Week 49, 1 december 2015
In deze nieuwsbrief:
  Naam Natuurspeeleiland bekend!
  De wethouder komt naar u toe
  Vanaf 2016 werken wij volledig op afspraak
  Gemeentenieuws in de Heraut stopt
  Handhaving verkeerd geparkeerde fietsen bij RandstadRailhaltes
  Sirenetest: maandag 7 december 2015
  Oud papier in de minicontainer
  Veel belangstelling voor regionale Startersavond
  Spectaculaire opening Bleiswijkse Verlaat
  Uitleg over bloembollen aan Cbs De Regenboog
  ‘De Rotte beweegt je’: perspectief voor de Rotte

Agenda

Vrijdag 27 november t/m woensdag 6 januari:

Dinieks, expositie en Boekpresentatie

Dinsdag 1 december:

Vergadering Commissie Ruimte

Woensdag 2 december:

Vergadering Commissie Algemeen Bestuur

Donderdag 3 december:

Vergadering Commissie Samenleving

Maandag 7 december:

Open Coffee Lansingerland
Vergadering Welstandscommissie

Woensdag 9 december:

Kerstmarkt Bleiswijk

Zaterdag 12 december:

Moonlightshoppen, Berkel centrum
Kerstoptreden Wiener Melange 55+

Zaterdag 12 december t/m zaterdag 16 januari:

Groeten uit Lansingerland, herfsteditie

Woensdag 16 december:

Vergadering Bac

Donderdag 17 december:

Vergadering Gemeenteraad

Activiteit in het gemeentehuis

Expositie Dinieks Lees meer ...

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

(junior) Consulent Participatie Rechtmatigheid

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Naam Natuurspeeleiland bekend!

Naam Natuurspeeleiland bekend!
De naam voor het nieuwe Natuurspeeleiland in het Annie M.G. Schmidtpark is bekend! De kinderen van Lansingerland gaan straks naar:

De tuin van Floddertje!

Er kon onder andere via Facebook gestemd worden. Daar was De Lispeltuut de meest favoriete naam. Ook aan de basisscholen was gevraagd om te reageren. Daar waren De tuin van Floddertje en Houtje-Touwtje het meest populair. Lees meer ...

 

De wethouder komt naar u toe

De wethouder komt naar u toe
Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachten wisselen? Dan bent u van harte welkom op dinsdag 8 december van 15.30 tot 16.30 uur in de bibliotheek van uw woonkern. 

Berkel en Rodenrijs: wethouder Albert Abee
Bergschenhoek: wethouder Jeroen Heuvelink
Bleiswijk: wethouder Ankie van Tatenhove

Ambassadeur
Simon Fortuyn

 

Vanaf 2016 werken wij volledig op afspraak

Vanaf maandag 4 januari 2016 werken wij binnen de openingstijden volledig op afspraak. Dit geldt ook voor het servicepunt in Bleiswijk.

Afspraak maken
Uw afspraak maakt u eenvoudig en snel op www.lansingerland.nl/afspraak. Dit geldt ook voor het servicepunt in Bleiswijk. Heeft u liever persoonlijk contact voor het maken van een afspraak? Bel dan ons algemene telefoonnummer 14 010.

 

Gemeentenieuws in de Heraut stopt

Vanaf 1 januari 2016 publiceren wij de nieuwsberichten die voorheen in Gemeentenieuws in de krant stonden, digitaal op onze website op de pagina Gemeentenieuws. Wij publiceren dit nieuws iedere maandag uiterlijk om 12.00 uur op www.lansingerland.nl/gemeentenieuws.

Uiteraard kunt u het totaal van onze nieuwsberichten ook volgen via onze website en onze sociale media (Twitter en Facebook).

 

Handhaving verkeerd geparkeerde fietsen bij RandstadRailhaltes

Handhaving verkeerd geparkeerde fietsen bij RandstadRailhaltes
Gevaarlijk en verkeerd geparkeerde fietsen bij de RandstadRailhaltes zorgen voor veel overlast. De komende maanden treden we dan ook streng op tegen foutparkeerders.

Wat gebeurt er?
Parkeert u uw fiets verkeerd, dan krijgt u een waarschuwing en de mogelijkheid om uw fiets weg te halen of te verplaatsen. Doet u dit niet, dan verwijderen wij de fiets. Deze slaan wij tijdelijk op bij de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs. Fietsen die direct een gevaar voor de omgeving vormen, verwijderen wij meteen! Lees meer ...

 

Sirenetest: maandag 7 december 2015

Om te voorkomen dat inwoners het geluid van de waarschuwingssirenes niet meer herkennen, worden op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes getest. Als u dan de sirene hoort dan weet u: er is niets aan de hand. Om de overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken, wordt het testalarm 1 x per maand slechts 1 minuut en 26 seconden afgedraaid. Lees meer ...

 

Oud papier in de minicontainer

Oud papier in de minicontainer
Per 1 december is het voor huishoudens die een minicontainer voor oud papier en karton hebben niet meer toegestaan om papier los, in een doos (of gebundeld) aan te bieden. Zoals u gewend bent haalt de firma Van Vliet één keer per maand vanaf 19.00 uur oud papier en karton ’s avonds op in samenwerking met de verenigingen en scholen. U kunt de minicontainer voor oud papier en karton op de inzameldag 's ochtends aanbieden op de centrale aanbiedplek voor minicontainers. De aanbieddagen kunt u vinden op www.mijnafvalwijzer.nl.

 

Veel belangstelling voor regionale Startersavond

Hoe kom ik aan mijn klanten? Hoe kan ik social media bedrijfsmatig inzetten en wat wordt er verwacht qua administratie. Dit waren enkele vragen van aspirant ondernemers op de regionale Startersdag die op 25 november is gehouden in het bestuurscentrum van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De startersavond was een initiatief van de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. Bij deze arbeidsmarktregio zijn de volgende gemeenten aangesloten: Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Lansingerland, Leidschendam -Voorburg, Voorschoten of Wassenaar. Lees meer ...

 

Spectaculaire opening Bleiswijkse Verlaat

Spectaculaire opening Bleiswijkse Verlaat
Afgelopen vrijdag opende Jeroen Heuvelink, bestuurder van recreatieschap Rottemeren en wethouder van de gemeente onder grote belangstelling de massieve, monumentale puntdeuren van het Bleiswijkse Verlaat. De speciaal voor de opening opgetuigde Zeilende Westlander kon zo doorvaren naar de Heulsloot.

Met deze actie is het Bleiswijkse Verlaat weer officieel toegankelijk voor bezoekers van het recreatiegebied.

 

Uitleg over bloembollen aan Cbs De Regenboog

Uitleg over bloembollen aan Cbs De Regenboog
Bollenkweker Jac. Uittenbogaard uit Noordwijkerhout heeft onlangs een bollenmengsel op de markt gebracht met de naam ‘mengsel Lansingerland’. Dit mengsel heeft een keurmerk van de Nederlands Bijenvereniging gekregen, als ‘bij-vriendelijk mengsel’ en draagt dus bij aan het welzijn van de bijen. Het mengsel wordt op meerdere plekken in de gemeente geplant zodat dit van februari tot juni een mooie, diverse kleur geeft aan onze omgeving. Lees meer ...

 

‘De Rotte beweegt je’: perspectief voor de Rotte

‘De Rotte beweegt je’: perspectief voor de Rotte
Stichting Plezierrivier De Rotte overhandigde op vrijdag 28 november ontwikkelingsperspectief ‘De Rotte beweegt je’ aan wethouder Jeroen Heuvelink. In het Perspectief staan mogelijkheden benoemd om van de Rotte en omgeving een nog mooiere en interessantere bestemming te maken voor bezoekers.

In het perspectief worden negen sleutelplekken benoemd. Dit zijn locaties waar het beleefbaar maken van (historische) verhalen kan bijdragen aan samenhang en aantrekkelijkheid van het hele gebied. Lees meer ...

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.