Week 48, 24 november 2015
In deze nieuwsbrief:
  Bedankavond vrijwilligers
  Geen reisdocumenten donderdag 26 november
  Vanaf 2016 werken wij volledig op afspraak
  Meer weten over duurzaam wonen?
  Dinieks, expositie en boekpresentatie
  Mogelijke locatie noodopvang vluchtelingen
  Collectieve ziektekostenverzekering
  Welke naam krijgt ons mooie Natuurspeeleiland?
  Start bouw De Vluchtheuvel in centrum Bleiswijk
  Ingebruikname Westpolder 2 school
  Los aanbieden oud papier verleden tijd
  Laatste ontwikkelingen in Parkzoom
  Baggerwerk watergangen najaar 2015

Agenda

Woensdag 28 oktober t/m maandag 30 november:

Expositie Yvonne Gruis

Dinsdag 24 november:

Vergadering Presentatieavonden

Woensdag 25 november:

Je eigen windmolen in Lansingerland

Donderdag 26 november:

Vergadering Gemeenteraad

Donderdag 26 november t/m zondag 29 november:

Woonwijzerwagen, alles over duurzaam wonen

Vrijdag 27 november t/m woensdag 6 januari:

Dinieks, expositie en Boekpresentatie

Zaterdag 28 november:

Sint Nicolaasloop
Haal je pietendiploma
Culinaire avond Bruisend Bergschenhoek
Sinterklaasfeest in speeltuin de Kievit

Zondag 29 november:

Open podium voor zangers in Lansingerland

Dinsdag 1 december:

Vergadering Commissie Ruimte

Woensdag 2 december:

Vergadering Commissie Algemeen Bestuur

Donderdag 3 december:

Vergadering Commissie Samenleving

Maandag 7 december:

Open Coffee Lansingerland
Vergadering Welstandscommissie

Activiteit in het gemeentehuis

Expositie Dinieks Lees meer ...

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

(junior) Consulent Participatie Rechtmatigheid

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Bedankavond vrijwilligers

Bedankavond vrijwilligers
De rode loper lag uit, de vuurkorven brandden! Afgelopen vrijdag ontving de gemeente de vrijwilligers van de 72 uurs crisisnoodopvang. Burgemeester Pieter van de Stadt bedankte de vrijwilligers hartelijk voor hun inzet. “Zonder u hadden we het nooit gered”. Hij overhandigde symbolisch een witte roos aan een vertegenwoordiger van de tolken, de EHBO-ploeg en de vrijwilligers. Daarna sneed hij met hen de taart aan.

Coördinator van de vrijwilligers, Hanneke Vliet Vlieland, riep iedereen op hun mooiste ervaring op een wolk te zetten en die aan de waslijn te hangen. Het leverde een zeer volle droogmolen op. Bij het weggaan ontving iedereen een witte roos met een bedankkaartje.

 

Geen reisdocumenten donderdag 26 november

Geen reisdocumenten donderdag 26 november
Op donderdag 26 november vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats op de server en apparatuur van de reisdocumenten. Dit betekent dat:

  • Spoedaanvragen reisdocumenten op woensdag 25 november niet geleverd worden op donderdag 26 november maar op vrijdag 27 november.
  • Aanvragen en afhalen van reisdocumenten op donderdag 26 november niet mogelijk is.

Onze excuses voor het ongemak.

 

Vanaf 2016 werken wij volledig op afspraak

Vanaf maandag 4 januari 2016 werken wij binnen de openingstijden volledig op afspraak. Dit geldt ook voor het servicepunt in Bleiswijk.

Door het maken van een afspraak kiest u voor een tijdstip dat u goed uitkomt en weet u zeker dat u niet lang hoeft te wachten.

Afspraak maken
Uw afspraak maakt u eenvoudig en snel online via onze website op de pagina afspraak maken. Heeft u liever persoonlijk contact voor het maken van een afspraak? Bel dan ons algemene telefoonnummer 14 010. Lees meer ...

 

Meer weten over duurzaam wonen?

Meer weten over duurzaam wonen?
U komt toch ook naar de promotiewagen van de Woonwijzerwinkel? Dit kan op:

  • donderdag 26 november bij Wooning/Praxis in Bergschenhoek
  • vrijdag 27 november bij Karwei in Berkel en Rodenrijs
  • zaterdag 28 november bij Hubo in Bleiswijk.

Na uw bezoek krijgt u een leuke, duurzame attentie! Lees meer ...

