Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 6, 8 februari 2019

Week 6, 8 februari 2019

Inspiratiecafé Tuin van de Toekomst

Inspiratiecafé Tuin van de Toekomst

Eind 2018 ontvingen wij 25 lokale hoveniers bij de eerste editie van het Inspiratiecafé Tuin van de Toekomst. Tijdens deze avond zijn onder leiding van Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel en Kim van der Leest (auteur ‘De Levende Tuin’), inspirerende en praktische mogelijkheden verkend voor het klimaatproof inrichten van tuinen. In maart zal er een tweede inspiratiecafé voor de hoveniers worden georganiseerd. 

Is uw tuin al klaar voor de lente?

Is uw tuin al klaar voor de lente?

Kunt u ook niet wachten om weer wat gezelligs van uw tuin te maken? Een tuin die de afgelopen periode flink wat te verduren heeft gehad. Na alle kou, wind en regen kan deze wel een opknapbeurt gebruiken. Hieronder alvast wat tips en ideeën om hiermee een start te maken. Veel succes!

Lees verder
Ontvang een gratis boom!

Ontvang een gratis boom!

Wij stellen voor inwoners van Lansingerland een gratis boom voor in de tuin beschikbaar. Hiervoor hebben wij een lijst met beschikbare bomen opgesteld. Bekijk de lijst en geef vóór 28 februari uw keuze door aan ons. Wacht niet te lang met bestellen want op=op.

Lees verder
Zelf een kruidentuin aanleggen

Zelf een kruidentuin aanleggen

De aanleg van een kruidentuin is een gemakkelijke eerste stap op het gebied van zelf voedsel verbouwen. Er is niet veel ruimte voor nodig, kruiden vereisen niet al te veel tijd en aandacht en u maakt vrijwel elk gerecht smakelijker door toevoeging van wat verse tuinkruiden. Bovendien hebben verse tuinkruiden een zeer gunstige invloed op de gezondheid: nog een extra reden om ze te kweken en dagelijks te gebruiken.

Lees verder
Lezing 'Bomen over bomen'

Lezing 'Bomen over bomen'

Wilt u meer te weten komen over het belang van bomen in onze leefomgeving? Kom op donderdag 21 februari naar het gemeentehuis van Lansingerland. Dan organiseren we de lezing ‘Bomen over bomen’! De lezing start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Lees verder
Tuinvogelconsulent Henk Starink

Tuinvogelconsulent Henk Starink

"Ik geniet ontzettend van vogels in mijn tuin die telkens terugkomen om voedsel te zoeken, het nestkastje uitproberen of nog laat op de avond mooi zingen. In een vogelvriendelijke tuin gebeurt het pal voor je neus!" Henk Starink is een tuinvogelconsulent van de Vogelbescherming Nederland en hij woont in Bergschenhoek. Tijd voor een kennismaking!

Lees verder
Vangt u al regenwater op?

Vangt u al regenwater op?

Waterbesparing kan op vele manieren bijvoorbeeld door spoelonderbrekers, een waterbesparende douchekop of door een zuinige wasmachine. Waar veel mensen niet direct aan denken is het benutten van regenwater, of beter, hemelwater (ook hagel en sneeuw). We vergeten bijna dat zoet water uit de lucht is gekomen voordat het uit de kraan komt.

Lees verder
Subsidie Tuin van de Toekomst

Subsidie Tuin van de Toekomst

In de vorige nieuwsbrief kondigden we aan dat we op korte termijn een eigen subsidieregeling zouden hebben voor het klimaatbestendig maken van uw tuin. Inmiddels is deze subsidieregeling vastgesteld en kunt u niet alleen bij de hoogheemraadschappen maar ook bij ons terecht voor een subsidie!

Lees verder
Win een vogelvriendelijk tuinadvies!

Win een vogelvriendelijk tuinadvies!

Wilt u ook een persoonlijk tuinadvies van tuinvogelconsulent Henk Starink winnen? Wij geven 5 adviezen weg! Dus wilt u een vogelvriendelijke tuin maar weet u niet waar te beginnen? Leg het voor aan Henk Starink en krijg een persoonlijk advies, toegesneden op uw wensen en mogelijkheden.

Lees verder
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
Heeft u tips of ideeën?

Heeft u leuke, nuttige of handige tips of ideeën voor de Tuin van de Toekomst? Laat het ons weten door een mail te sturen naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl