Header image Header image
Extra editie 11 januari

Risicogericht grootschalig testen in heel Lansingerland

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Dit onderzoek is waardevol voor heel Nederland maar vooral ook voor de inwoners van Lansingerland. Wij werken hier als gemeente graag aan mee. Op deze manier zorgen we ervoor dat het virus zich niet verder kan verspreiden. Testen helpt daarbij. Ik roep alle inwoners op om zich te laten testen en zich strikt aan de regels te houden. In het belang van ieders gezondheid.” Het volledige nieuwsbericht vindt u op onze website.


Lansingerland laat zich testen

Lansingerland laat zich testen

De GGD Rotterdam-Rijnmond roept alle inwoners van de gemeente Lansingerland (vanaf twee jaar) op om zich te laten testen op het coronavirus. Door op grote schaal te testen willen de GGD en Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het coronavirus en de Britse variant. Tegelijkertijd is het belangrijk dat bewoners die positief getest worden thuisblijven, om zo de verspreiding van het coronavirus af te remmen.


Informatiebrief 13 januari op uw deurmat

Informatiebrief 13 januari op uw deurmat

Op woensdag 13 januari krijgen alle inwoners van Lansingerland een brief thuis met daarin belangrijke informatie over het testen van alle inwoners. Naast de verschillende testlocaties en het telefoonnummer dat u moet bellen voor het maken van een afspraak vindt u er ook een informatienummer van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Kijkt u ook goed naar het schema in de brief. Hierin staat op welke dagen u telefonisch een testafspraak kunt maken. Dit om te voorkomen dat niet iedereen tegelijk gaat bellen.


Testlocaties

Testlocaties

Er zijn 4 testlocaties waar u zich voor dit onderzoek kunt laten testen:

  • Rotterdam The Hague Airport (RTHA)
  • Bergschenhoek: Sporthal De Ackers, Groeneweg 27A en testlocatie op parkeerplaats
  • Berkel en Rodenrijs: MFR (Multi Functioneel centrum Rodenrijs) Anthuriumsingel 148
  • Bleiswijk: Sporthal Rijneveen, Rembrandlaan 40 en testlocatie op parkeerplaats

De locaties zijn geopend van 8.30 tot 16.30 uur (RTHA tot 16.00 uur). Alle locaties zijn ook in het weekend open.


Waarom een uitbraakonderzoek in Lansingerland?

Waarom een uitbraakonderzoek in Lansingerland?

Het op grote schaal testen van alle inwoners is erop gericht om, daar waar de GGD risico’s ziet, dit aan te pakken en daarmee dichter op het virus te komen. Aanleiding voor deze aanpak is de uitbraak op een basisschool in Bergschenhoek en de onderzoeksresultaten van omliggende scholen. Met dit risicogericht grootschalig testen wil het Erasmus MC samen met de GGD onderzoeken in welke mate en hoe het virus zich verspreidt. Daarnaast zorgt het onderzoek er ook voor dat inwoners die het virus onder de leden hebben (met of zonder klachten) in isolatie gaan om verdere verspreiding van het virus te stoppen. Dit onderzoek helpt daardoor hopelijk de verspreiding van de variant te vertragen of mogelijk zelfs te voorkomen.


Persconferentie in het gemeentehuis

Persconferentie in het gemeentehuis

Vanmiddag heeft er in het gemeentehuis van Lansingerland een persconferentie plaatsgevonden over het risicogericht grootschalig testen. U kunt dit terugkijken op de websites van Rijnmond.nl en NOS.nl.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content