 

Dinieks, expositie en boekpresentatie

In het gemeentehuis is van 27 november tot 7 januari een expositie te zien van Dinie Kuilman - Schipper, bekend onder Dinieks, beeldend kunstenaar uit Berkel en Rodenrijs. Al jaren combineert Dinieks het zeefdrukken met het schilderen. Op de expositie is een mooie combinatie van haar werken te zien. Gelijktijdig met de opening wordt het autobiografisch werk “Dinieks, autobiografie in woord en beeld” gepresenteerd. Wethouder van kunst en cultuur,  Ankie van Tatenhove, opent op vrijdag 27 november om 11.00 uur de expositie. U bent van harte uitgenodigd om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Lees meer ...

 

Mogelijke locatie noodopvang vluchtelingen

De gemeenteraad besluit donderdag 26 november welke mogelijke locatie geschikt is voor tijdelijke noodopvang voor circa 60 plekken en voor de duur van 3 maanden tot een 1 jaar. In de vergaderkalender onder het kopje 8a (noodopvang vluchtelingen) kunt u hierover meer informatie en het raadsvoorstel vinden.

 

Collectieve ziektekostenverzekering

Woont u in de gemeente Lansingerland en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien in 2016 gebruik maken van de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente. De gemeente biedt deze verzekering aan in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea. Met deze collectieve zorgverzekering krijgt u 4,5% korting op de basisverzekering. Daarnaast betaalt de gemeente een deel van de premie voor de aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Lees meer ...

 

Welke naam krijgt ons mooie Natuurspeeleiland?

Welke naam krijgt ons mooie Natuurspeeleiland?
Wordt het Houtje-Touwtje, De Lispeltuut of De tuin van Floddertje?

U kunt nu stemmen op één van de drie namen. Dit kan tot en met 29 november, via onze Facebookpagina www.facebook.com/gem.lansingerland. Om ervoor te zorgen dat ook kinderen de kans krijgen hun stem uit te brengen, benaderen wij eveneens alle basisscholen.

Op maandag 30 november maken we de winnende naam bekend. Deze naam wordt bij de opening van het Natuurspeeleiland aan het eind van het jaar officieel door de winnaar onthuld.

 

Start bouw De Vluchtheuvel in centrum Bleiswijk

Start bouw De Vluchtheuvel in centrum Bleiswijk
In de afgelopen weken heeft aannemer Van der Lecq en Droogers sloopwerkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op de bouw van project De Vluchtheuvel in Bleiswijk. Naar verwachting start de bouw volgende week (week 49) en duurt tot eind 2016.

Tijdens de werkzaamheden probeert de aannemer uiteraard zoveel mogelijk het centrum goed bereikbaar te houden. Het is helaas niet te voorkomen dat er zo nu en dan groot transport/aanvoer plaats vindt om de bouw te bevoorraden. Lees meer ...

 

Ingebruikname Westpolder 2 school

Ingebruikname Westpolder 2 school
Maandag 23 november 2015 is de Westpolder 2 school (WP2) met bijbehorende gymzaal aan de Gouden Uillaan in de wijk Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs in gebruik genomen. Openbare basisschool De Klipper en buitenschoolse opvang De Vuurvlinder verhuisden naar dit nieuwe schoolgebouw. De officiële feestelijke opening vindt plaats op 15 januari 2016. Lees meer ...

 

Los aanbieden oud papier verleden tijd

Los aanbieden oud papier verleden tijd
Met de ingebruikname van de minicontainer met blauwe deksel is los aanbieden van oud papier en karton verleden tijd. Per 1 december is het voor huishoudens niet meer toegestaan om papier los, in een doos (of gebundeld), aan te bieden. Het blijft mogelijk om uw papier naar de verzamelcontainers te brengen. Lees meer ...

 

Laatste ontwikkelingen in Parkzoom

Laatste ontwikkelingen in Parkzoom
Donderdag 29 oktober zijn onder veel belangstelling de laatste 13 dijkwoningen (fase 3) in Parkzoom 1 en 8 woningen in Parkzoom 2 in de verkoop gegaan. Deze woningen liggen met de achtertuin aan het water langs de Groeneweg.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de start van de bouw plaatsvindt. Deze laatste 8 woningen zijn het sluitstuk van Parkzoom 2, daarna kan deze wijk worden afgerond. Lees meer ...

 

Baggerwerk watergangen najaar 2015

Baggerwerk watergangen najaar 2015
De gemeente baggert ieder jaar een deel van haar watergangen om ze op voldoende diepte te houden voor waterberging en doorvoer.

Baggerpeilingen
Voorafgaand aan het baggeren zijn de watergangen gepeild op het volume van slib door een erkend baggerpeilbedrijf. Uit deze peilingen volgen de onderhoudsmaatregelen, die de periode erna uitgevoerd worden. In totaal wordt er dit najaar 5000 m3 bagger verwijderd uit de watergangen die voornamelijk in de kern Berkel en Rodenrijs liggen. Lees meer ...

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.