Week 31, 28 juli 2015
In deze nieuwsbrief:
  De Groenzoom is open!
  Combinatiefunctionarissen blijven actief
  112 Daar vang je boeven mee!
  Sirenetest
  Geen inloopspreekuur De Jonge Krijger
  Werving marktkooplieden voor weekmarkt Berkel en Rodenrijs
  Heeft u uw Burendagactiviteit al aangemeld bij het Oranje Fonds?
  Zet uw kunststof afval vóór 7.30 uur buiten
  Ondernemersontbijt, start Maand van de Participatie
  Blauwalg in Berkelse wateren
  Werkzaamheden Noordeindseweg

Agenda

Dinsdag 26 mei t/m dinsdag 1 september:

Herdenkingsexpositie ‘Onvoltooid bevrijd’ Historisch Museum Bleiswijk

Donderdag 30 juli:

Spreekuur De Jonge Krijger

Maandag 3 augustus:

Vergadering Welstandscommissie

Dinsdag 4 augustus t/m woensdag 26 augustus:

Expositie Christine de Vos

Zaterdag 8 augustus:

60e Rabobank Berkelse Wielerdag

Maandag 10 augustus t/m dinsdag 11 augustus:

Megafundagen Pecto's

Dinsdag 11 augustus t/m donderdag 13 augustus:

Jodocus Jeugdfestival

Donderdag 13 augustus:

Spreekuur De Jonge Krijger

Zaterdag 15 augustus t/m zondag 16 augustus:

Tentenkamp speeltuin de Kieviet

Maandag 17 augustus:

Vergadering Welstandscommissie

Maandag 17 augustus t/m zaterdag 22 augustus:

Huttendorp Jeugdspeelweek

Dinsdag 18 augustus t/m donderdag 20 augustus:

Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs

Donderdag 20 augustus:

Spreekuur De Jonge Krijger

Zaterdag 22 augustus:

Knutselactiviteiten Mini Mont Martre

Zondag 23 augustus:

Tough Dog sportevent

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

De Groenzoom is open!

De Groenzoom is open!
Het is nu mogelijk: dicht bij huis genieten van de natuur in de Groenzoom, het recreatie- en natuurgebied tussen Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Zoetermeer. Woensdag 22 juli nam Jaap van Staalduine, lid van het Dagelijks Bestuur van de Groenzoom en wethouder in Pijnacker-Nootdorp, fietsend met zijn kleindochter Valerie de recent geasfalteerde weg van het eerste deel officieel in gebruik. Kijk op de site van de Groenzoom voor informatie over de totaalinrichting en de gefaseerde openstelling van dit natuurgebied. Lees meer ...

 

Combinatiefunctionarissen blijven actief

De combinatiefuncties in Lansingerland blijven bestaan.De gemeente en de partijen:BSO Zus en Zo, Stichting Werk Midden-Holland (is onderdeel van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland), Jay’s Place en Wolfert Pro en Wolfert Lyceum zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om het voortbestaan van deze functies te garanderen. Combinatiefunctionarissen zijn medewerkers die een aanstelling hebben in het onderwijs, maar daarnaast ook werken voor sportverenigingen en culturele instellingen. Hij of zij moet ervoor zorgen dat meer samenwerking tussen het onderwijs en de andere sectoren tot stand komt, zowel binnen als buiten de schooluren. Lees meer ...

 

112 Daar vang je boeven mee!

112 Daar vang je boeven mee!
Tijdens de vakantieperiode gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit. Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Uw afwezigheid is vaak te zien aan signalen zoals volle brievenbussen, gordijnen die altijd dicht zijn en nooit een lampje aan.

Het advies is: geef uw huis een bewoonde indruk. Zo zijn er nog veel meer preventietips. Wij vragen u om alert te zijn op verdachte situaties. Ziet of hoort u iets verdachts? Twijfel niet en bel meteen 112! Lees meer ...

 

Sirenetest

Maandag 3 augustus, klinken om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. Als u dan de sirene hoort dan weet u: er is niets aan de hand.

Heeft u de sirene niet gehoord of heeft u vragen over de sirene?
Neem dan contact op met:
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Servicedesk
Tel: (010) 446 88 88
Email: servicecentergmk@veiligheidsregio-rr.nl
 

 

Geen inloopspreekuur De Jonge Krijger

Geen inloopspreekuur De Jonge Krijger
Donderdag 30 juli en 6 augustus is er in het gemeentehuis geen inloopspreekuur van De Jonge Krijger. Vanaf donderdag 13 augustus staat de Jonge Krijger weer voor je klaar.

