Week 41, 6 oktober 2015
In deze nieuwsbrief:
  Eerste minicontainers oud papier en karton
  Donkere Dagen Offensief
  Opening aanbouw school De Poolster
  Nieuw gemaal in Overbuurtsche polder
  Nieuwe app "Mijn luchtkwaliteit"
  Storing openbare verlichting
  Bouw 37 woningen Gouden Uilbuurt gestart
  Feestelijke start bouw Meerhaege
  Doe mee met het Hospice Lansingerland Dictee
  Rioleringswerkzaamheden het Rondom
  Nachtafsluiting A13

Agenda

Maandag 5 oktober t/m donderdag 22 oktober:

Kunsttoer Lansingerland, overzichtstentoonstelling

Dinsdag 6 oktober:

Vergadering Commissie Ruimte

Donderdag 8 oktober:

Hospice Lansingerland Dictee
Informatieavond herontwikkeling Laan van Romen 25
Inloopavond Meerpolder
Vergadering Commissie Samenleving
Workshop: hoe ga je om met weinig geld?

Zondag 11 oktober:

Parkzoomloop
Kerkveiling Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk

Maandag 12 oktober:

Vergadering Gemeenteraad

Woensdag 14 oktober:

Vergadering presentatieavonden

Donderdag 15 oktober:

Oostlanddag 2015

Zaterdag 17 oktober:

Benefietconcert Ernst Daniel Smid en het Hollands Christelijk Mannenkoor

Zondag 25 oktober:

Windas Wintertijd Challenge

Maandag 26 oktober:

Vergadering Welstandscommissie

Dinsdag 27 oktober:

Vergadering Commissie Algemeen Bestuur

Donderdag 29 oktober:

Ouderavond "Verleidingen in de pubertijd"
Vergadering Gemeenteraad

Vrijdag 30 oktober:

Halloween Winkelcentrum Berkel

Activiteit in het gemeentehuis

Kunsttoer Lansingerland overzichtstentoonstelling Lees meer ...

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Beleidsadviseur Openbare Ruimte

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Eerste minicontainers oud papier en karton

Eerste minicontainers oud papier en karton
Deze week worden de eerste minicontainers voor papier en karton uitgedeeld in de gemeente. Door het gebruik van de papiercontainer voorkomen we dat er ‘waardevol’ oud papier en karton in het restafval verdwijnt. U herkent de nieuwe minicontainer aan de blauwe deksel.

Voor inwoners van laagbouw is het met ingang van 1 december niet meer toegestaan papier en karton in een doos (of gebundeld) aan te bieden.Voor bewoners van appartementen verandert er niets. Lees meer ...

 

Donkere Dagen Offensief

Donkere Dagen Offensief
In de wintermaanden vinden traditiegetrouw meer overvallen, straatroven en inbraken plaats. Daarom houden we de komende maanden diverse acties om juist deze criminaliteit tegen te gaan.

Dit Donkere Dagen Offensief voert de gemeente in samenwerking met de politie, Buurttoezicht Lansingerland en 3B Wonen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een aantal maatregelen treffen. Lees meer ...

 

Opening aanbouw school De Poolster

Opening aanbouw school De Poolster
De laatste maanden is er hard gewerkt aan een aanbouw met zes lokalen bij Rooms Katholieke Basis School De Poolster in Berkel en Rodenrijs. Donderdag 1 oktober opende wethouder Onderwijs Jeroen Heuvelink de nieuwe aanbouw in het bijzijn van de leerlingen en leerkrachten.

Tijdens de bouw waren drie groepen van De Poolster tijdelijk gehuisvest in de nabijgelegen school De Wilgenhoek. Inmiddels heeft elke groep weer een eigen lokaal in de school. Bijzonder aan de nieuwe aanbouw is de gekleurde led-verlichting aan de buitenkant. Een mooi gezicht als het donker is.

 

Nieuw gemaal in Overbuurtsche polder

Nieuw gemaal in Overbuurtsche polder
Op donderdag 1 oktober is gemaal Overbuurtsche Polder Noord West in Bleiswijk officieel in gebruik genomen. Dit nieuwe gemaal is een belangrijke stap naar een robuuste waterhuishouding. Deze zorgt dat we droge voeten hebben én houden. Ook is het gemaal goed toegerust op de in de polder aanwezige glastuinbouw. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard speelt alvast in op de klimaatverandering. Met dit gemaal is een betere afvoer van water mogelijk via een aantal bestaande bergingsvijvers en de nieuwe watergang langs de Cyclamenweg. Het afgevoerde water wordt uiteindelijk naar de Rotte gepompt. Lees meer ...

