Week 4, 20 januari 2015
In deze nieuwsbrief:
  Yangling (China) bezoekt glastuinbouwsector Lansingerland
  Profielschets nieuwe burgemeester
  Nachtelijke afsluiting N470
  Scholenmarkt 21 januari
  Ontmoeting kernwethouders 22 januari
  Informatieavond Veilig Wonen 28 januari
  Groot onderhoud groen Bleiswijk Oost
  Op naar een compleet Annie M.G. Schmidtpark!
  Centrumuitbreiding Bergschenhoek “Het Rondom”
  Sensoor, dag en nacht tijd voor een gesprek
  Veilig thuis

Agenda

Maandag 5 januari t/m vrijdag 6 februari:

Expositie ZEILfonds

Dinsdag 20 januari:

Informatieavond renovatie Heuvel B in het Hoge Bergse bos
Vergadering Gemeenteraad

Woensdag 21 januari:

Scholenmarkt 2015 basisschoolleerlingen groep 8

Donderdag 22 januari:

Mantelzorgsalon, bijeenkomst voor mantelzorgers

Dinsdag 27 januari:

Presentatieavond
Workshop 'Betrokkenheid of overbezorgd' voor mantelzorgers

Woensdag 28 januari:

Informatieavond Veilig Wonen

Donderdag 29 januari:

Gemeenteraad

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies.

Te zien in het gemeentehuis

Expositie ZEIL Fonds

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Financieel Adviseur
Consulent WMO / AWBZ
Senior Medewerker Documentbeheer
Medewerker Documentbeheer
Productbeheerder Participatie
Productbeheerder WMO/AWBZ
Teamleider Bestuur, Personeel en Organisatie

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Yangling (China) bezoekt glastuinbouwsector Lansingerland

Yangling (China) bezoekt glastuinbouwsector Lansingerland
Zondag 18 januari heeft een belangrijke Chinese delegatie de gemeente Lansingerland bezocht. Doel van het bezoek was het aangaan van een Economische Stedenband tussen Yangling en Lansingerland. Burgemeester Coos Rijsdijk en wethouders Albert Abee (Economische Zaken) en Jeroen Heuvelink (Ruimtelijke Ordening) ontvingen de delegatie. Lees meer ...

 

Profielschets nieuwe burgemeester

De profielschets voor de nieuwe burgemeester wordt dinsdag 20 januari om 20.00 uur in een speciale raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis besproken. De Commissaris van de Koning (CdK) en Chef Kabinet komen voor deze gelegenheid naar Lansingerland. Iedereen is van harte welkom om deze speciale vergadering bij te wonen. Meer informatie: Profielschets nieuwe burgemeester.

 

Nachtelijke afsluiting N470

De N470 is van woensdag 21 januari tot en met vrijdag 23 januari 's nachts afgesloten. Het gaat om het weggedeelte tussen het Tolhekplein in Pijnacker en de Berkelseweg in Zoetermeer.

De provincie Zuid-Holland werkt tussen 20.00 uur en 06.00 uur aan de openbare verlichting. Het verkeer vanuit Den Haag en Zoetermeer richting Pijnacker wordt omgeleid via de N209 en de N471. Verkeer vanuit Pijnacker richting Den Haag en Zoetermeer kan zijn weg vervolgen via de N471 en de N209. 

 

Scholenmarkt 21 januari

Op woensdag 21 januari 2015 vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur de jaarlijkse scholenmarkt voortgezet onderwijs plaats in sporthal Oostmeer, Het Hoge Land 19 in Berkel en Rodenrijs. Om een zo’n goed mogelijke spreiding van bezoekers over de avond te realiseren, vragen we inwoners uit Bleiswijk en Bergschenhoek zo veel mogelijk het eerste uur te komen (tussen 19.30 en 20.30 uur) en bezoekers uit Berkel en Rodenrijs van 20.15 uur tot 21.30 uur.
Er zijn voortgezet onderwijs scholen aanwezig uit Lansingerland en uit de omliggende gemeenten.

 

Ontmoeting kernwethouders 22 januari

Wilt u een wethouder spreken? U kunt de kernwethouders ontmoeten op donderdag 22 januari van 9.00 - 10.00 uur.

  • Albert Abee: bibliotheek Berkel en Rodenrijs
  • Jeroen Heuvelink: bibliotheek Bergschenhoek
  • Ankie van Tatenhove: bibliotheek Bleiswijk
 

Informatieavond Veilig Wonen 28 januari

Op woensdag 28 januari 2015 organiseert de gemeente een informatieavond over de preventie van woninginbraken, alert zijn op babbeltrucs en verminderen van overval en diefstal. U kunt met kleine aanpassingen uw eigen veiligheid vergroten. Bijvoorbeeld met betere verlichting maar daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de politie vertellen u daar graag meer over. Lees meer ...

 

Groot onderhoud groen Bleiswijk Oost

De gemeente gaat dit jaar in Bleiswijk Oost groot onderhoud aan het groen uitvoeren. We doen dit om efficiënter en met minder kosten het openbaar groen te beheren. De grenzen van Bleiswijk Oost worden gevormd door de Edisonlan, IJsvogellaan en de Kooilaan (Recreatiegebied Rottemeren). U kunt meedenken en meedoen! Lees meer ...

 

Op naar een compleet Annie M.G. Schmidtpark!

Op naar een compleet Annie M.G. Schmidtpark!
De inrichting van de parkdelen Midden en Zuid van het Annie M.G. Schmidtpark is deze week gestart. Na de voorbereidende grondwerkzaamheden, kan nu de daadwerkelijke inrichting starten. De inrichting van beide delen bestaat onder andere uit het realiseren van wandel- en fietspaden en het planten van bomen en ander groen.
Uiteraard komen er ook verschillende voorzieningen. Het gehele park moet in het derde kwartaal van 2015 volledig zijn ingericht.  Lees meer ...

 

Centrumuitbreiding Bergschenhoek “Het Rondom”

Centrumuitbreiding Bergschenhoek “Het Rondom”

De bouwwerkzaamheden van “Het Rondom” verlopen voorspoedig. In december is de begane grondvloer gestort. Na de kerstvakantie is de aannemer begonnen met het aanbrengen van de wanden op de begane grond. De verwachting is dat de eerste verdiepingsvloer in februari gestort kan worden.

C1000 Veltrop wordt Jumbo Veltrop met een mooie grote winkel op de begane grond van het gebouw. Apotheek Bergschenhoek verhuist ook van de tijdelijke locatie in de Kerkstraat naar “Het Rondom”.
Boven de winkelunits komen 27 appartementen. Er zijn nog een aantal woningen te koop. Meer informatie?

 

Sensoor, dag en nacht tijd voor een gesprek

Sensoor, dag en nacht tijd voor een gesprek
Wilt u ergens anoniem over praten, dan kunt u terecht bij Sensoor. Zij denken met u mee, met tijd en aandacht voor uw verhaal. Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een gesprek via telefoonnummer (010) 31 00 277.
Voor meer informatie: www.sensoor.nl. Deze anonieme hulp is gratis. 

 

Veilig thuis

Veilig thuis
Kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld? Voor advies of hulp belt u Veilig Thuis (Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling) via telefoonnummer (0800) 2000. Meer informatie: www.vooreenveiligthuis.nl.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.