Header image Header image
Extra editie 22 januari

Bedankt voor het testen Lansingerland

Bedankt voor het testen Lansingerland

Burgemeester van de Stadt: “Nog geen 2 weken geleden riep ik alle inwoners van Lansingerland op om mee te werken aan het uitbraakonderzoek van de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC. Zo’n 70% van alle inwoners heeft zich inmiddels laten testen of heeft daarvoor nog een afspraak in de agenda staan. Daar ben ik ontzettend trots op. Lansingerland heeft zich van zijn beste kant laten zien. Graag wil ik mijn waardering uitspreken voor alle inwoners, inclusief de kinderen, en de medewerkers van GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC.”


GGD: Geen grootschalige verspreiding Britse variant in Lansingerland

GGD: Geen grootschalige verspreiding Britse variant in Lansingerland

Een uitbraak op een onverwachte plek, maar de eerste bevindingen van GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC laten zien dat er geen sprake is van een grootschalige verspreiding van de Britse variant in de gemeente. De uitbraak van deze variant lijkt zich vooral te hebben geconcentreerd op de Willibrordschool.


Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur ‘s avonds tot 4.30 uur ‘s ochtends. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus.


Kijktip: Dit gebeurt er met de wattenstaafjes uit de massale test

Kijktip: Dit gebeurt er met de wattenstaafjes uit de massale test

In Lansingerland is massaal getest op de Britse variant van het coronavirus. Inmiddels hebben al meer dan 40 duizend inwoners zich laten testen.
Al die wattenstaafjes worden naar een laboratorium in Rijswijk gestuurd om daar te kijken wie er positief test op corona. De positieve monsters worden vervolgens onderzocht in het Erasmus MC om te kijken hoe het zit met de Britse variant. “We willen weten hoe deze variant zich verspreidt!”
Bron: Rijnmond.nl


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content