Week 2, extra editie 2015
In deze nieuwsbrief:
  Lansingerland betuigt steun aan Parijs
  Ontmoetingen met kernwethouders verplaatst
Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Lansingerland betuigt steun aan Parijs

Lansingerland betuigt steun aan Parijs
Burgemeester Coos Rijsdijk roept alle Lansingerlanders op voor een demonstratie als steunbetuiging aan de slachtoffers en de nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs. 

De bijeenkomst begint om 18.00 uur bij het gemeentehuis en vindt tegelijk plaats met de demonstratie in Parijs. Bij de demonstratie in Parijs staan vertegenwoordigers van de pers en de politie centraal, omdat deze twee groepen, die juist de vrijheid en de waarden van onze samenleving bewaken en vertegenwoordigen, doelwit waren van de aanslag.

Programma
Burgemeester Coos Rijsdijk zal tijdens de manifestatie een toespraak houden, gevolgd door een vertegenwoordiger van de lokale pers.

Vele demonstraties
De demonstratie in Lansingerland is niet de enige die vandaag wordt gehouden. In veel steden zoals Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Zoetermeer wordt gedemonstreerd als steunbetuiging.

 

Ontmoetingen met kernwethouders verplaatst

In verband met de solidariteitsbetuiging voor de slachtoffers van de terreuraanslag in Parijs zijn de eerste ontmoetingen met de kernwethouders verplaatst. De nieuwe datum is donderdag 22 januari van 9.00 - 10.00 uur. De locatie volgt nog. 

Een inwoner die een vraag heeft voor een wethouder of met hem/haar van gedachte wil wisselen, hoeft daarvoor niet meer naar het gemeentehuis te komen. In het coalitieakkoord is besloten om voor elke kern een wethouder te benoemen. 

De kernwethouders gaan vanaf 1 januari eens in de zes weken naar de betreffende kern toe. Om zoveel mogelijk inwoners de gelegenheid te geven om een wethouder te spreken komen ze steeds op een andere dag en een ander tijdstip.

De kernwethouders

Wethouders Kern
Albert Abee  Berkel en Rodenrijs
Jeroen Heuvelink  Bergschenhoek
Ankie van Tatenhove     Bleiswijk


Simon Fortuyn is ambassadeur van de kernwethouders.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.