Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 19, 7 mei 2019

Week 19, 7 mei 2019

Komt u ook naar de Veiligheidsdag?

Komt u ook naar de Veiligheidsdag?

Geniet zaterdag 11 mei van demonstraties en workshops tijdens Veiligheidsdag Lansingerland op het parkeerterrein bij zwembad De Windas. Ontsnap uit de escape room, bekijk de wereld door een VR bril, blus een brandje en ontvang interessante tips. Er is genoeg te doen, te zien en te beleven! 

Lees verder
Heeft u al een talent genomineerd?

Heeft u al een talent genomineerd?

Kent u een talentvol persoon, team of groep, niet ouder dan 17 jaar, die de titel Sporttalent of Cultuurtalent van het Jaar verdient? Nomineer uw Lansingerlands talent vóór 21 mei!

Lees verder
Open Dag station Lansingerland-Zoetermeer

Open Dag station Lansingerland-Zoetermeer

Zaterdag 18 mei is het zover, het openings-weekend van station Lansingerland-Zoetermeer. Tijdens de feestelijke opening wordt het unieke station voor één dag omgetoverd tot een waar ‘urban park’. Kom langs en ervaar het station tijdens een rondleiding tussen 10.00 en 16.00 uur!

Lees verder
De Rotte Lente Avonden

De Rotte Lente Avonden

Ontdek de nog onontdekte geheimen van de prachtige gebieden rondom de Rotte. Vanaf 10 mei tot en met 21 juni is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Lente avonden. U fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden aan de Rotte. Onderweg passeert u leuke hotspots waar u kennismaakt met diverse activiteiten. Deelname is gratis en aanmelden is verplicht.

Lees verder
Open inloop VIP

Open inloop VIP

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? VIP-medewerkers helpen u graag bij het vinden van een leuke en passende plek. Kom naar de open inloop in Ontmoet! voor meer informatie en een persoonlijk gesprek. De eerstvolgende open inloop is op:

  • 16 mei van 10.00 tot 11.00 uur
  • 28 mei van 14.00 tot 15.00 uur
  • 13 juni van 10.00 tot 11.00 uur
Lees verder
Meet-up glastuinbouw

Meet-up glastuinbouw

Alle ondernemers en geïnteresseerden uit het Oostland zijn maandagavond 13 mei van harte welkom om mee te denken over de toekomst van het glastuinbouwcluster. Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland mevrouw Adri Bom-Lemstra is hierbij aanwezig. De avond start om 18.30 uur in het gemeentehuis van Lansingerland. Heeft u interesse? Aanmelden kan via www.verkenningoostland.nl.

Lees verder
Open Tuinen weekend 15 en 16 juni

Open Tuinen weekend 15 en 16 juni

Tijdens de Nationale Tuinweek (8 tot en met 16 juni) van Groei & Bloei doet ook Lansingerland mee met het Open Tuinen weekend. Heeft u plezier in tuinieren en vindt u het leuk om uw tuin te laten zien aan andere inwoners uit Lansingerland?  

Lees verder
Uw stem telt!

Uw stem telt!

Donderdag 23 mei is de verkiezing van het Europese Parlement. Alle stembureaus in Lansingerland zijn die dag van 7.30 uur tot 21.00 uur open. Heeft u uw stempas ontvangen? Informatie over de verkiezing van het Europese Parlement vindt u op onze pagina Verkiezingen. 

Lees verder
Militaire oefening Bergschenhoek

Militaire oefening Bergschenhoek

De Koninklijke Landmacht houdt van 6 mei tot en met 9 mei een militaire oefening. Het gaat om een eindoefening in het kader van de opleiding tot Marinier. Donderdag 9 mei verplaatst de eenheid zich met wielvoertuigen van Woensdrecht naar Bergschenhoek. 

Lees verder
Bouw sociale huurwoningen gestart

Bouw sociale huurwoningen gestart

Maandag 6 mei is in de Rodenrijse Zoom de bouw gestart van de twee woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer met in totaal 68 sociale huurwoningen. Wethouder Albert Abee, Henk Rotgans, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder en Martijn van der Knaap, directeur van bouwconcern BAM, verrichtten de officiële openingshandeling.

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Uw evenement in onze agenda?

In Lansingerland worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Van Hippische evenementen tot Foodfestivals, van exposities tot open monumentendagen. Iedereen die een evenement of activiteit organiseert dat in Lansingerland plaatsvindt en mogelijk voor onze inwoners interessant is, kan dit zelf aanmelden voor plaatsing in de agenda