Heb je een vraag over school of werk en wil je er graag even met iemand over praten? Kom dan langs op het wekelijkse spreekuur op donderdag tussen 15.30 – 16.30 uur in het gemeentehuis. meer informatie vind je op www.jongekrijger.nl of bel via telefoonnummer (010) 76 05 55.
 

 

Werving marktkooplieden voor weekmarkt Berkel en Rodenrijs

Werving marktkooplieden voor weekmarkt Berkel en Rodenrijs
Elke woensdag van 8.00 tot 17.00 uur wordt er in het centrum van Berkel en Rodenrijs een weekmarkt gehouden. De markt bestaat uit een 37 kramen/verkoopwagens.

Wij zoeken op dit moment marktkooplieden in de volgende branches: Groente en fruit, Ondermode en nachtkleding (geen luxe lingerie en badkleding!). Lees meer ...

 

Heeft u uw Burendagactiviteit al aangemeld bij het Oranje Fonds?

Heeft u uw Burendagactiviteit al aangemeld bij het Oranje Fonds?
Dit jaar bestaat Burendag voor het tiende jaar. Een mooie reden voor het Oranje Fonds en Douwe Egberts om ook dit jaar van Burendag een mooi feest te maken! Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven en bevordert zo de samenhang tussen groepen mensen.

Kijk op de site van het Oranjefonds of u voor een bijdrage voor uw Activiteit op Burendag in aanmerking komt. Maar let op: uw aanvraag moet uiterlijk 31 augustus binnen zijn en op = op! Lees meer ...

 

Zet uw kunststof afval vóór 7.30 uur buiten

Zet uw kunststof afval vóór 7.30 uur buiten
Sinds kort wordt het kunststof verpakkingsmateriaal in Lansingerland één keer per twee weken huis-aan-huis opgehaald. Vanaf 7.30 uur kan de vuilniswagen van Van Gansewinkel al bij u in de straat rijden. Zet uw afvalzak daarom, op de ophaaldag, vóór 7.30 uur buiten.

Anders is er een kans dat de vuilniswagen al langs is geweest. Heeft u deze ophaalronde gemist haal dan de afvalzak weer binnen om te voorkomen dat uw zak gaat rondzwerven in de wijk. 

 

Ondernemersontbijt, start Maand van de Participatie

Ondernemersontbijt, start Maand van de Participatie
Op 2 september start de Maand van de Participatie met een ondernemersontbijt. De gemeente maakt zich sterk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zien steeds vaker dat ondernemers deze groep mensen een kans willen geven, maar ook met veel vragen zitten. Tijdens het ontbijt informeren we de ondernemers over de mogelijkheden.
We nodigen u van harte uit voor deze ontbijtbijeenkomst op 2 september, van 07.45- 09.15 uur (inloop vanaf 07.30 uur, locatie volgt nog). U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@lansingerland.nl met als onderwerp “ontbijtbijeenkomst start Maand van de Participatie”.

 

Blauwalg in Berkelse wateren

Er is blauwalg in de Berkelse Plas en de Oosterscheldestraat en omgeving geconstateerd. Contact met het water uit de plas en de omliggende sloten wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden. 

Heeft u vragen over de zwemwaterkwaliteit in uw regio of ergens anders in Nederland? Kijk dan op www.zwemwater.nl voor meer informatie. Lees meer ...

 

Werkzaamheden Noordeindseweg

Van 27 juli tot 14 augustus a.s. voert de gemeente werkzaamheden uit aan de Noordeindseweg, tussen de Planetenweg en Noordeindseweg 414. De asfaltverharding van de Noordeindseweg wordt deels voorzien van nieuw asfalt. Daarnaast wordt een deel van het fietspad herstraat, een aantal parkeerplaatsen verbreed en vinden er ter hoogte van de Noordeindseweg 426 werkzaamheden plaats voor het onderzoeken van de dijk.

Tijdens de werkzaamheden wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid. Ter hoogte van Noordeindseweg 426 zal in deze periode gedurende 1 a 2 weken de rijbaan op een kort gedeelte over de volledige breedte afgesloten zijn tbv het onderzoek aan de dijk. Lees meer ...

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.