Week 39, 22 september 2015
In deze nieuwsbrief:
  Annie MG Schmidtpark schoon, heel en veilig!
  Plannen voor een nieuwe woning in Lansingerland?
  Wandelroutenetwerk Hof van Delfland van start
  Melanchthon Berkroden feestelijk geopend
  Groeten uit Lansingerland herfst editie
  Via de Lansingerland app officiële bekendmakingen op de kaart!
  Geluidshinder militaire vliegtuigen deze week
  Regionale samenwerking voor duurzaamheid

Agenda

Zaterdag 5 september t/m vrijdag 2 oktober:

Expositie Groeten uit Lansingerland

Woensdag 23 september:

Sponsorloop Besos

Donderdag 24 september:

Spreekuur De Jonge Krijger

Vrijdag 25 september:

Openlucht bioscoop: Still Alice

Vrijdag 25 september t/m zaterdag 26 september:

Woonevent Lansingerland

Vrijdag 25 september t/m zondag 27 september:

Burendag

Zaterdag 26 september:

Bleiswijk Proeft!
Mode & Lifestyle weekend
Badeendenrace

Zaterdag 26 september t/m zondag 27 september:

Wandelweekend Hof van Delfland

Zondag 27 september:

Open podium voor zangers in Lansingerland

Maandag 28 september:

Vergadering Algemeen Bestuur Gemeenschappelijke Regeling De Groenzoom
Vergadering Welstandscommissie

Dinsdag 29 september:

Vergadering Presentatieavonden

Woensdag 30 september:

Vergadering Bac

Vrijdag 2 oktober t/m zondag 4 oktober:

Kunsttoer Lansingerland, opening en overzichtstentoonstelling

Zaterdag 3 oktober:

Bleiswijk Proeft!
Pompoenendag bij Elsje Fiederelsje

Zondag 4 oktober:

Rottemerenloop

Activiteit in het gemeentehuis

Openluchtbioscoop film: "Still Alice"

 

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Financieel adviseur
Directievoerder uav
Afdelingshoofd financiën

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Annie MG Schmidtpark schoon, heel en veilig!

Annie MG Schmidtpark schoon, heel en veilig!
Het Annie MG Schmidtpark is een geliefde plek voor onze inwoners. Helaas werd er, vooral in de late uren, regelmatig afval achtergelaten door de jongeren en vonden er vernielingen plaats. De afgelopen maanden ging de gemeente Lansingerland de samenwerking aan om de jeugdoverlast in het park terug te dringen. Aanwezige jeugd is aangesproken, jongeren die afval achterlieten ontvingen een bekeuring en er werd extra schoongemaakt. Dankzij de extra inzet is het park nu een stuk schoner en prettiger om te verblijven. Lees meer ...

 

Plannen voor een nieuwe woning in Lansingerland?

Plannen voor een nieuwe woning in Lansingerland?
Kom dan naar het Woonevenement Lansingerland!

Op vrijdag 25 september van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag 26 september van 10:00 uur tot 16:00 uur zijn projectontwikkelaars op de beurs aanwezig om u te informeren over het volledige actuele aanbod nieuwbouwwoningen in Berkel, Bergschenhoek en Bleiswijk. Zij tonen u lopende en nog komende nieuwbouwprojecten.

Gericht advies over ontwerp, duurzaamheid, verbouwen of vergunningen, de deskundigen staan voor u klaar! Ook uw vragen over financieringen of garanties worden tijdens deze woonbeurs direct beantwoord door de aanwezige financiële experts.

 

Wandelroutenetwerk Hof van Delfland van start

Wandelroutenetwerk Hof van Delfland van start
Denk je dat je eigen omgeving kent? Laat je verrassen! Vanaf nu kun je de mooiste plekken tussen Rotterdam, Den Haag, Delft en Hoek van Holland te voet verkennen. Hof van Delfland is een nieuw wandelroutenetwerk met ruim 500 knooppunten en ruim 900 km aan wandelplezier. Ook door Lansingerland!

Haal de gratis wandelkrant met diverse themaroutes, tips en een overzicht van het netwerk bij een boekhandel of bibliotheek in Lansingerland.

 

Melanchthon Berkroden feestelijk geopend

Melanchthon Berkroden feestelijk geopend
Op woensdag 16 september was het zover. De opening van het nieuwe markante schoolgebouw van Melanchthon Berkroden in Berkel en Rodenrijs. Wethouder Jeroen Heuvelink deed dit samen met directie- en bestuursleden van Melanchthon.

Sinds het nieuwe schooljaar was het schoolgebouw al in gebruik genomen door 525 VMBO-leerlingen en hun docenten. Berkroden slaat een brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. Een toekomstbestendig gebouw met een prettige leer- en werkomgeving. Lees meer ...

 

Groeten uit Lansingerland herfst editie

Groeten uit Lansingerland herfst editie
Het vervolg van fotowedstrijd Groeten uit Lansingerland is 21 september gestart met het thema: Herfst in Lansingerland. Groeten uit Lansingerland is een gezamenlijke wedstrijd van weekblad De Heraut en Reclamebureau Lansingerland en de gemeente Lansingerland. Doel van de wedstrijd is de mooiste herfstfoto gemaakt in Lansingerland te kiezen.

De vorige editie werd gewonnen door Martijn Roos met een prachtige zomerfoto. Wie maakt de mooiste herfstfoto? In de periode 21 september tot 21 oktober kunt u al uw herfstfoto’s insturen via de site van Groeten uit Lansingerland.

 

Via de Lansingerland app officiële bekendmakingen op de kaart!

Via de Lansingerland app officiële bekendmakingen op de kaart!
Voor bepaalde activiteiten, zoals het plaatsen van een dakkapel of het kappen van een boom, geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart. Na het selecteren van de bekendmaking, komt u bij de uitgebreide tekst van de bekendmaking.
Wilt u daarnaast ook de nieuwsbrief van www.overheid.nl ontvangen? Blijf op de hoogte van bekendmakingen van gemeenten, provincies, waterschappen en van de rijksoverheid uit uw buurt. Meld u dan nu aan!

 

Geluidshinder militaire vliegtuigen deze week

Maandag 21 september landden twee lawaaiige oudere vliegtuigen van het type McDonnell Douglas C-9B Skytrain op Rotterdam The Hague Airport. Deze vliegtuigen maken beduidend meer geluid en zijn langer hoorbaar. De twee vliegtuigen vertrekken op respectievelijk 23 september omstreeks 13.00 uur en op 24 september omstreeks 12.00 uur. Lees meer ...

 

Regionale samenwerking voor duurzaamheid

Regionale samenwerking voor duurzaamheid
De komende twee jaar werkt de gemeente Lansingerland, samen met een aantal andere gemeenten in de regio Rijnmond, verder aan duurzaamheid. Hierdoor is het mogelijk een aantal projecten uit te voeren waarmee inwoners kennis over duurzame maatregelen opdoen en mogelijk ook met scherpe aanbiedingen hun manier van leven verder kunnen verduurzamen. Denkt u bijvoorbeeld aan de introductie van de Woonwijzerwinkel. Hier krijgt u tips over het duurzaam maken van uw bestaande woning. Of aan het project zonnepanelen, waarmee u op een laagdrempelige manier uw woning van zonnepanelen kunt voorzien. Deze activiteiten vinden plaats in het kader van het gemeentelijk actieprogramma realistisch duurzaam. De komende maanden hoort u meer hierover via onze website en onze sociale media.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.