fietser, laat je zien!

Dinsdag 12 januari heeft de gemeente samen met de fietsersbond een fietsverlichtingsactie gehouden bij een drukke fietsroute in Bergschenhoek, bij de rotonde Boterdorpseweg in de buurt van sporthal De Zijde. Wethouder Simon Fortuyn en Jan Caesar van de Fietsersbond gingen deze ochtend met scholieren die geen of onvoldoende verlichting hadden, in gesprek over het belang van goed gezien worden door auto’s.

Er werden waarschuwingen uitgedeeld in de vorm van gele kaarten met daarop de regels waar juiste verlichting aan moet voldoen. Volgende week vindt een vervolgactie plaats waarbij boetes worden uitgedeeld als de verlichting nog niet in orde is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op woensdag 20 januari van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Wethouder Simon Fortuyn ipv Albert Abee, Berkel en Rodenrijs,
10.00 – 11.00 uur
Wethouder Jeroen Heuvelink, Bergschenhoek, 15.00 – 16.00 uur
Wethouder Ankie van Tatenhove, Bleiswijk, 10.00 – 11.00 uur

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Hoorzitting Mobiliteitsplan Berkel 11 februari

Om een goed beeld te krijgen hoe inwoners denken over het Mobiliteitsplan Berkel organiseert de gemeenteraad op donderdag 11 februari om 20.00 uur in het gemeentehuis een hoorzitting. U kunt zich daar als inspreker voor opgeven.

Beeldvorming
Deze manier van inwoners horen is onderdeel van het nieuwe vergadermodel van de gemeenteraad, het BOB model.


Contracten beheer openbare ruimte ondertekend

Contracten beheer openbare ruimte ondertekend

Maandag 11 januari, tekenden de gemeente en drie groenaannemers de contracten voor het beheer van de openbare ruimte van de gemeente Lansingerland. De gemeente werkt vanaf januari de komende 5 jaar met drie verschillende partijen samen die elk voor een andere kern werken.

De aannemers zijn verantwoordelijk voor onder andere het maaien van het gras, snoeiwerk beplanting, onkruidvrij maken beplanting en bestrating, schoonmaken van de watergangen en het verwijderen van het zwerfvuil.


Wie maakt de mooiste winterfoto?

Wie maakt de mooiste winterfoto?

Na de succesvolle herfsteditie is op 21 december de derde editie van fotowedstrijd Groeten uit Lansingerland met het thema 'Winter in Lansingerland' van start gegaan. 

We dagen u uit om Winter in Lansingerland op bijzondere wijze te laten zien, duidelijk herkenbaar in een van de drie kernen gemaakt is, met juist dat gebouw, die brug of dat waterwerk! Stuur uw foto in voor 21 januari in via de website van Groeten uit Lansingerland. Succes!


Start bouw Melanchthon Business School

Start bouw Melanchthon Business School

Woensdag 6 januari 2016 sloeg wethouder Jeroen Heuvelink de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw van Melanchthon Business School aan de Wilgenlei in Bleiswijk. Deze middelbare school voor vmbo, mbo en vhbo, staat voor veel van de kwaliteiten die Bleiswijk uniek maken: ondernemerschap, onze innovatieve tuinbouwsector en de ambitie om het beste te halen uit de kwaliteiten van onze kinderen.

Eén schoolgebouw
De school, in 1948 gestart als Christelijke Lagere Tuinbouwschool, bestaat nu uit twee gebouwen op verschillende locaties. Als de bouw klaar is, krijgen alle leerlingen les in het nieuwe schoolgebouw.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content