Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 11, 13 maart 2018

Week 11, 13 maart 2018

Beste inwoners van Lansingerland

Beste inwoners van Lansingerland

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Door te gaan stemmen bepaalt ú hoe onze gemeente wordt bestuurd. Welke partij krijgt uw stem? Vul het Kieskompas Lansingerland in om erachter te komen met welke partij u de meeste overeenkomsten heeft! Alle informatie vindt u op www.lansingerland.nl/verkiezingen.

Niet vergeten, gratis compost!

Niet vergeten, gratis compost!

Zaterdag 17 maart kunt u tijdens de Landelijke compostdag, gratis compost ophalen bij de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs en het afvalbrengstation Bergschenhoek. U bent tussen 09.00 en 15.00 uur van harte welkom!

Lees verder
Meedoen met Landelijke Opschoondag

Meedoen met Landelijke Opschoondag

Zaterdag 24 maart is het de Landelijke Opschoondag. Ook in Lansingerland zijn er schoonmaak acties georganiseerd. Zo wordt er zwerfafval opgeruimd in de Tuin van Floddertje en rond de Berkelse Plas. Wilt u meedoen? Kijk op de website van Supporter van Schoon voor acties bij u in de buurt en sluit u aan!

Lees verder
IJspret in de Uithof

IJspret in de Uithof

Ruim 800 enthousiaste Lansingerlanders hebben genoten van een gratis schaatsdag in De Uithof! Op woensdag 7 maart was ook oud-Olympisch kampioen Gianni Romme aanwezig voor een korte clinic. Inwoner René Heemskerk kreeg privé start-les van hem.

Lees verder
Opening Week van het Geld

Opening Week van het Geld

Wethouders Ankie van Tatenhove, Jeroen Heuvelink en Albert Abee hebben maandagochtend 12 maart op drie scholen in Lansingerland De Week van het Geld geopend. De wethouders werden vergezeld door Mr. Cash. Bij de basisscholen De Poort, Groenehoek en de Klipper draait het deze hele week om geld.

Lees verder
Tractormuseum Molenaar op tv

Tractormuseum Molenaar op tv

Jan en Ina Molenaar uit Berkel en Rodenrijs verzamelen al 25 jaar tractoren. Met hun unieke en historische collectie zijn zij woensdag 14 maart om 21.30 uur te zien in het SBS6-programma ‘Verzamelkoorts’. Kijkers kunnen stemmen wie de leukste en interessantste verzameling van die avond heeft. De winnaar gaat door naar de finale in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Duurzame en gasloze wijk

Duurzame en gasloze wijk

Donderdag 8 maart hebben de gemeente Lansingerland, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Vink Ontwikkeling de anterieure overeenkomst gesloten voor een woningontwikkeling op het terrein van de voormalige palletfabriek Hordijk in Berkel en Rodenrijs. Het plan bestaat uit de realisatie van circa 120 gasloze woningen.

Lees verder
Sneller hulp bij betalingsachterstand

Sneller hulp bij betalingsachterstand

Met de ondertekening van het convenant Vroeg Erop Af probeert wethouder Ankie van Tatenhove samen met de partners 3B Wonen en Kwadraad te voorkomen dat financiële problemen bij inwoners te groot worden.

Lees verder
Realisatie A16 Rotterdam

Realisatie A16 Rotterdam

Rijkswaterstaat heeft het voornemen de realisatie van de A16 Rotterdam te gunnen aan De Groene Boog. Een combinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en voorfinancieren van het project.

Lees verder
Broedseizoen begint weer

Broedseizoen begint weer

Op 15 maart gaat het broedseizoen in. Om de weidevogels niet te storen geldt een aanlijnplicht voor honden ook buiten de bebouwde kom. Honden mogen wel loslopen op plaatsen die daarvoor aangewezen zijn door het college. Weet u waar uw hond los mag lopen?

Lees verder
Duurzaam project Meerpolder

Duurzaam project Meerpolder

Donderdag 8 maart 2018 hebben wethouder Albert Abee, Jan Droogers (Van der Lecq en Droogers) en Bob Bax (Zondag Ontwikkeling) hun handtekening gezet onder de overeenkomst van de Vlinderhof. Dit project ligt tussen de Naardermeerstraat en het naastgelegen water in de Meerpolder, in Berkel en Rodenrijs.

Lees verder
Training voor mantelzorgers

Training voor mantelzorgers

Als mantelzorger doet u meer dan alleen zorgen. U bent degene die alles regelt en dat kan best veel zijn. Een goed en ondersteunend netwerk kan hierbij helpen. Wie het lastig vindt om contacten te leggen, herstellen of onderhouden is er een speciale training 'Sociaal Sterk. Deze gratis training voor mantelzorgers start maandag 19 maart en wordt verzorgd door Kwadraad en Welzijn Lansingerland.

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Uw evenement in onze activiteitenagenda?

In Lansingerland worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Van Hippische evenementen tot Foodfestivals, van exposities tot open monumentendagen. Iedereen die een evenement of activiteit organiseert dat in Lansingerland plaatsvindt en mogelijk voor onze inwoners interessant is, kan dit zelf aanmelden voor plaatsing in de activiteitenagenda. De agenda is te zien op onze website en via de LansingerlandApp.