Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 37, 10 september 2019

Week 37, 10 september 2019

Route tijdens Open Monumentendag

Route tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 14 september verenigen de drie dorpskernen zich tijdens Open Monumentendag via een ‘Weg van Momenten’- route langs culturele en historische punten in Lansingerland. Tal van organisaties en instanties doen mee om te laten zien wat Lansingerland te bieden heeft op het gebied van cultuur. Bent u benieuwd naar het porgramma?

Lees verder
Inloopavond Station Rodenrijs

Inloopavond Station Rodenrijs

Metrostation Rodenrijs functioneert al ruim 10 jaar als onderdeel van de succesvolle E-lijn tussen Rotterdam en Den Haag. Het is tijd om de stationsomgeving op te knappen en te laten voldoen aan de eisen van deze tijd. Op woensdag 25 september organiseren wij een inloopavond over Station Rodenrijs bij de Pius X-kerk in Berkel en Rodenrijs. Tussen 19.00 en 21.00 uur bent u van harte welkom!

Lees verder
Spreekuur wethouder

Spreekuur wethouder

Heeft u een vraag voor de wethouder of wilt u iets met haar bespreken? Woensdag 11 september van 15.00 tot 16.00 uur is Ankie van Tatenhove in 't Web in Bleiswijk!

Lees verder
Hoe beleeft u kunst en cultuur?

Hoe beleeft u kunst en cultuur?

Lansingerland is een gemeente met een bescheiden maar gevarieerd kunst- en cultuuraanbod. Hoe beleeft u, als inwoner van Lansingerland, kunst en cultuur in deze gemeente? Heeft u suggesties om het kunst en cultuuraanbod voor nog meer mensen in Lansingerland aantrekkelijk en toegankelijk te maken? Ontbreekt er misschien nog iets in het aanbod? Laat het ons weten door de enquête voor 1 oktober 2019 in te vullen en maak kans op leuke prijzen! 

Lees verder
Herinrichting Noordeindseweg

Herinrichting Noordeindseweg

Voorafgaand aan de kadeophoging en de herinrichting van de Noordeindseweg, gaan Stedin en Dunea hun leidingen vernieuwen. Tussen de Krugerlaan en de rotonde Oostmeerlaan/Planetenweg wordt dit najaar de bestaande water- en gasleiding vervangen. De werkzaamheden starten aan de kant van de rotonde en schuiven gefaseerd door richting de Krugerlaan.

Lees verder
Voorbereidende werkzaamheden uitbreiding winkelcentrum Berkel

Voorbereidende werkzaamheden uitbreiding winkelcentrum Berkel

De ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep en Waaijer Projectrealisatie start half maart 2020 met de bouw van de eerste fase van het centrumplan. Voordat de ontwikkelaar kan starten met de bouw, moet de gemeente de gronden geschikt maken om te kunnen bouwen. Deze week worden de omleidingsborden en de bouwhekken geplaatst en het bouwterrein ingericht.

Lees verder
Rotonde Oudelandselaan klaar!

Rotonde Oudelandselaan klaar!

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het veiliger maken van de rotonde Oudelandselaan/Klapwijkseweg. En met resultaat: de rotonde is omgebouwd van een enkelbaansrotonde naar een rotonde met dubbele rijbaan. De fietsoversteken zijn verder van de rotonde afgelegd, zodat de fietsers maar één rijbaan over hoeven te steken en fietsers eerder in beeld zijn. Nieuwsgierig naar de uitvoering van dit project? Bekijk dan de timelapse!

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Uw evenement in onze agenda?

In Lansingerland worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Van Hippische evenementen tot Foodfestivals, van exposities tot open monumentendagen. Iedereen die een evenement of activiteit organiseert dat in Lansingerland plaatsvindt en mogelijk voor onze inwoners interessant is, kan dit zelf aanmelden voor plaatsing in de agenda