 

Nieuwe app "Mijn luchtkwaliteit"

Nieuwe  app "Mijn luchtkwaliteit"
Heeft u de nieuwe app "Mijn luchtkwaliteit" al gedownload? De luchtkwaliteitsapp vervangt de oude ‘luchtmeetnetapp’ en geeft informatie over de luchtkwaliteit op buurtniveau, een luchtkwaliteitsverwachting en een handelingsadvies aan de hand van de luchtkwaliteitsindex. 

Naast de landelijke smogwaarschuwingen biedt de app de mogelijkheid om een persoonlijk alert in te stellen om waarschuwingen te krijgen als er in de buurt een bepaald niveau van ozon, stikstofdioxide of fijn stof wordt verwacht. De app is gratis. Lees meer ...

 

Storing openbare verlichting

Storing openbare verlichting
Via onze website en de Lansingerland App informeren wij onze inwoners over grote storingen in de openbare verlichting. Vaak is er daarbij sprake van een kabelbreuk. Als er een melding bij de gemeente binnen komt, geven wij dit door aan netwerkbeheerder Stedin. Stedin onderzoekt vervolgens waar de storing zit.

Dit is niet zo eenvoudig en kan dus even duren. Vaak zet Stedin de verlichting dan ook overdag aan om zo te kunnen achterhalen waar de kabelbreuk zit. Hiervoor hoeft de gemeente niets te betalen.
Meldingen kunt u doorgeven via www.lansingerland/melding of via de Lansingerland App.

 

Bouw 37 woningen Gouden Uilbuurt gestart

Bouw 37 woningen Gouden Uilbuurt gestart
Woensdag 30 september 2015 heeft wethouder Albert Abee samen met kopers de eerste dakpan gelegd van 37 woningen in de Gouden Uilbuurt, Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs. De 37 woningen zijn onderdeel van een plan van in totaal 500 woningen. De woningmarkt trekt weer aan: alle 37 woningen zijn verkocht. De Gouden Uilbuurt groeit gestaag. Dit project maar ook het verdere aanbod van nieuwbouwwoningen kunt u vinden op de website buitenleveninderandstad.

 

Feestelijke start bouw Meerhaege

Feestelijke start bouw Meerhaege
Donderdag 1 oktober 2015 heeft wethouder Albert Abee samen met Jan van der Sloot, directeur Tetteroo bouw & projectontwikkeling, een aantal kopers, de architect en de projectleider de symbolische eerste paal geslagen van 56 woningen van het project Meerhaege in de wijk Meerpolder, Berkel en Rodenrijs. De wethouder complimenteerde Tetteroo voor de aanpak van dit project. In korte tijd zijn nagenoeg alle 56 woningen verkocht. Dit project maar daarnaast nog veel meer woningaanbod in Lansingerland vindt u op de website van buitenleveninderandstad.

 

Doe mee met het Hospice Lansingerland Dictee

Doe mee met het Hospice Lansingerland Dictee
Donderdag 8 oktober vindt het derde Hospice Lansingerland Dictee plaats. Ivo Opstelten, voormalig minister en burgemeester leest het dictee voor en RTL-nieuwslezer Roelof Hemmen is presentator en veilingmeester van deze avond. U kunt u aanmelden via www.hospicelansingerlanddictee.nl. De avond begint om 19.00 uur in de aula van Melanchthon Bergschenhoek.

Met uw deelname steunt u het Hospice Lansingerland in Bergschenhoek, een liefdevolle thuisplek voor mensen in hun laatste levensfase. Bent u niet zo’n schrijver maar wilt u het hospice wel steunen? Doe dan mee met de veiling!
Onze burgemeester Pieter van de Stadt doet ook mee. U toch ook?

 

Rioleringswerkzaamheden het Rondom

Van 5 tot en met 9 oktober is het Rondom en de kruising Kerkstraat/Rondom/ Berkelseweg in Bergschenhoek afgesloten vanwege rioleringswerkzaamheden.
Het verkeer wordt omgeleid.

 

Nachtafsluiting A13

Op de aansluiting van de N209-A13 (de Knoop) worden in de weekenden in oktober 2015 verschillende werkzaamheden uitgevoerd. De provincie voert asfaltwerkzaamheden uit en installeert nieuwe verkeerslichten. Fietsers en bromfietsers worden met behulp van borden en verkeersregelaars langs de werkzaamheden begeleid. Het overige verkeer wordt omgeleid via borden.

Oprit 11 (richting Den Haag) en afrit 11 (vanuit Den Haag) zijn in de nachten van vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober van 21.00 uur tot 08.00 uur afgesloten. De nacht van zondag op maandag is een reserve-nacht in verband met mogelijk uitstel door slecht weer. Lees meer ...

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.