Week 16, 14 april 2015
In deze nieuwsbrief:
  Expositie 'Onvoltooid Bevrijd' geopend
  Enquête Berkel bereikbaar
  Werkbezoek aan Detailresult Groep BV
  Heeft u hulp nodig?
  Kosteloos trouwen tijdens ‘Week van het huwelijk’
  Heeft u de digitale raadpleging zorg gemeenten al ingevuld?
  Markt Berkel weer op vertrouwde plek
  Denk op tijd aan het verlengen van uw reisdocument
  Groot onderhoud N 471

Agenda

Zaterdag 11 april t/m dinsdag 1 september:

Herdenkingsexpositie ‘Onvoltooid bevrijd’ Historisch Museum Bleiswijk

Dinsdag 14 april:

Informatiebijeenkomst herziening Mobiliteitsplan

Zaterdag 18 april:

Perkplantenmarkt

Zaterdag 18 april t/m maandag 27 april:

Programma Koningsdag

Maandag 20 april:

Vergadering Welstandscommissie

Dinsdag 21 april:

Vergadering presentatieavonden

Woensdag 22 april:

Bijeenkomst Rouw en lichamelijke klachten

Zaterdag 25 april:

Vuurwerk Bergschenhoek
Lampionnenoptochten Bergschenhoek

Zondag 26 april:

Outdoor Madness, open dag Outdoor Valley

Woensdag 29 april:

Bijeenkomst apotheek voorlichting medicatie
Netwerken bij de Koningsspelen Lansingerland

Uw evenement plaatsen?

Kijk op de pagina
Activiteitenagenda

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Beleidsadviseur Sociaal Domein
Adviseur Veiligheid en APV
Productbeheerder Participatie Werk en Inkomen
Applicatiebeheerder GWS
Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Expositie 'Onvoltooid Bevrijd' geopend

Expositie 'Onvoltooid Bevrijd' geopend
Op zaterdagochtend 11 april heeft burgemeester Coos Rijsdijk in het Historisch Museum Bleiswijk de expositie 'Onvoltooid Bevrijd' geopend.

De expositie, een initiatief van de Stichting Historisch Belang Lansingerland en samengesteld door gastcurator Andreas Huurman, geeft een beeld van de bezettingsjaren 1940-1945 in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. Aan de hand van verschillende authentieke voorwerpen wordt getoond wat de Tweede Wereldoorlog in onze gemeente heeft betekend.

In zijn openingswoord noemde burgemeester Rijsdijk de expositie een prachtig initiatief o.a. omdat het bijdraagt aan meer inzicht in wat er tijdens de bezetting, zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen, is gebeurd. De expositie is tot eind augustus te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

 

Enquête Berkel bereikbaar

Heeft u de enquête over de ontwikkelde varianten voor een Bereikbaar Berkel al ingevuld? U kunt nog tot 21 april reageren.

De reacties worden meegenomen bij de bespreking van de varianten in de Commissie Ruimte van dinsdag 12 mei om 20.00 uur. Als u geïnteresseerd bent, dan kunt u deze commissievergadering in het gemeentehuis bijwonen. De enquête en aanvullende informatie vindt u op de pagina herziening Mobiliteitsplan Berkel.

 

Werkbezoek aan Detailresult Groep BV

Werkbezoek aan Detailresult Groep BV
Woensdag 8 april bracht Ankie van Tatenhove samen met haar collega uit Zoetermeer, Taco Kuijper, een werkbezoek aan het distributiecentrum van Detailresult Groep BV (Dirk van den Broek) in Bleiswijk. In dit distributiecentrum voor AgF- en koelproducten hebben onlangs veertien kandidaten met een uitkering uit Lansingerland en Zoetermeer een arbeidscontract ontvangen. Lees meer ...

 

Heeft u hulp nodig?

Heeft u hulp nodig?
Op de website www.hulpinlansingerland.nl kunt u terecht voor allerlei soorten hulp, zoals klusjes in huis, tuinonderhoud of uw hond uitlaten.

Per onderwerp kunt u zelf zoeken: Wie wilt u de klus laten doen? Wilt u ervoor betalen of niet? Of kiest u voor persoonlijke bemiddeling? Plaatst u een hulpvraag, dan ziet u direct waar u het beste terecht kunt.

 

Kosteloos trouwen tijdens ‘Week van het huwelijk’

Kosteloos trouwen tijdens ‘Week van het huwelijk’
Een prachtige locatie, bruidstaart, champagne! Ingrediënten die kunnen bijdragen aan een onvergetelijke huwelijksdag. Samen met zeven officiële trouwlocaties maakt de gemeente Lansingerland bijzondere huwelijken mogelijk tijdens de ‘Week van het huwelijk’. Veertien bruidsparen met beperkte financiële middelen en/of met een uniek verhaal krijgen de kans om gratis te trouwen op een van de acht locaties; de mooie trouwzaal van de gemeente is ook een van de locaties.

Aanmelden kan nog
Wilt u ook in aanmerking komen? Of kent u een stel dat het verdient om te winnen? Zet uw bijzondere verhaal of dat van een ander op papier. U stuurt uw verhaal vóór 26 april 2015 in naar trouwactie@lansingerland.nl. Meer informatie over de actie, de voorwaarden en de locaties vindt u op de pagina trouwactie op de website. Wie weet bent u de gelukkige!

 

Heeft u de digitale raadpleging zorg gemeenten al ingevuld?

Sinds 1 januari 2015 kunnen mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, zoals begeleiding, dagbesteding en beschermd wonen, terecht bij hun gemeente. Als iemand zich meldt, dan gaat de gemeente in gesprek met deze inwoner. Een aantal cliëntenorganisaties is benieuwd naar de ervaringen van cliënten met dit gesprek. Clienten maar ook mantelzorgers kunnen nog tot 4 mei hun ervaringen delen door de vragenlijst in te vullen op www.zorgnaargemeenten.nl.

 

Markt Berkel weer op vertrouwde plek

Markt Berkel weer op vertrouwde plek
De renovaties rondom de Kerksingel zijn zo goed als klaar. Hierdoor kunnen de marktkramen volgende week weer terug naar hun oude stek. De afgelopen maanden hebben diverse kramen op een tijdelijke locatie in het centrum gestaan. Zo kon de verbouwing bij de Kerksingel goed aangepakt worden. Vanaf woensdag 22 april vindt u de kramen weer op hun vertrouwde locaties.
Wij bedanken de standplaatshouders voor hun flexibiliteit! Samen hebben we het mogelijk gemaakt om het centrum van Berkel te verfraaien.

 

Denk op tijd aan het verlengen van uw reisdocument

Denk op tijd aan het verlengen van uw reisdocument
Binnenkort breekt de vakantietijd weer aan. Check op tijd of u een paspoort of identiteitskaart nodig heeft.

Maak het u gemakkelijk. Maak een afspraak en de medewerkers van Publiekszaken helpen u op de door u aangegeven tijd. Lees meer ...

 

Groot onderhoud N 471

In de komende week zijn er werkzaamheden aan de N471. Er zijn nachtafsluitingen gepland aan het weggedeelte vanaf de rotonde Oudelandselaan/Nobelsingel tot voorbij de spoortunnel en op het weggedeelte van de rotonde Doenkade tot de rotonde Marconisingel. Lees meer ...

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.