Header image
Editie 2, 28 april 2020

“Gesprekken met u maken indruk op mij”

“Gesprekken met u maken indruk op mij”

De afgelopen weken heb ik velen van jullie gesproken. Deze gesprekken hebben veel indruk op mij gemaakt. Wat jullie nu mee maken, is met geen pen te beschrijven. In februari draaide alles nog op volle toeren. Berichten over het coronavirus waren er wel, maar raakten onze economie nog niet. Tot het moment dat het eerste corona slachtoffer in Nederland viel. Vanaf dat moment ging het in een stroomversnelling. Na de boodschap van premier Rutte over afstand houden, thuis blijven, het sluiten van de scholen, alle horeca en later ook andere bedrijven, alles is veranderd.

Impact maatregelen

Nu de maatregelen voor de coronacrisis zijn verlengd tot en met 19 mei en alle evenementen afgelast zijn tot 1 september, brengt dit een hoop onzekerheid met zich mee. Alle ondernemers hebben ermee te maken. Het ene bedrijf heeft moeite om producten te exporteren, het andere bedrijf ziet de order binnenkomst fors dalen. De horeca ondernemers worden heel zwaar getroffen door de verlening van de maatregelen maar ook de contactberoepen zoals kappers en schoonheidssalons hebben nu geen inkomsten. Ook voor de evenementenbranche is dit besluit een bittere pil.

Ondersteuning

Tegelijk zie ik ook veel creativiteit en wilskracht om deze crisis te boven te komen. Steeds meer ondernemers en zzp’ers maken gebruik van de financiële regelingen vanuit de Rijksoverheid en RBZ. Andere bedrijven passen de bedrijfsvoering aan of zien juist kansen. Zo zijn bijvoorbeeld lokale restaurants actief met het bezorgen of afhalen van maaltijden en tuinders verkopen hun producten langs de weg. Veel inwoners van Lansingerland maken hier gelukkig gebruik van en kopen lokaal om onze eigen ondernemers te steunen.

Invulling 1,5 meter samenleving

Gezamenlijk gaan we een nieuwe fase in waarin we invulling geven aan de 1,5 meter samenleving. Ik roep u op om kennis met elkaar te delen en in gesprek te blijven hoe we hier invulling aan kunnen geven. Daarnaast wens ik u veel sterkte en ondernemerskracht toe voor de komende periode. En blijf vooral gezond!

Kathy Arends
Wethouder Lansingerland


De ‘broodnoodprocedure’ voor ondernemers

De ‘broodnoodprocedure’ voor ondernemers

Heeft u op dit moment onvoldoende saldo op uw rekening staan? En kunt u dus bijvoorbeeld geen boodschappen meer doen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de ‘broodnoodprocedure’. Voordat uw aanvraag voor broodnood beoordeeld kan worden, moet u een Tozo-aanvraag indienen via RBZ. Bel daarna naar 010 – 498 47 77 en geef aan dat u broodnood aan wilt vragen.


Nog geen geld ontvangen?

Nog geen geld ontvangen?

Heeft u 4 weken geleden een Tozo-aanvraag gedaan en nog geen geld ontvangen? Dan kunt u hierover bellen naar 010-498 47 77. Het projectteam onderzoekt de status van de aanvraag. Als de u nog geen geld heeft ontvangen terwijl dit wel zou moeten, zorgt het projectteam ervoor dat u snel voorschot ontvangt.


ZZP’ers in Lansingerland vinden weg naar juiste ondersteuning

ZZP’ers in Lansingerland vinden weg naar juiste ondersteuning

Er zijn in Lansingerland zo’n 4000 zzp’ers. Bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) zijn ruim 465 aanvragen in behandeling. RBZ is momenteel druk bezig met het de voorschotten zodat ondernemers niet zonder inkomen zitten.


Meet-up voor ondernemers

Meet-up voor ondernemers

VNO-NCW Oostland organiseert iedere vrijdag een online meet-up voor ondernemers. Ook niet leden kunnen deelnemen. Wil je ook meepraten? Dat kan! Iedere vrijdag van 09:00 tot 09:30 uur ben je welkom! Aanmelden kan via een mail naar: spek@vno-ncwwest.nl. Aanstaande vrijdag 1 mei vertelt wethouder Jan-Willem van den Beukel (Lansingerland) over zijn bevindingen in de gemeente.


Verruiming openingstijden

Verruiming openingstijden

In Lansingerland kunt u ontheffing aanvragen voor de verruiming van openingstijden.  Een ontheffing kan bijvoorbeeld aangevraagd worden om rondom feestdagen ruimer open te kunnen zijn. Een ontheffing kunt u voor  meerdere dagen in het jaar aanvragen.


Arbeidsmarkteffecten corona-crisis

Arbeidsmarkteffecten corona-crisis

UWV heeft een inventarisatie gemaakt van acute personeelstekorten en -overschotten.  UWV geeft een overzicht van de plotseling veranderde arbeidsmarkt en hoopt hiermee aanknopingspunten te bieden voor werkzoekenden, werkgevers en arbeidsmarktprofessionals.


Huurders en verhuurders retail sluiten steunakkoord

Huurders en verhuurders retail sluiten steunakkoord

De retail- en vastgoedsector hebben een akkoord bereikt over het opschorten van huurverplichtingen. Het doel van het akkoord is om tijd te winnen en te zorgen voor liquiditeit bij ondernemers in de retail. De retailsector speelt immers een belangrijke rol in de werkgelegenheid en de leefbaarheid van binnensteden en dorpskernen.


Samenvoegen verschillende bedrijfslocaties tot één WOZ-object

Samenvoegen verschillende bedrijfslocaties tot één WOZ-object

Bent u eigenaar en gebruiker van meerdere bedrijfsobjecten (WOZ-objecten) en vindt u dat deze objecten naar de omstandigheden beoordeeld bij elkaar horen? Vraag SVHW dan om de objecten samen te voegen tot één WOZ-object.


Burgemeester opent Chinese Expo

Burgemeester opent Chinese Expo

Burgemeester Pieter van de Stadt, werd gevraagd om de 21st virtuele China Shouguang Vegetable Science &Technology Expo and 2020 China Shouguang Vegetable Industry Seed Expohad te openen met een videoboodschap. Deze videoboodschap werd zeer gewaardeerd.


Logistieke hotspot  A12 corridor

Logistieke hotspot A12 corridor

De A12 corridor staat op plek 5 in de ranking van de logistieke hotspots Nederland. Deze ranking wordt jaarlijks tijdens de Summit Logistieke hotspots bekend gemaakt. Dit jaar is deze in verband Corona verplaatst naar november. De ranking is wel bekend gemaakt.

 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Stuur de nieuwsbrief vooral in uw netwerk door!
Met deze nieuwsbrief informeren we ondernemers, ZZP’ers, winkeliers, MKB, ondernemers in de glastuinbouw, over de onderwerpen die relevant zijn. Hiermee willen we zoveel mogelijk ondernemers bereiken. Wij vragen u om deze nieuwsbrief te verspreiden in uw netwerk.
Skip to content