Header image
Week 01, 04 januari 2016

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie

Ruim 300 mensen bezochten maandagavond 4 januari de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Tijdens deze geanimeerde bijeenkomst wensten de aanwezigen elkaar en het gemeentebestuur een gelukkig 2016. Ook sprak burgemeester Pieter van de Stadt zijn nieuwjaarstoespraak uit.


Vrijwilligersprijs voor Bas van Driel van Poortwerk

Vrijwilligersprijs voor Bas van Driel van Poortwerk

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 4 januari werd de individuele vrijwilligersprijs 2015 uitgereikt aan Bas van Driel van Poortwerk.

Bas van Driel ondersteunt cliënten van Poortwerk bij hun dagelijkse werkzaamheden. Hij krijgt deze prijs van de jury omdat hij al een lange tijd een kwetsbare groep tot zijn recht laat komen. Zo vervaardigt hij hulpstukken zodat ze hun werkzaamheden gemakkelijker en zelfstandig kunnen verrichten.


Vrijwilligersgroep Tractor Museum Molenaar ontvangt vrijwilligersprijs

Vrijwilligersgroep Tractor Museum Molenaar ontvangt vrijwilligersprijs

De vrijwilligersprijs 2015 voor groepen ging deze keer naar de vrijwilligers van het Tractor Museum Molenaar.

Deze vrijwilligersgroep, variërend in leeftijd van 17 tot 83 jaar, runt samen het museum. Zonder de vrijwilligers zou dit museum in Lansingerland niet bestaan. Volgens de jury is dit museum er in geslaagd het oorspronkelijke karakter van onze gemeente op zichtbare wijze te bewaren voor het nageslacht.


Oude minicontainers niet meer geleegd

In de loop van deze maand  worden oude minicontainers die nog niet zijn ingenomen, voor het laatst geleegd. Na het legen krijgen deze minicontainers een label van Van Gansewinkel. Op het label kunt u de datum aflezen waarop zij de oude minicontainer ophalen. De minicontainer moet leeg zijn als Van Gansewinkel deze ophaalt.

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Van Gansewinkel via telefoonnummer (010)  44 54 199.


Kunststofafvalzakken nu ook op te halen

Kunststofafvalzakken nu ook op te halen

Om het nog makkelijker te maken kunststof verpakkingsmateriaal te scheiden zijn kunststofafvalzakken (een rol per keer) vanaf nu ook verkrijgbaar op de volgende afhaallocaties:

  • Bergschenhoek: Gemeentehuis Lansingerland, Afvalbrengstation, Bibliotheek Oostland, Praxis
  • Berkel en Rodenrijs: Gemeentewerf, Bibliotheek Oostland, Karwei
  • Bleiswijk: Bibliotheek Oostland, Sport en Recreatiecentrum Rottemeren

Daarnaast kunt u dit ook bestellen via:


De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op woensdag 20 januari van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Wethouder Simon Fortuyn ipv Albert Abee, 
in Berkel en Rodenrijs van 10.00 – 11.00 uur
Wethouder Jeroen Heuvelink, in Bergschenhoek van 15.00 – 16.00 uur
Wethouder Ankie vanTatenhove, in Bleiswijk van 10.00 – 11.00 uur

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op woensdag 20 januari van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Levert u ook uw kerstbomen in?

Levert u ook uw kerstbomen in?

Op woensdag 6 januari 2016 kunt u uw kerstbomen tussen 13.00 en 16.30 uur op diverse locaties in de 3 woonkernen inleveren.


Vanaf 2016 volledig op afspraak!

Vanaf 2016 volledig op afspraak!


Nieuwe contracten aannemers buitenruimte

Vanaf 1 januari 2016 gaat de gemeente Lansingerland voor het onderhoud van de buitenruimte de komende 5 jaar samenwerken met de volgende aannemers:

  • Bergschenhoek: Verkuil en Moree
  • Berkel en Rodenrijs: Verheij Integrale Groenzorg
  • Bleiswijk: Vermeulen Benthuizen
  • Buitengebied Lansingerland: Verkuil en Moree

Deze aannemers zorgen voor het onderhoud van de buitenruimte zoals het maaien van gras, het snoeiwerk aan beplanting, onkruidvrij maken van beplanting en verharding, schoonmaken van de watergangen en het verwijderen van het zwerfvuil.


Werkzaamheden Fr. Hendrikstraat Bleiswijk gestart

In de gehele Frederik Hendrikstraat in Bleiswijk, tussen de Plaats en de Jan van der Heydenstraat, worden de rijbaan en trottoirs herstraat. Ook wordt er ter plaatse van de kruising Fredrik Hendrikstraat/Prins Mauritsstraat een verhoogd kruisingsvlak (plateau) gemaakt met gele stenen.

De werkzaamheden zijn op maandag 4 januari gestart en lopen door t/m 11 maart, mits de weersomstandigheden het toelaten om te werken.


Storing openbare verlichting Vogelbuurt Berkel en Rodenrijs

In de wijk de Vogelbuurt (o.a. in de straten Watersnip, Havikenhof, Buizerdhof, Uilenhof) in Berkel en Rodenrijs brandt de openbare verlichting op dit moment 24 uur per dag. De melding is doorgegeven aan Stedin.


Storing openbare verlichting in Bergschenhoek

In Bergschenhoek is in de straten Abe Bonnemastraat, Henri Eversstraat, Aldo v. Eyckstraat en omgeving de openbare verlichting uitgevallen. De melding is met spoed doorgegeven aan de aannemer. Er wordt uitgezocht waardoor de verlichting niet werkt. Dit kan even duren.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content