Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 7, 13 februari 2018

Week 7, 13 februari 2018

Opening Zangfietspad Lansingerland

Opening Zangfietspad Lansingerland

Vrijdag 16 februari om 14.30 uur vindt de officiële opening van het Zangfietspad Lansingerland plaats. Burgemeester Pieter van de Stadt onthult samen met Silvia Wessels, die het burgerinitiatief heeft ingediend, het bord langs het fietspad op de locatie: hoek Offenbachplantsoen/fietspad Landscheiding. Bent u er bij? Wij zien u graag, het liefst op de fiets!

Lees verder
Lokale belastingaanslag verstuurd

Lokale belastingaanslag verstuurd

In de periode van 10 tot en met 24 februari ontvangt u de belastingaanslag lokale belastingen. Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie en Waardebepaling (SVHW) verstuurt de lokale belastingaanslag namens de gemeente Lansingerland. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post.

Lees verder
Infoavond winkelcentrum Berkel

Infoavond winkelcentrum Berkel

Woensdag 21 februari is er een informatieavond over de uitbreiding van het winkelcentrum in Berkel en Rodenrijs. Tijdens deze avond presenteren wij het concept Voorlopig Ontwerp en kunt u vragen stellen. U bent van harte welkom om 19.00 uur in 't Manneke!

Lees verder
Schooltuin Bleiswijk

Schooltuin Bleiswijk

De eerste stap is gezet voor een schooltuin aan de Wilgenlei in Bleiswijk. Melanchthon Business School Bleiswijk vormt een lokaal expertisecentrum voor leefomgeving, leefstijl en gezonde voeding. De school wil deze kennis graag delen met de kinderen van alle Bleiswijkse basisscholen en van BSO ‘Zus en Zo’. Met een schooltuin komen de schoolkinderen van Bleiswijk in contact met natuur en groen.

Lees verder
Doet u mee met Landelijke Opschoondag?

Doet u mee met Landelijke Opschoondag?

Op zaterdag 24 maart gaan we samen aan de slag voor een schonere omgeving! Hét moment om samen met uw buurt of vereniging voor meer bewustzijn rondom zwerfafval te zorgen. Meedoen is hartstikke leuk en eigenlijk heel eenvoudig. Heeft u een leuk idee voor een opruimactie? Laat het ons voor 9 maart weten via afval@lansingerland.nl.  

Lees verder
Opnieuw in zee met jeugdfondsen

Opnieuw in zee met jeugdfondsen

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 7 februari in cultuurhuis ’t Web in Bleiswijk overeenkomsten getekend met het jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds. Hierdoor is het voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om contributies te betalen mogelijk om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging. 

 

Lees verder
Inspiratiecafé duurzame Vogelbuurt

Inspiratiecafé duurzame Vogelbuurt

Volgend jaar starten we met de vervanging van de riolering in de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs. Hierna wordt in overleg met de bewoners de openbare ruimte opnieuw ingericht. Deze herinrichting is een enorme kans om met elkaar duurzame ideeën voor de buurt te bedenken. Daarom organiseren we op zaterdag 17 februari een inspiratiecafé voor bewoners van de Vogelbuurt.

Lees verder
Inloopavond Noordeindseweg

Inloopavond Noordeindseweg

Donderdag 15 februari kunt u tijdens de inloopavond het concept-ontwerp voor de herininrichting van de Noordeindseweg zien. Wij horen dan graag wat u van de plannen vindt en er is gelegenheid om vragen te stellen. U kunt ook via het reactieformulier aan ons laten weten wat u van het ontwerp vindt.

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Bent u al lid van het Burgerpanel?

Heeft u een mening over vraagstukken van de gemeente? En bent u ouder dan 14 jaar en woonachtig in Lansingerland? Dan nodigen we u van harte uit om lid te worden van het digitale burgerpanel!
Circa 4 keer per jaar ontvangt u per email een peiling met gemiddeld 15 vragen. Aanmelden kan via: www.burgerpanellansingerland.nl