Header image Header image
Extra editie over corona

Grip op het coronavirus met regionale coronamaatregelen

Grip op het coronavirus met regionale coronamaatregelen

Het aantal coronabesmettingen neemt hard toe in onze regio. Naast de landelijke maatregelen gelden er sinds zondagavond in de regio extra maatregelen rondom gezelschappen, samenkomsten en horeca. In deze coronaspecial leest u wat deze maatregelen betekenen.

– De horeca sluit vanaf 1.00 uur ‘s nachts. Vanaf 0.00 uur ‘s nachts gaat de muziek uit en zijn er geen nieuwe bezoekers welkom.
– Het is niet toegestaan om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt zowel binnen als buiten.
– De gemeente werkt samen met de politie aan het handhaven van de maatregelen. Er komen gerichte controles waar bepaalde doelgroepen samenkomen.

Verder geldt nog altijd: Houd 1,5 meter afstand, werk zoveel mogelijk thuis, vermijd te drukke plekken, was vaak je handen en laat je testen bij klachten

Ik begrijp dat de coronamaatregelen niet altijd gemakkelijk zijn en zeer grote impact kunnen hebben. Helaas moeten we nu toch weer een stap terug doen en ik ga daarbij uit van uw medewerking. Ook op het voetbalveld, in de supermarkt, bij een verjaardag of een feestje. Houd afstand en vermijd drukte. Voor onze kwetsbaren, maar ook voor iedereen die hard door de maatregelen wordt getroffen. De strijd tegen corona kunnen we alleen samen winnen. Houd vol!


Testen op het coronavirus

Testen op het coronavirus

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus (hoesten, verkoudheid en/of koorts) kan getest worden of hij/zij het virus bij zich draagt. De GGD test op verschillende externe testlocaties. Bij mensen die ernstig ziek zijn, test de GGD thuis. Ook maakt de GGD gebruik van mobiele testlocaties. Kijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op de website van GGD-Rotterdam-Rijnmond.


Feestje vieren? Zo houdt u het gezellig en veilig

Feestje vieren? Zo houdt u het gezellig en veilig

Familiebijeenkomsten, verjaardagsfeestjes en vriendenborrels:
ze zijn harstikke gezellig, maar zorgen momenteel ook voor de meeste coronabesmettingen. Het advies is om in huis en de tuin niet meer dan 6 gasten te ontvangen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Vraag daarbij vooraf of iedereen klachtenvrij is. En houd ook thuis gewoon anderhalve meter afstand. Wilt u meer dan 6 mensen uitnodigen voor uw (verjaardags)feestje? Kies dan voor een horecagelegenheid of zaaltje. Daar is meer ruimte en kan iedereen gemakkelijk afstand houden.


Nieuwe noodverordening

Nieuwe noodverordening

Vanaf zondag 20 september jl. geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 15 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden. Op RijnmondVeilig leest u welke aanpassingen er zijn gemaakt.


Meldingsplicht samenkomsten

Meldingsplicht samenkomsten

Het is niet toegestaan om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt zowel binnen als buiten. Degene die een samenkomst organiseert of laat organiseren met meer dan 50 personen moet dat uiterlijk 48 uur voor aanvang melden bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Kijk voor meer informatie op RijnmondVeilig.


Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over hoe we in Lansingerland maar ook landelijk omgaan met verschillende thema’s tijdens deze coronacrisis? Bekijk www.lansingerland.nl/coronavirus.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content