Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 25, 19 juni 2018

Week 25, 19 juni 2018

Lansingerland heeft nieuw college

Lansingerland heeft nieuw college

Op vrijdagavond 15 juni zijn de nieuwe wethouders van de gemeente Lansingerland geïnstalleerd. Namens Leefbaar3B is Simon Fortuyn benoemd, Kathy Arends namens de VVD, voor het CDA Albert Abee en Ankie van Tatenhove namens de ChristenUnie.

Lees verder
Rectificatie foto herinrichting Noordeindseweg

Rectificatie foto herinrichting Noordeindseweg

In de nieuwsbrief van vorige week is helaas een verkeerde foto geplaatst bij het bericht Inloopavond herinrichting Noordeindseweg. De foto wekte de suggestie dat de poller Herenstraat ook onderdeel uitmaakt van dit project en dat is niet het geval. U kunt zich nog steeds aanmelden voor de inloopavond donderdag 21 juni.

Lees verder
Afscheid van wethouder Heuvelink

Afscheid van wethouder Heuvelink

Tijdens de vergadering van donderdag 14 juni heeft de gemeenteraad van Lansingerland afscheid genomen van wethouder Heuvelink. Burgemeester Van de Stadt bedankte wethouder Heuvelink voor zijn inzet voor de gemeente. Op het terrein van duurzaamheid, natuur- en recreatiegebieden en leefomgeving heeft Heuvelink onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op het beleid.

Lees verder
Veiliger maken rotondes

Veiliger maken rotondes

Wij gaan de rotondes aan de Klapwijkseweg en Boterdorpsweg veiliger maken. Een flink aantal inwoners van de gemeente Lansingerland vindt die rotondes namelijk onoverzichtelijk en onveilig. Er vinden daar ook relatief veel ongevallen plaats. Het is tijd om hierin verandering te brengen.

Lees verder
Vervolgactie graveren en popnagelen

Vervolgactie graveren en popnagelen

Alle afspraken voor het gratis laten graveren van uw autoruiten en vast laten zetten van uw kentekenplaten in juni zijn al vol geboekt. Omdat de actie zo goed is ontvangen werken autobedrijven De Haan en De Rooy graag mee aan een vervolgactie in het najaar. Wilt u hieraan meedoen? Kom dan langs tijdens de actiedagen en schrijf u in!

Lees verder
College houdt kledingbank in stand

College houdt kledingbank in stand

Met het toekennen van een subsidie aan de Stichting Geef een Kans maakt het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland het mogelijk dat de kledingbank in de gemeente blijft bestaan. Volgens het college is een kledingbank in de gemeente een belangrijke toevoeging in het voorzieningenpakket voor inwoners met een minimuminkomen.

Lees verder
Geen treinverkeer Den Haag-Gouda

Geen treinverkeer Den Haag-Gouda

Komend weekend wordt gewerkt bij de treinsporen van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Hierdoor rijden er van zaterdag 23 juni tot en met zondag 24 juni geen treinen tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal-Gouda-Woerden. Kijk voor de meest actuele reisinformatie op ns.nl of 9292.nl.

Lees verder
Oud textiel? Altijd in gesloten zak!

Oud textiel? Altijd in gesloten zak!

Brengt u uw oude kleding, schoenen en ander textiel ook naar de textielcontainer? Doe dit dan altijd in een gesloten zak. Op deze manier kan het niet vies worden en krijgt oude kleding en ander textiel een nieuw leven! Benieuwd wat er gebeurt met de ingezamelde kleding? Bekijk het filmpje! 

Lees verder
Zomerexpo 2018 in Kunstgalerie

Zomerexpo 2018 in Kunstgalerie

Van 16 juni tot en met 5 augustus 2018 organiseert de Kunstgalerie Bleiswijk een Zomerexpo voor getalenteerde leerlingen van de verschillende kunstdocenten in Lansingerland. Ruim 100 werken van meer dan 60 cursisten worden in deze periode tentoongesteld in de galerie.

Lees verder
Wolfert Lansing zamelt afval in

Wolfert Lansing zamelt afval in

Klas 1B van Wolfert Lansing heeft zich de afgelopen maanden ingezet om zwerfafval in te zamelen. Als beloning gaan de leerlingen met korting richting de Efteling. Een mooie afsluiter van het schooljaar en van het schoolproject. Hollebolle Gijs zal trots zijn op hun inzet. En hij is niet de enige! 

Lees verder
Voorstelling: Vreemde Gasten

Voorstelling: Vreemde Gasten

Samen met Theater ’t Web werken wij met Music Generations aan een muzikale voorstelling waarin Lansingerlanders en vluchtelingen vertellen, zingen en rappen over gastvrijheid. Kunt u zingen, rappen en/of verhalen vertellen, dan bent u
welkom bij de workshops op 22 en 23 juni en om mee te doen aan de voorstelling op 30 juni!

Lees verder
Afsluitingen rijstroken A12

Afsluitingen rijstroken A12

Om veilig vloerplaten te kunnen monteren op het viaduct van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer boven de A12, is de snelweg tussen afslag Bleiswijk (8) en Zoetermeer (7) tijdelijk afgesloten. Dinsdag 26 juni is één rijstrook richting Den Haag tussen 23.00 uur en 5.00 uur afgesloten. Op woensdag 27 juni gebeurt dit in de richting van Gouda. 

Lees verder

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Uw evenement in onze activiteitenagenda?

In Lansingerland worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Van Hippische evenementen tot Foodfestivals, van exposities tot open monumentendagen. Iedereen die een evenement of activiteit organiseert dat in Lansingerland plaatsvindt en mogelijk voor onze inwoners interessant is, kan dit zelf aanmelden voor plaatsing in de activiteitenagenda. De agenda is te zien op onze website en via de LansingerlandApp.