Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 40, 5 oktober 2018

Week 40, 5 oktober 2018

Welkom bij deze eerste editie van de Tuin van de Toekomst nieuwsbrief. Deze kwartaaluitgave informeert, inspireert en geeft ideeën over een groene, klimaatbestendige tuin die klaar is voor de toekomst! Wethouder Simon Fortuyn vertelt u graag waarom zo'n tuin steeds belangrijker wordt.

Hoe groen is uw tuin al?

Hoe groen is uw tuin al?

Termen als klimaatbestendig en vergroenen hoort u tegenwoordig steeds vaker. Wist u dat ongeveer 60% van de buitenruimte uit particuliere tuinen bestaat? Daarom hebben wij uw hulp hard nodig om de buitenruimte te vergroenen!

Lees verder
Vraag subsidie aan!

Vraag subsidie aan!

Om de aanleg van klimaatbestendige tuinen te stimuleren, hebben wij een subsidieregeling opgesteld. Hiermee bieden we u een financieel steuntje in de rug om uw tuin (verder) te vergroenen en toekomstbestendiger te maken. 

Lees verder
Speeddate met een tuinadviseur

Speeddate met een tuinadviseur

Wilt u gratis tuinadvies, kans maken op een regenton of het handboek ‘De levende tuin’ en een goed gesprek over een klimaatbestendige tuin? Kom dan op dinsdag 16 oktober tussen 20.00 en 22.00 uur naar de Tuin van de Toekomst markt in het gemeentehuis.

Lees verder
Tips voor uw tuin

Tips voor uw tuin

Wilt u meer 'leven' in uw tuin en een oplossing bieden voor overtollig regenwater? Met deze tips krijgt u een mooie, groene en levendige tuin die ook nog onderhoudsvriendelijk kan zijn. 

Lees verder
Enquête klimaatverandering

Enquête klimaatverandering

Om een beter beeld te krijgen hoe u denkt over thema’s als wateroverlast, hitte, droogte en klimaatbestendigheid en eventuele overlast die u daardoor ervaart heeft I&O Research een peiling uitgevoerd. De resultaten hiervan worden door ons gebruikt als input voor de klimaatvisie.

Lees verder
Hoe legt u een groen dak aan?

Hoe legt u een groen dak aan?

Groene daken hebben veel positieve effecten. Ze bufferen regenwater, houden het eronder liggende vertrek koel, zorgen voor meer biodiversiteit, binden fijnstof en zien er aantrekkelijk uit. Groene daken zijn als het ware een verlengde van uw tuin, maar dan op hoogte.

Lees verder
Groen ontstresst

Groen ontstresst

Wist u dat een groene omgeving goed is voor onze gezondheid? Onderzoeken laten zien dat groen ontstresst. Hoe dichter u groen bij huis hebt, hoe directer het effect. 

Lees verder
Win een vogelhuisje

Win een vogelhuisje

In elke editie van de Tuin van de Toekomst nieuwsbrief is er iets leuks en toepasselijks te winnen. Dit keer een doorzichtig vogelhuisje. Ziet u dit ook wel in uw tuin hangen? 

Lees verder
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
Heeft u tips of ideeën?

Heeft u leuke, nuttige of handige tips of ideeën voor de Tuin van de Toekomst? Laat het ons weten door een mail te sturen naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl