Week 47, 17 november 2015
In deze nieuwsbrief:
  Vluchtelingenopvang goed verlopen
  Fietspalen onder de loep genomen
  Aanvragen/afhalen reisdocumenten niet mogelijk op donderdag 26 november
  Eén minuut stilte ook in gemeentehuis
  Schoolontbijt met de burgemeester
  Geslaagde dag van de Mantelzorg
  Kom in actie tegen Kindermishandeling!
  Meer weten over duurzaam wonen?
  Wat vindt u de mooiste herfstfoto?
  Kennismaking college met besturen hoogheemraadschappen
  Ondertekening overeenkomst 2e fase NogMeerpolder
  Verlichting Berkel centrum

Agenda

Woensdag 28 oktober t/m maandag 30 november:

Expositie Yvonne Gruis

Dinsdag 17 november:

Spreekuren alternatieve locaties windenergie

Woensdag 18 november:

Grand Café: Adviesraad Sociaal Domein

Zaterdag 21 november:

Bewoners Organisatie Rotte (BOR) bestaat 25 jaar
Intocht Sinterklaas Bleiswijk
Intocht Sinterklaas Bergschenhoek

Zondag 22 november:

Vlooienmarkt, Oostmeerhal

Maandag 23 november:

Vergadering Welstandscommissie

Dinsdag 24 november:

Vergadering Presentatieavonden

Woensdag 25 november:

Je eigen windmolen in Lansingerland

Donderdag 26 november:

Vergadering Gemeenteraad

Donderdag 26 november t/m zondag 29 november:

Woonwijzerwagen, alles over duurzaam wonen

Zaterdag 28 november:

Sinterklaasfeest in speeltuin de Kievit
Culinaire avond Bruisend Bergschenhoek
Sint Nicolaasloop

Zondag 29 november:

Open podium voor zangers in Lansingerland

Activiteit in het gemeentehuis

Foto-expositie Yvonne Gruis Lees meer ...

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

(junior) Consulent Participatie Rechtmatigheid

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Vluchtelingenopvang goed verlopen

Dank voor alle inzet!
Afgelopen 6 dagen zijn in de Sterrenhal in Berkel en Rodenrijs tachtig vluchtelingen opgevangen. Dinsdag zijn zij weer vertrokken naar hun volgende opvanglocatie.
Om deze opvang mogelijk te kunnen maken was veel inzet, flexibiliteit en begrip nodig. En dat allemaal onder grote tijdsdruk. Terugkijkend kunnen we zeggen dat deze dagen goed zijn verlopen.

Wij willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd enorm bedanken. Met name dank aan de grote groep vrijwilligers, de omwonenden van de sporthal, de sportverenigingen en scholen die deze dagen niet in de hal konden sporten, de organisaties en verenigingen waar de vluchtelingen welkom waren en de vele inwoners die spullen ter beschikking hebben gesteld.

Mooi en hartverwarmend om te zien dat dit in zo’n korte tijd, dankzij zeer betrokken inwoners, is gerealiseerd!

Burgemeester Pieter van de Stadt             Wethouder Ankie van Tatenhove

 

Fietspalen onder de loep genomen

Fietspalen onder de loep genomen
De Fietsersbond en de gemeente hebben de autowerende paaltjes op de fietspaden in deze gemeente in kaart gebracht. Daarna is onderzocht waar de paaltjes overbodig zijn en dus verwijderd kunnen worden en waar ze echt noodzakelijk zijn. Op de plekken waar de paaltjes noodzakelijk zijn worden ze vervangen door “botsvriendelijke” paaltjes. Op de Zilvergracht in Berkel en Rodenrijs staat al een nieuwe rood-witte, holle fietspaal met reflectoren. Op de grond is ook de witte ribbelmarkering te zien. Lees meer ...

 

Aanvragen/afhalen reisdocumenten niet mogelijk op donderdag 26 november

Aanvragen/afhalen reisdocumenten niet mogelijk op donderdag 26 november
Op donderdag 26 november vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats op de server en apparatuur van de reisdocumenten.

Dit betekent dat:

  • Spoedaanvragen reisdocumenten op woensdag 25 november niet geleverd worden op donderdag 26 november maar op vrijdag 27 november.
  • Aanvragen en afhalen van reisdocumenten op donderdag 26 november niet mogelijk is.

Onze excuses voor het ongemak.

 

Eén minuut stilte ook in gemeentehuis

Op maandag 16 november stonden wij om 12.00 uur in verband met de aanslagen in Parijs één minuut stil in de hal van het gemeentehuis. Burgemeester Pieter van de Stadt stond kort stil bij deze vreselijke gebeurtenis. Bij de receptie ligt een condoleanceregister. Deze zal er een week blijven liggen.

 

Schoolontbijt met de burgemeester

Schoolontbijt met de burgemeester
Ontbijten met de burgemeester in de raadzaal van het gemeentehuis. Daar hadden de 28 leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool uit Berkel en Rodenrijs wel zin in! De kinderen namen zelf hun ontbijt mee.

Dit ontbijt werd aangeboden door het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij één week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Op de plek waar normaal de college- en raadsleden plaatsnemen, mochten de kinderen nu aanschuiven, heel interessant! Lees meer ...

 

Geslaagde dag van de Mantelzorg

Geslaagde dag van de Mantelzorg
Op dinsdag 11 november waren er tijdens de dag van de Mantelzorg zo’n 120 mantelzorgers aanwezig in het gemeentehuis. Hier was een gezellige middag georganiseerd met als thema verpozen, verwennen en vermaken. En dat is goed gelukt! In een gezellige sfeer werd er onder het genot van hapjes en drankjes bijgepraat.
Maar daar bleef het niet bij, er waren diverse activiteiten georganiseerd. Diverse particulieren en verenigingen droegen graag hun steentje bij als blijk van waardering voor onze mantelzorgers. Een klein gebaar, dat duidelijk wordt gewaardeerd maar dan ook dik verdiend is! Lees meer ...

 

Kom in actie tegen Kindermishandeling!

Van 16 tot en met 20 november is het de “Week tegen Kindermishandeling”. Jaarlijks worden 119.000 kinderen in Nederland mishandeld. Dat is gemiddeld in elke schoolklas één kind! Vermoedt u kindermishandeling, bel dan (anoniem) met Veilig Thuis RR voor advies via telefoonnummer (0800) 2000.

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond is er voor iedereen die te maken heeft met geweld of verwaarlozing in de huiselijke kring. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het kan gaan om allerlei vormen van geweld. Op www.veiligthuisrr.nl vindt u meer informatie.  Lees meer ...

 

Meer weten over duurzaam wonen?

Kom naar de Woonwijzerwinkel!
Op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 november aanstaande is de promotiewagen van de Woonwijzerwinkel in Lansingerland. Op diverse lokaties vindt u de promotiewagen, deze heeft alles in huis om u wijzer te maken op het gebied van duurzaamheid/duurzamer wonen! Lees meer ...

 

Wat vindt u de mooiste herfstfoto?

Wat vindt u de mooiste herfstfoto?
De herfsteditie van de fotowedstrijd Groeten uit Lansingerland nadert zijn einde. Tot vrijdag 20 november kunt u via de website van Groeten uit Lansingerland uw favoriete herfstfoto kiezen. Wethouder Ankie van Tatenhove maakt op zaterdag 12 december 2015 de prijswinnaar bekend. Na de uitreiking is de foto-expositie te zien in de hal van het gemeentehuis.

 

Kennismaking college met besturen hoogheemraadschappen

Kennismaking college met besturen hoogheemraadschappen
Op dinsdag 10 november heeft het college van Lansingerland nader kennis gemaakt met de besturen van de hoogheemraadschappen van Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard. De kennismaking stond in het teken van het intensiveren van de al bestaande samenwerking en vond plaats bij Plantenkwekerij Van der Lugt in Bleiswijk. De drie besturen hebben met elkaar gekeken op welke gebieden nog meer samenwerking mogelijk is. Daarna nam het gezelschap een kijkje in de kas van Van der Lugt. Lees meer ...

 

Ondertekening overeenkomst 2e fase NogMeerpolder

Op donderdag 12 november 2015 hebben wethouder Albert Abee en Jan Droogers (Van der Lecq en Droogers) de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de 2e fase van het project NogMeerpolder. Dit project ligt aan de rand van de wijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs en is het succesvolle vervolg op de 1e fase van het project NogMeerpolder. De woningen zijn op dit moment nog niet in verkoop. Meer informatie over dit project maar ook andere mooie nieuwbouw kunt u vinden op de website buitenleveninderandstad.

 

Verlichting Berkel centrum

In de navolgende straten in het centrum van Berkel werkt de verlichting niet:
Beatrixstraat, Emmastraat, Marijkestraat, Irenestraat, Burgemeester Grundemannstraat, Wethouder Schipperstraat en een deel van de Oranjestraat en Van Egmondstraat.

De melding is doorgegeven. Er wordt gekeken waarom de verlichting stuk is. We houden u op de hoogte.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.