Header image
Extra editie 4 en 5 mei 2015

Uitnodiging Dodenherdenking

Uitnodiging Dodenherdenking

Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd om bij Dodenherdenking aanwezig te zijn.

In het bijzonder nodigt het college van burgemeester en wethouders alle oud-verzetsstrijders, oud-veteranen, personen die uitgezonden zijn geweest op een vredesmissie en gedecoreerden uit voor het bijwonen van de bijeenkomsten voor Dodenherdenking op maandag 4 mei 2015.

In de drie kernen zijn herdenkingsmomenten die u kunt bijwonen.


Kinderen van groepen 6, 7 en 8 welkom bij Dodenherdenking

We nodigen leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 graag uit om samen met hun ouders bij Dodenherdenking aanwezig te zijn. Op deze manier willen we de waardevolle gedachte van Dodenherdenking meegeven aan de toekomstige generatie die aan vrede en veiligheid moet werken.

Aan het einde van het programma lopen we in een lange rij langs het herdenkingsmonument om bloemen te leggen. Wij vragen u om uw kind niet alleen te laten lopen. Een medewerker van de gemeente geeft aan wanneer en hoe u langs het monument kan lopen. Dit gebeurt nadat vertegenwoordigers van diverse organisaties bloemen hebben gelegd.

We hopen dat er veel kinderen aanwezig zijn.


70 jaar Bevrijding: Gezamenlijke Viering

70 jaar Bevrijding: Gezamenlijke Viering

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag. We vieren dat we 70 jaar in vrijheid leven. Er is een gezamenlijke viering in Lansingerland bij het gemeentehuis. Daarnaast organiseren de Oranjecomités nog aparte activiteiten in de kernen.

Programma:

  • 10.00 – 10.50 uur: Overvliegen vliegtuig met parachutisten, landen parachutisten, ophalen van de parachutisten, demonstratie van peleton
  • 10.50 – 11.00 uur: Proclamatie
  • 11.00 – 11.15 uur: Wilhelmus door muziekverenigingen uit Lansingerland, hijsen van de vlag, toespraak burgemeester
  • 11.45 – 12.00 uur: Ontsteken bevrijdingsvuur
  • 12.00 – 12.10 uur: Oplaten ballonnen
  • 12.00 – 14.00 uur: Bezichtigen nostalgische auto's, mogelijkheid kennis te maken met lokale horeca ondernemers/cateraars, activiteiten voor de kinderen zoals straattheater, schminken, luchtkussen, optreden Andrew Sisters, optreden drumbands uit Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs, meet & greet voor de kinderen met oud-verzetsstrijders en het peloton.

Uitzending 70 jaar bevrijding

Uitzending 70 jaar bevrijding

Vanaf 1 tot en met 31 mei wordt op Lansingerland TV het programma 70 jaar bevrijding uitgezonden. De uitzending is vanaf 1 mei te zien op www.rtvlansingerland.nl. Het programma is ook in HD te bekijken. Het duurt in totaal twintig minuten. Dat gebeurt elke 25 minuten over het hele uur (10.25 uur, 13.25 uur etc.). Via YouTube kunt u ook de uitzending terug zien.


Bevrijdingsdag in de drie kernen

Bevrijdingsdag in de drie kernen

De Oranjecomités hebben naast de Gezamenlijke Viering bij het gemeentehuis ook nog eigen programma's samengesteld. Bent u benieuwd wat er in uw kern wordt georganiseerd kijk dan op de pagina 4 en 5 mei.


Vlagprotocol 4 en 5 mei

Op maandag 4 mei is de Nationale Herdenking. Vanaf ’s avonds 18.00 uur tot zonsondergang (circa 21.10 uur) kunt u de Nederlandse vlag, zonder wimpel, halfstok hangen.
Op dinsdag 5 mei is het Bevrijdingsdag. U kunt de Nederlandse vlag, zonder wimpel, uithangen tussen zonsopgang (06.02 uur) en zonsondergang (21.12 uur).


Oproep aan exploitanten horeca en uitgaansgelegenheden

U kunt een bijdrage leveren door op maandag 4 mei van 19.45 tot 20.15 uur geen muziek te draaien en geen vermaak aan te bieden. Even voor acht uur kunt u uw gasten/bezoekers er attent op maken dat er om 20.00 uur twee minuten stilte is in verband met de Nationale Dodenherdenking. Tijdens die twee minuten adviseren wij u ook niet te serveren.
Vanwege het ingetogen karakter van de avond, is het niet gepast om uitbundige feestelijkheden te organiseren.

Van 18.00 tot 21.10 uur moet de buitenverlichting, zoals neon- en lichtbakken, gedoofd zijn.


Programma’s Dodenherdenking en Bevrijding bij de hand

Programma’s Dodenherdenking en Bevrijding bij de hand

De programma's over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag kunt u in gemakkelijk in onze app bekijken. U kunt deze app via de App Store of via Google Play gratis downloaden.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content