Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 25, 20 juni 2019

Week 25, 20 juni 2019

Tuin van de Toekomst bij NOS journaal

Tuin van de Toekomst bij NOS journaal

De redactie van het NOS journaal wilde graag meer weten over het project Tuin van de Toekomst en kwamen tweede paasdag naar Lansingerland. Bij Berkelse bewoners aan de Noordeindseweg maakten zij opnames voor een item in het journaal.

Overal bomen in Lansingerland

Overal bomen in Lansingerland

Eind maart was het zover. De 370 bomen van de gratis bomenactie waren gearriveerd en konden bezorgd worden bij de inwoners. Op veel plekken in Lansingerland staan ze nu te pronken in tuinen. En het mooie is ook nog dat er veel tegels voor dit mooie groen zijn verwijderd!

Lees verder
Open Tuinen Lansingerland

Open Tuinen Lansingerland

Tijdens de Nationale Tuinweek van Groei & Bloei heeft ook Lansingerland meegedaan met het Open Tuinen weekend op zaterdag 15 en zondag 16 juni. Het thema dit jaar was ‘ de levende tuin’. Een aantal inwoners dat plezier heeft in tuinieren stelde graag de tuin open voor andere inwoners uit Lansingerland.

Lees verder
Win een insectenhotel!

Win een insectenhotel!

Insecten zijn onmisbaar in de natuur en voor onze voedselproductie. Zo helpen bijen bij de bestuiving van planten, kruiden en fruitbomen. Door een insectenhotel te plaatsen helpt u hen om van daaruit hun nuttige werk te doen. Wilt u kans maken op dit insectenhotel?

Lees verder
Tuinadvies op weekmarkt

Tuinadvies op weekmarkt

Toepasselijker kon bijna niet; regenmeters uitdelen in de stromende regen. Woensdag 12 juni stonden wij samen met de Hoogheemraadschappen van Delfland en van Schieland en de Krimpenerwaard met een ‘Tuin van de Toekomst’ kraam op de weekmarkt in Berkel.

Lees verder
In gesprek met Els Langhout

In gesprek met Els Langhout

Vorig jaar deden we de oproep om als inwoner zelf ook bij te dragen aan een betere leefomgeving voor insecten. Bijvoorbeeld door uw tuin groener in te richten en gebruik te maken van inheemse soorten en planten die insecten aantrekken. Hierop reageerde inwoonster Els Langhout uit de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs. Zij wilde graag haar bijdrage laten zien van haar tuin.

Lees verder
Bijenhotel in Vlinderidylle geopend

Bijenhotel in Vlinderidylle geopend

Woensdag 19 juni onthulde wethouder Simon Fortuyn samen met Jan Greeve (initiatiefnemer idylle) het bijenhotel in de vlinderidylle in het Offenbachplantsoen. Leerlingen uit groep 5 van basisschool De Poolster hielpen hen hierbij. Natuur- en Vogelwacht Rotta was aanwezig om het nut en de noodzaak van bijen en vlinders toe te lichten aan de aanwezige kinderen.

Lees verder
Subsidie Tuin van de Toekomst

Subsidie Tuin van de Toekomst

Heeft u al subsidie aangevraagd voor het klimaatbestendig maken van uw tuin? Veel betegelde tuinen in een wijk kunnen bij hoosbuien voor problemen zorgen. Graag stimuleren we u om uw tuin groener te maken. Om u daarbij te helpen, kunt u een subsidie aanvragen.

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Heeft u tips of ideeën?

Heeft u leuke, nuttige of handige tips of ideeën voor de Tuin van de Toekomst? Laat het ons weten door een mail te sturen naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl