Week 02, 12 januari 2016
In deze nieuwsbrief:
  Scholenmarkt 2016 leerlingen groep 8
  Afvalkalender 2016
  Vanaf 2016 volledig op afspraak
  Fietser, laat je zien!
  De wethouder komt naar u toe
  Hoorzitting Mobiliteitsplan Berkel 11 februari
  Contracten beheer openbare ruimte ondertekend
  Wie maakt de mooiste winterfoto?
  Start bouw Melanchthon Business School

Agenda

Vrijdag 27 november t/m dinsdag 19 januari:

Expositie Dinieks

Zaterdag 12 december t/m zaterdag 16 januari:

Groeten uit Lansingerland, herfsteditie

Dinsdag 12 januari:

Vergadering Commissie Ruimte

Woensdag 13 januari:

Vergadering Commissie Algemeen Bestuur

Donderdag 14 januari:

Vergadering Commissie Samenleving

Maandag 18 januari:

Vergadering Welstandscommissie

Woensdag 20 januari:

Scholenmarkt 2016
De wethouder komt naar u toe

Donderdag 21 januari:

Inloopavond peilbesluit Polder Bleiswijk c.a.

Activiteit in het gemeentehuis

Expositie Dinieks

Expositie Groeten uit Lansingerland

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Senior Beleidsadviseur Omgevingsvergunningen, toezicht en handhaving
Raadsadviseur Communicatie
Strategisch inkoopadviseur
Backofficemedewerker Uitkeringsadministratie
Stedenbouwkundige
Beleidsadviseur Verkeer & Vervoer
Beleidsadviseur Openbare Ruimte
Adviseur civiele techniek
Ervaren bestemmingsplanjurist
Senior projectleider

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Scholenmarkt 2016 leerlingen groep 8

Scholenmarkt 2016 leerlingen groep 8
Op woensdag 20 januari 2016 is er in sporthal Oostmeer, Het Hoge Land 19 in Berkel en Rodenrijs de jaarlijkse scholenmarkt voortgezet onderwijs. Scholen uit Lansingerland en omliggende gemeenten geven leerlingen uit groep 8 de informatie die zij nodig hebben voor het kiezen van een passende middelbare school.

Kom ook!
Hierbij nodigen wij jullie uit om deze scholenmarkt te bezoeken. De scholenmarkt is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Lees meer ...

 

Afvalkalender 2016

Afvalkalender 2016
In januari ontvangt u de afvalkalender voor 2016. U kunt de afvalkalender ook online bekijken op www.mijnafvalwijzer.nl  of raadplegen via de Afvalwijzer App.

Weten wanneer u uw afval kunt aanbieden?
Wilt u een melding ontvangen wanneer u uw afval kunt aanbieden? Stel dan een notificatie in bij uw online afvalkalender op www.mijnafvalwijzer.nl of via de Afvalwijzer app. Zo ontvangt u een melding wanneer u de minicontainer(s) of zakken met kunststof verpakkingsmateriaal kunt aanbieden.

 

Vanaf 2016 volledig op afspraak

Vanaf 2016 volledig op afspraak

Hoe maakt, wijzigt of annuleert u snel en eenvoudig een afspraak?

U maakt een afspraak via www.lansingerland.nl/afspraak. Hierna ontvangt u een bevestigingsmail. In de bevestigingsmail staat een link waarmee u zelf uw afspraak kunt wijzigen of annuleren als dat nodig is. Lees meer ...

 

Fietser, laat je zien!

Fietser, laat je zien!
Dinsdag 12 januari heeft de gemeente samen met de fietsersbond een fietsverlichtingsactie gehouden bij een drukke fietsroute in Bergschenhoek, bij de rotonde Boterdorpseweg in de buurt van sporthal De Zijde. Wethouder Simon Fortuyn en Jan Caesar van de Fietsersbond gingen deze ochtend met scholieren die geen of onvoldoende verlichting hadden, in gesprek over het belang van goed gezien worden door auto’s.

Er werden waarschuwingen uitgedeeld in de vorm van gele kaarten met daarop de regels waar juiste verlichting aan moet voldoen. Volgende week vindt een vervolgactie plaats waarbij boetes worden uitgedeeld als de verlichting nog niet in orde is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Lees meer ...

 

De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op woensdag 20 januari van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Wethouder Simon Fortuyn ipv Albert Abee, Berkel en Rodenrijs,
10.00 – 11.00 uur
Wethouder Jeroen Heuvelink, Bergschenhoek, 15.00 – 16.00 uur
Wethouder Ankie van Tatenhove, Bleiswijk, 10.00 – 11.00 uur

Ambassadeur
Simon Fortuyn

 

Hoorzitting Mobiliteitsplan Berkel 11 februari


Om een goed beeld te krijgen hoe inwoners denken over het Mobiliteitsplan Berkel organiseert de gemeenteraad op donderdag 11 februari om 20.00 uur in het gemeentehuis een hoorzitting. U kunt zich daar als inspreker voor opgeven.

Beeldvorming
Deze manier van inwoners horen is onderdeel van het nieuwe vergadermodel van de gemeenteraad, het BOB model. Lees meer ...

 

Contracten beheer openbare ruimte ondertekend

Contracten beheer openbare ruimte ondertekend
Maandag 11 januari, tekenden de gemeente en drie groenaannemers de contracten voor het beheer van de openbare ruimte van de gemeente Lansingerland. De gemeente werkt vanaf januari de komende 5 jaar met drie verschillende partijen samen die elk voor een andere kern werken.

De aannemers zijn verantwoordelijk voor onder andere het maaien van het gras, snoeiwerk beplanting, onkruidvrij maken beplanting en bestrating, schoonmaken van de watergangen en het verwijderen van het zwerfvuil. Lees meer ...

 

Wie maakt de mooiste winterfoto?

Wie maakt de mooiste winterfoto?
Na de succesvolle herfsteditie is op 21 december de derde editie van fotowedstrijd Groeten uit Lansingerland met het thema 'Winter in Lansingerland' van start gegaan. 

We dagen u uit om Winter in Lansingerland op bijzondere wijze te laten zien, duidelijk herkenbaar in een van de drie kernen gemaakt is, met juist dat gebouw, die brug of dat waterwerk! Stuur uw foto in voor 21 januari in via de website van Groeten uit Lansingerland. Succes! Lees meer ...

 

Start bouw Melanchthon Business School

Start bouw Melanchthon Business School
Woensdag 6 januari 2016 sloeg wethouder Jeroen Heuvelink de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw van Melanchthon Business School aan de Wilgenlei in Bleiswijk. Deze middelbare school voor vmbo, mbo en vhbo, staat voor veel van de kwaliteiten die Bleiswijk uniek maken: ondernemerschap, onze innovatieve tuinbouwsector en de ambitie om het beste te halen uit de kwaliteiten van onze kinderen.

Eén schoolgebouw
De school, in 1948 gestart als Christelijke Lagere Tuinbouwschool, bestaat nu uit twee gebouwen op verschillende locaties. Als de bouw klaar is, krijgen alle leerlingen les in het nieuwe schoolgebouw.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.