Week 52, 23 december 2014
In deze nieuwsbrief:
  Fijne feestdagen en een gezond 2015
  Metropoolregio start 1 januari
  Laatste kans om zelf energie op te wekken!
  Goed voor Elkaar: Hulp en ondersteuning
  Een luisterend oor
  Inbrekers gepakt dankzij alerte buurtbewoners
  Bewonersavonden geluidschermen N209
  Sport & Experience Day, een groot succes!
  Bergschenhoek: Centrum

Agenda

Zondag 28 december:

Vlooienmarkt Sporthal Oostmeer

Woensdag 31 december:

The New Beginning 2015, oud- en nieuwjaarsfeest

Woensdag 31 december t/m donderdag 1 januari:

The New Beginning 2015, oud- en nieuwjaarsfeest

Zaterdag 3 januari:

Reginale veldrit KWU

Maandag 5 januari t/m vrijdag 6 februari:

Expositie ZEILfonds

Dinsdag 6 januari:

Vergadering Presentatieavonden

Dinsdag 13 januari:

Vergadering Commissie Ruimte

Woensdag 14 januari:

Vergadering Commissie Algemeen Bestuur

Donderdag 15 januari:

Vergadering Commissie Samenleving

Nieuwjaarsreceptie en uitreiking Vrijwilligersprijs 2014

Maandag 5 januari van 19.00 - 21.00 uur Lees meer ...

Besluitenlijst Raad en Commissies

Wilt u weten wat er in de commissies en de gemeenteraad besloten is?
Kijk op de pagina Besluitenlijst raad en commissies.

Openingstijden


Gemeentehuis Lansingerland
Servicepunt Bleiswijk
Gemeentewerf
Afvalbrengstation


 

Vacatures

Applicatiebeheerder GWS (2 functies)
Adviseur Veiligheid
Teamleider Participatie

Colofon

Contact

Iets kapot, kwijt of niet in orde

Lansingerland app

Facebook Twitter Youtube
 

Fijne feestdagen en een gezond 2015

Fijne feestdagen en een gezond 2015

Wij zijn gesloten van donderdag 25 december tot en met zaterdag 3 januari.

Wettelijke verplichtingen

De gemeente is wel bereikbaar voor het bieden van de wettelijke en noodzakelijke ondersteuning in deze periode. De publieksbalies zijn op maandag 29 en woensdag 31 december van 9.00 tot 10.00 uur geopend. Je kunt er dan terecht voor het doen van aangifte van geboorte en overlijden. Verder kunnen we vanwege de beperkte openstelling alleen heel dringende zaken op het gebied van burgerzaken en sociale zaken behandelen. Lees meer ...

 

Metropoolregio start 1 januari

De Eerste Kamer heeft op 16 december ingestemd met de opheffing van de zogenaamde Plusregio’s in ons land. Daarmee komt er een einde aan de huidige Stadsregio Rotterdam, waar Lansingerland deel van uitmaakt, en Stadsgewest Haaglanden. De komende periode handelen ze nog de lopende zaken af. Lees meer ...

 

Laatste kans om zelf energie op te wekken!

Laatste kans om zelf energie op te wekken!
Zelf energie opwekken? Dat kan. Je hebt nog tot donderdag 25 december de tijd om je vrijblijvend in te schrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen via www.SamenZonneEnergie.nl.  Na inschrijving ontvang je direct een persoonlijk aanbod van de leverancier die de veiling heeft gewonnen.

 

Goed voor Elkaar: Hulp en ondersteuning

Goed voor Elkaar: Hulp en ondersteuning

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor (nieuwe) taken op het gebied van hulp, ondersteuning en begeleiding van inwoners. Te denken valt daarbij aan de jeugdhulp, hulp en ondersteuning aan ouderen, het begeleiden van inwoners bij het vinden van een baan en het – zo nodig – verstrekken van een uitkering.

Waar kun je terecht met vragen over hulp en ondersteuning?
De gemeente werkt nauw samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Kwadraad en Welzijn Lansingerland. Per hulp- en ondersteuningsvraag kijken deze instanties wie jou het beste kan helpen, zodat je zo snel mogelijk antwoord krijgt op je vraag. Je kunt terecht bij: Lees meer ...

