Week 32, 4 augustus 2015
In deze nieuwsbrief:
  Sensoor, dag en nacht een luisterend oor
  Tegemoetkoming schoolkosten bij laag inkomen
  112 daar vang je boeven mee!
  Vult u ook de veiligheidsmonitor in?
  Informatie Burgernet in het gemeentehuis
  Stormschade maar ook andere schade melden
  Expositie schilderijen Christine de Vos
  Werkzaamheden Noordeindseweg
  Werkzaamheden Wilhelminastraat

Agenda

Dinsdag 4 augustus t/m woensdag 26 augustus:

Expositie Christine de Vos

Dinsdag 4 augustus t/m dinsdag 1 september:

Herdenkingsexpositie ‘Onvoltooid bevrijd’ Historisch Museum Bleiswijk

Zaterdag 8 augustus:

60e Rabobank Berkelse Wielerdag

Maandag 10 augustus t/m dinsdag 11 augustus:

Megafundagen Pecto's

Dinsdag 11 augustus t/m donderdag 13 augustus:

Jodocus Jeugdfestival

Donderdag 13 augustus:

Spreekuur De Jonge Krijger

Vrijdag 14 augustus:

LAN @ Pecto's

Zaterdag 15 augustus t/m zondag 16 augustus:

Tentenkamp speeltuin De Kieviet

Maandag 17 augustus:

Vergadering Welstandscommissie

Maandag 17 augustus t/m zaterdag 22 augustus:

Huttendorp Jeugdspeelweek

Dinsdag 18 augustus t/m donderdag 20 augustus:

Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs

Donderdag 20 augustus:

Spreekuur De Jonge Krijger

Zaterdag 22 augustus:

Knutselactiviteiten tijdens Mini Mont Martre
Skate Event Lansingerland

Zondag 23 augustus:

Tough Dog sportevent

Dinsdag 25 augustus:

Vergadering Commissie Ruimte

Woensdag 26 augustus:

Vergadering Commissie Algemeen Bestuur

Donderdag 27 augustus:

Vergadering Commissie Samenleving
Spreekuur De Jonge Krijger

Activiteit in het gemeentehuis

Expositie Christine de Vos Lees meer ...

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Specialist Invordering & Verhaal
Applicatiebeheerders GWS4all

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Sensoor, dag en nacht een luisterend oor

Sensoor, dag en nacht een luisterend oor
Wanneer je ergens anoniem over wilt praten, luisteren wij. We denken met je mee, staan even naast je. Met tijd en aandacht voor jouw verhaal. Dag en nacht zijn wij bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens.

Bel de telefonische hulplijn: 0900 0767.
Een goed gesprek per e-mail kan via ons beveiligde website e-hulp. Lees meer ...

 

Tegemoetkoming schoolkosten bij laag inkomen

Woont u in Lansingerland? Heeft u schoolgaande kinderen tussen 4 en 18 jaar? Heeft u een inkomen tot 110% van de voor u toepasselijke bijstandsnorm?

Dan kunt u via Stichting Leergeld een tegemoetkoming aanvragen voor de noodzakelijke schoolkosten van uw kind. U kunt hierbij denken aan aanschaf van schoolmaterialen als agenda’s, pennen en schriften. Ook kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een computer of fiets, wanneer uw kind dit nodig heeft voor school. De tegemoetkoming voor het schooljaar 2015-2016 kan uiterlijk op 30 september 2015 worden aangevraagd. Lees meer ...

 

112 daar vang je boeven mee!
 

Vult u ook de veiligheidsmonitor in?

Binnenkort ontvangen 500 inwoners uit Lansingerland per post een uitnodiging van I&O Research om de veiligheidsmonitor in te vullen. De veiligheidsmonitor is een jaarlijks terugkerend onderzoek in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, gemeenten en politie.  De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid.

Als u wordt uitgenodigd om deel te nemen kunt u de vragenlijst schriftelijk of via internet invullen. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk burgers die de uitnodiging ontvangen, meedoen aan het onderzoek. Lees meer ...

 

Informatie Burgernet in het gemeentehuis

Informatie Burgernet in het gemeentehuis

Op dinsdag 11 augustus 2015 vanaf 14.00 uur zijn er 2 medewerkers van Burgernet aanwezig in de centrale hal van het gemeentehuis. Zij spreken bezoekers aan en geven informatie over Burgernet.

Burgernet is een landelijk initiatief waar gemeente Lansingerland bij aangesloten is. Het is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt. De politie vraagt deelnemers via sms of een ingesproken bericht te helpen bij een zoekactie in die buurt. Dinsdag vertellen de medewerkers graag over de werkwijze van Burgernet.  Lees meer ...

 

Stormschade maar ook andere schade melden

Stormschade maar ook andere schade melden
De medewerkers van Beheer en Onderhoud hadden hun handen vol aan het opruimen van afgevallen takken, weggewaaide borden etc. door de storm die zaterdag 25 juli over Lansingerland raasde. Inmiddels zijn bijna alle meldingen verholpen. Het schadebedrag voor Lansingerland is nog niet bekend.

Melding doorgeven
Ziet u dingen die niet in orde zijn, dan horen we dat graag. Met uw smartphone of tablet kunt u op locatie direct uw melding doen via onze Lansingerland App. U kunt het ook doorgeven via www.lansingerland.nl/melding. Bij gevaarlijke situaties zoals een gat in het wegdek of problemen met het riool geeft u dit altijd telefonisch aan ons door via telefoonnummer 14 010.

 

Expositie schilderijen Christine de Vos

Expositie schilderijen Christine de Vos
In de hal van het gemeentehuis exposeert de Bergschenhoekse schilderes Christine de Vos een selectie van haar schilderijen. Tekenen en schilderen zijn haar grote passie. Zij maakt stillevens, bloemen, dieren en protretten. Daarnaast werkt zij ook in opdracht. 

De expositie is tot en met 26 augustus te bekijken. Christine hoopt dat ook u geniet van de expositie en vindt het leuk om uw reactie te lezen op haar website

 

Werkzaamheden Noordeindseweg

Van 27 juli tot 14 augustus a.s. voert de gemeente werkzaamheden uit aan de Noordeindseweg, tussen de Planetenweg en Noordeindseweg 414. De asfaltverharding van de Noordeindseweg wordt deels voorzien van nieuw asfalt. Daarnaast wordt een deel van het fietspad herstraat en een aantal parkeerplaatsen verbreed. Tijdens de werkzaamheden wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid. Lees meer ...

 

Werkzaamheden Wilhelminastraat

Tussen 27 juli en 28 augustus wordt de bestrating en het asfalt in de Wilhelminastraat, tussen de Kerksingel en de Oranjestraat vervangen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het niet mogelijk om met de auto dit gedeelte van de Wilhelminastraat in te rijden. Het verkeer wordt omgeleid. De parkeergarage bij de JUMBO blijft in principe open. De poller in de Herenstraat is gedurende de werkzaamheden naar beneden. Enige overlast tijdens de werkzaamheden is niet te voorkomen. Lees meer ...

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.