Week 35, 25 augustus 2015
In deze nieuwsbrief:
  Informatieavond patiobungalows in De Tuinen Oost, Bleiswijk
  De scholen zijn weer begonnen!
  Ondertrouw vervalt per 1 september
  Cyclomedia maakt opnames van de openbare ruimte
  Bouw De Zwanenbloem fase 2 gestart
  Verkeerssituatie gewijzigd bij station Berkel Westpolder
  Kadeophoging gemeentelijke percelen

Agenda

Dinsdag 4 augustus t/m woensdag 26 augustus:

Expositie Christine de Vos

Dinsdag 4 augustus t/m dinsdag 1 september:

Herdenkingsexpositie ‘Onvoltooid bevrijd’ Historisch Museum Bleiswijk

Dinsdag 25 augustus:

Vergadering Commissie Ruimte

Woensdag 26 augustus:

Vergadering Commissie Algemeen Bestuur

Donderdag 27 augustus:

Spreekuur De Jonge Krijger
Vergadering Commissie Samenleving

Zaterdag 29 augustus t/m zondag 30 augustus:

Hobbyfestival

Maandag 31 augustus:

Vergadering Welstandscommissie

Woensdag 2 september:

Vergadering Presentatieavonden
Start Maand van de Participatie, ondernemersontbijt

Donderdag 3 september:

Spreekuur De Jonge Krijger

Activiteit in het gemeentehuis

Expositie Christine de Vos Lees meer ...

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Applicatiebeheerders GWS4all

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Informatieavond patiobungalows in De Tuinen Oost, Bleiswijk

Naar eigen wens een patiowoning realiseren? In een riante, rustige setting waar groen en water sfeerbepalend zijn? Dat kan in de wijk De Tuinen in Bleiswijk! In samenwerking met de gemeente Lansingerland is SIR-55 van plan om samen met de toekomstige bewoners 12 tot 16 patiowoningen te realiseren. Dit gebeurt op het meest oostelijk gelegen eiland van de drie eilanden in De Tuinen Oost.

Groen en water, rust en ruimte
Kenmerkend voor patiowoningen is dat alle voorzieningen op de begane grond zijn. Hierdoor is dit woningtype bijzonder geschikt voor medioren en senioren. Het wonen op een eiland, met een open bebouwingsbeeld, kan iets bijzonders worden. Een riant, rustig gelegen huis met een tuin aan het water, op een open groene locatie.

Informatieavond
Maandag 7 september om 19.30 uur is er een informatieavond in het gemeentehuis. U bent van harte welkom. Graag aanmelden via info@sir-55.nl of via telefoonnummer (040) 242 32 23.

 

De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen!
Maandag 24 augustus is het nieuwe schooljaar voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs gestart. Veel jonge verkeersdeelnemers zijn dan weer onderweg.

De gemeente heeft ook dit jaar grote opvallende blauwe borden geplaatst met de tekst “De scholen zijn weer begonnen”. Dit onder het motto “pas uw snelheid aan”, want hoe meer rekening we met elkaar houden, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid. Lees meer ...

 

Ondertrouw vervalt per 1 september

Vanaf 1 september vervalt de ondertrouw in Nederland door de nieuwe Wet elektronische dienstverlening burgerlijk stand. De bedoeling van deze wet is om het inwoners een stuk gemakkelijker te maken. De ondertrouw wordt vervangen door een kennisgeving van voorgenomen huwelijk.

Gaat u trouwen dan geeft u dit door via de website van de gemeente waar u wilt trouwen. Meer informatie vindt u vanaf 1 september op www.lansingerland.nl/trouwen.

 

Cyclomedia maakt opnames van de openbare ruimte

Cyclomedia maakt opnames van de openbare ruimte
Van 1 september tot eind december 2015 maakt CycloMedia foto's van de openbare ruimte in de gemeente. CycloMedia is een Nederlands bedrijf, dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen, met op het dak gemonteerde camera's,  maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg.  Lees meer ...

 

Bouw De Zwanenbloem fase 2 gestart

Bouw De Zwanenbloem fase 2 gestart
Dinsdag 18 augustus 2015 was het feest in de Tuinen Oost in Bleiswijk. Wethouder Albert Abee sloeg samen met Eltjo Bouwman (directeur Wonen van Blauwhoed) de eerste paal van het project De Zwanenbloem fase 2. De Zwanenbloem fase 2 is het vervolg op de succesvolle eerste fase van De Zwanenbloem. De gebouwen komen naast elkaar te staan, beide aan het water. Lees meer ...

 

Verkeerssituatie gewijzigd bij station Berkel Westpolder

Op 7 september wordt gestart met de bouw van de P+R parkeergarage bij station Berkel Westpolder. Als gevolg van deze bouwwerkzaamheden wijzigt de verkeerssituatie bij het metrostation. Ook voor de bussen verandert de route over het P+R parkeerterrein.  Lees meer ...

 

Kadeophoging gemeentelijke percelen

De gemeente hoogt vanaf eind augustus de kades van de gemeentelijke percelen in Bleiswijk op. Deze percelen liggen langs de Hoefweg, bij de Trompstraat en Groenewegen. Hierbij nemen we ook het laatste deel van de Wijkaanpak Zeeheldenbuurt mee; de herinrichting van de Trompstraat, tussen de Hoefweg en de Karel Doormanlaan. Lees meer ...

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.