 

Een luisterend oor

Een luisterend oor
Heb jij problemen, wil jij ergens advies over of schaam jij je ergens voor? Waar het ook over gaat, je kunt bij de hulplijn van Sensoor terecht. De hulplijn wordt bemand door professioneel opgeleide vrijwilligers. De hulplijn is voor volwassenen vanaf 18 jaar. Het lokale telefoonnummer is 010-31 00 277. Voor meer informatie: www.sensoor.nl.

 

Inbrekers gepakt dankzij alerte buurtbewoners

Inbrekers gepakt dankzij alerte buurtbewoners
Op de Blankenweg in Bergschenhoek werd op zaterdag 13 december jl. een woninginbraak gepleegd. Een alerte buurman zag dit en belde 112. Een samenwerking tussen buurtbewoners en de politie zorgde ervoor dat 4 van de 5 inbrekers opgepakt konden worden. Er kwam zelfs een helikopter met infrarood camera’s aan te pas.

Een perfect voorbeeld van sociale controle in een wijk vindt onze burgemeester. Als we met elkaar opletten en ons met elkaar verantwoordelijk voelen, kan dit leiden tot grote successen zoals in dit geval het oppakken van 4 inbrekers!  Op maandag 22 december bedankte burgemeester Coos Rijndijk bewoners van de Blankenweg met een bos bloemen.

In november is onze wintercampagne “Maak het inbrekers niet te makkelijk” gestart. Tijdens de donkere wintermaanden surveilleren politie, gemeente, Buurttoezicht en 3B wonen extra om woninginbraken te voorkomen. Ook u kunt een steentje bijdragen om uw woning en omgeving inbraakveiliger te maken. Kijk op www.politiekeurmerk.nl  voor tips over inbraakveiligheid.

Ziet u een verdachte situatie in uw woonwijk of een paar straten verderop, bel dan 112. Is de situatie niet verdacht, maar kent u de dader of heeft u andere informatie, meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Bewonersavonden geluidschermen N209

Bewonersavonden geluidschermen N209
Je bent van harte welkom op de vervolgbewonersavonden voor de beoogde geluidsschermen N209. Voor Bergschenhoek is dit op dinsdag 13 januari en voor Bleiswijk woensdag 14 januari. Beide avonden vinden plaats in het gemeentehuis van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Lees meer ...

 

Sport & Experience Day, een groot succes!

Sport & Experience Day, een groot succes!
Op maandag 22 december opende burgemeester Coos Rijndijk de 1e editie van de Sport & Experience Day in sporthal “De Ackers” in Bergschenhoek. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar konden tijdens dit evenement verschillende sporten en activiteiten ervaren.

Een tennisles van Tennisschool Mentink, circus trucjes leren van circusvereniging Ravioli, drummen op een skippybal met Drumtastic en judoën met Omnisport, er was van alles te doen. Het initiatief voor dit evenement kwam van Joost Pleune van Team4Talent en Sytse Meijer van Jeugd Jongerenwerk Lansingerland.
Kijk voor meer evenementen en informatie op http://www.team4talent.org

 

Bergschenhoek: Centrum

In Bergschenhoek Centrum wordt een winkelcentrum met parkeergarage gebouwd. Maandag 5 januari wordt gestart met  het verwijderen van de damwanden voor de nieuwe parkeergarage. Hiervoor wordt een kraan gebruikt. Deze kraan staat in de Kerkstraat. Hierdoor is verkeer niet mogelijk tussen het Rondom en de Smitshoek tot 9 januari.

 

Openbare bekendmakingen

Voor bepaalde activiteiten geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Alle afgegeven vergunningen moet de gemeente bekend maken. Dit gebeurt in de vorm van officiële bekendmakingen die we iedere week publiceren. Ook (het aanpassen van) bestemmingsplannen publiceren wij iedere week.

De gemeente publiceert deze openbare bekendmakingen op de pagina Gemeenteblad. Via de Lansingerland app kunt u eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart.