Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 49, 5 december 2019

Week 49, 5 december 2019

Terugblik Tuin van de Toekomstmarkt

Terugblik Tuin van de Toekomstmarkt

Op maandagavond 14 oktober was het gezellig druk in de hal van het gemeentehuis tijdens de tweede Tuin van de Toekomstmarkt. Deze markt organiseerden we samen met Groei & Bloei Lansingerland. De jaarlijkse tuinkeuring vormde weer een hoogtepunt van de avond. 

Lees verder
Winactie: bestrijding eikenprocessierups

Winactie: bestrijding eikenprocessierups

Het afgelopen jaar was het veel in het nieuws: overlast van de eikenprocessierups. Wilt u de gemeente helpen de overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan? Mail dan voor 13 december uw naam en telefoonnummer naar
tuinvandetoekomst@lansingerland.nl en maak kans op een zakje bloembollen!

Lees verder
Gratis bloembollen!

Gratis bloembollen!

Wilt u het hele jaar bloeiende bloemen in uw tuin? Plant bloembollen! Door diverse bloembollen te planten kunt u maanden genieten van een diversiteit aan bloemen in uw tuin. Op zaterdag 21 december zijn wij tussen 10 en 12 uur in alle drie de centra aanwezig om gratis bloembollen uit te delen.

Lees verder
De Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling

Telt u ook mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling? Noteert u dan alvast 24, 25 en 26 januari 2020 in uw agenda. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee, het is leuk en nuttig!

Lees verder
Handige tips tijdens snoeicursus

Handige tips tijdens snoeicursus

Zaterdag 16 november organiseerden we in samenwerking met STEK de stadstuinwinkel en Rotta een gratis snoeicursus. Dat er veel belangstelling voor de cursus was, bleek uit het aantal aanmeldingen. We hopen dan ook de cursus komend voorjaar nogmaals te geven. Houd onze nieuwsbrief dus in de gaten!

Lees verder
Creatieve oplossing wateropvang

Creatieve oplossing wateropvang

Tijdens de ‘Week van ons water’ kon u een tuincheque winnen door uw innovatieve oplossingen voor wateropvang met ons te delen. We hebben veel reacties binnen gekregen. Echte innovatieve oplossingen zijn helaas uit Lansingerland niet binnengekomen. Er valt dus nog wel wat te ontwikkelen en te verbeteren! Wel hebben we een aantal leuke reacties ontvangen waaronder van de heer Koops. Hij heeft een mooie groene tuin met een vijver, waar ook regelmatig kikkers en padden op bezoek komen. De heer Koops krijgt daarom een aanmoedigingsprijs!

Winnaar tuinontwerp

Winnaar tuinontwerp

In de vorige nieuwsbrief van september waren we op zoek naar inwoners die graag hun tuin anders in wilden richten met minder tegels. We kregen behoorlijk wat aanmeldingen binnen. Mevrouw Van Huffelen uit Berkel en Rodenrijs was de gelukkige. Leerlingen van de hoveniersopleiding Lentiz MBO Oostland in Bleiswijk gingen met het ontwerp aan de slag.

Lees verder
Terugblik Inspiratiecafé hoveniers

Terugblik Inspiratiecafé hoveniers

Op dinsdag 26 november organiseerden we de tweede editie van het Inspiratiecafé Tuin van de Toekomst. Naast hoveniers waren bij deze editie ook studenten van de hoveniersopleiding van Lentiz en de plaatselijke natuurvereniging Rotta aanwezig. 

Lees verder
Subsidie groene tuin

Subsidie groene tuin

Wist u dat u ook in 2020 weer subsidie aan kunt vragen voor het groener maken van uw tuin? Al vele inwoners zijn u inmiddels voorgegaan! Denk hierbij aan een tegel eruit, plantje erin of een groen (schuur)dak.

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Heeft u tips of ideeën?

Heeft u leuke, nuttige of handige tips of ideeën voor de Tuin van de Toekomst? Laat het ons weten door een mail te sturen naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl