Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 19, 8 mei 2018

Week 19, 8 mei 2018

Energiecoaches gezocht!

Energiecoaches gezocht!

Bent u geïnteresseerd in duurzaamheid en de energietransitie? Heeft u bijvoorbeeld zelf al energiebesparende maatregelen genomen of heeft u er op een andere manier ervaring mee? Dan is Nieuwe Lansinger Stroom (de energie coöperatie van Lansingerland) op zoek naar u!

Lees verder
Ophalen oud papier dag eerder

Ophalen oud papier dag eerder

Wordt het oud papier en karton (OPK) normaal gesproken op donderdag bij u opgehaald? Donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag. Renewi haalt daarom het oud papier en karton woensdag 9 mei bij u op. Kijk op de Afvalwijzer app of dit ook voor u geldt.

Gemeentehuis en servicepunt

Gemeentehuis en servicepunt

Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 11 mei (dag na Hemelvaart) zijn het gemeentehuis in Bergschenhoek en het servicepunt in Bleiswijk gesloten. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten digitaal aanvragen.

Lees verder
Wanneer wordt uw afval opgehaald?

Wanneer wordt uw afval opgehaald?

Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, haalt Renewi geen afval op. Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is dan gesloten. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor uw gewijzigde inzameldag. Zo weet u precies wanneer het afval bij u wordt opgehaald.

Lees verder
Spoorwerkzaamheden in Hemelvaartsweekend

Spoorwerkzaamheden in Hemelvaartsweekend

Tijdens het Hemelvaartsweekend wordt gewerkt bij de treinsporen bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Hierdoor is er van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei geen treinverkeer mogelijk op het traject Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal- Gouda-Woerden.

Lees verder
Nieuwe informatiepanelen

Nieuwe informatiepanelen

De groene vitrinekasten in de Rottemeren zijn vervangen door nieuwe informatiepanelen: stoere houten palen met daartussen een fleurig paneel. Hierop kunnen recreanten zich oriënteren via de kaart van het gebied, ontdekken wat er allemaal te doen is en welke wandelingen zijn uitgezet. 

Lees verder
Onderhoud rioolkolken

Onderhoud rioolkolken

Om verstoppingen in het riool te voorkomen worden jaarlijks alle straat- en stoepkolken en lijngoten in de openbare weg in Lansingerland leeg gezogen. Vandaag, dinsdag 8 mei, start Jansen Rioolreiniging met de werkzaamheden in Bleiswijk. Eind mei volgt Bergschenhoek en half juni is Berkel en Rodenrijs aan de beurt.

Lees verder
Wat is uw mening over onze kust?

Wat is uw mening over onze kust?

In Zuid-Holland zijn we trots op de kust. De natuurgebieden, mooie landgoederen, kleurrijke bollenvelden, badplaatsen en veel recreatiemogelijkheden maken het een aantrekkelijk gebied. Voor de toekomst van onze krachtige kust hoort Provincie Zuid-Holland graag uw mening via een enquête!  

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Uw evenement in onze activiteitenagenda?

In Lansingerland worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Van Hippische evenementen tot Foodfestivals, van exposities tot open monumentendagen. Iedereen die een evenement of activiteit organiseert dat in Lansingerland plaatsvindt en mogelijk voor onze inwoners interessant is, kan dit zelf aanmelden voor plaatsing in de activiteitenagenda. De agenda is te zien op onze website en via de LansingerlandApp.