Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 4, 23 januari 2018

Week 4, 23 januari 2018

Trouwplannen? Kom naar de Love and Marriage beurs!

Trouwplannen? Kom naar de Love and Marriage beurs!

Aanstaande zaterdag en zondag staan wij met een stand op de Love and Marriage beurs in de oude Van Nelle fabriek in Rotterdam. De beurs is het grootste wedding event van Nederland met circa 100 stands. Bij het plannen van jullie droombruiloft mag een bezoek aan deze beurs niet ontbreken!

Lees verder
Jongens verzamelen 400 kerstbomen

Jongens verzamelen 400 kerstbomen

Vijf stoere jongens uit Lansingerland hebben in de eerste week van het nieuwe jaar bijna 400 kerstbomen opgehaald. De fanatiekelingen werden donderdagmiddag 18 januari in het zonnetje gezet door wethouder Simon Fortuyn. Om hun inspanningen te belonen wordt het opgehaalde bedrag van bijna € 200,- euro (€ 0,50 per boom) verdubbeld naar € 400,-.

Lees verder
Stormachtige dag bij de buitendienst

Stormachtige dag bij de buitendienst

Donderdag 18 januari raasde er een storm over Nederland. Ook in Lansingerland was het raak en zijn er maar liefst 54 meldingen binnengekomen over vallende takken, kapot gewaaide lichtmasten en omgewaaide bomen. De buitendienst van de gemeente Lansingerland startte op woensdag met de voorbereidingen. 

Lees verder
Verkoop Polderhuis

Verkoop Polderhuis

De gemeente heeft besloten om het rijksmonument het Polderhuis aan de Bergweg-Noord 1-5, inclusief kavel, in Bergschenhoek te verkopen. Het Polderhuis is een markant pand, met een rijke historie en heeft een zeer goede ligging. Heeft u interesse? Er zijn 4 momenten ingepland waarop u het pand kunt bezichtigen.

Lees verder
Winnaars Nieuwjaarsvegen bekend!

Winnaars Nieuwjaarsvegen bekend!

Eind 2017 deden wij een oproep aan u om foto’s in te sturen waarop u samen met uw buren in actie komt tijdens het Nieuwjaarsvegen. Wij hebben foto’s ontvangen van enthousiaste bewoners die hun straat schoonmaakten. Vijf straten hebben hiermee een waardecheque voor een straatfeest ter waarde van € 250,- gewonnen.

Lees verder
Informatiemarkt kindcentrum Rodenrijs

Informatiemarkt kindcentrum Rodenrijs

Basisscholen Prins Willem-Alexander en De Kwakel in Berkel en Rodenrijs krijgen een nieuw schoolgebouw. 
Voor ouders/verzorgers, omwonenden en geïnteresseerden organiseert het projectteam op donderdag 1 februari 2018 een informatiemarkt in het gemeentehuis in Bergschenhoek. 

Lees verder
1e jeugdvoorstelling Theater 't Web

1e jeugdvoorstelling Theater 't Web

Zaterdag 20 januari was Theater 't Web, het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web in Bleiswijk, gevuld met tientallen jongeren en hun ouders. Ze zagen daar de voorstelling 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' van de bekende verhalenverteller Erik Borrias. Omdat dit de eerste jeugdvoorstelling in het theater was, werden de bezoekers feestelijk ontvangen op de rode loper.

Paddentrek, helpt u mee?

Paddentrek, helpt u mee?

Over een paar weken gaan de padden weer op pad voor de jaarlijkse voorjaarstrek van winterverblijf naar voortplantingsplaats. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zoekt 250 vrijwilligers om o.a. in Bergschenhoek padden, kikkers en salamanders over te zetten.

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Bent u al lid van het Burgerpanel?

Heeft u een mening over vraagstukken van de gemeente? En bent u ouder dan 14 jaar en woonachtig in Lansingerland? Dan nodigen we u van harte uit om lid te worden van het digitale burgerpanel!
Circa 4 keer per jaar ontvangt u per email een peiling met gemiddeld 15 vragen. Aanmelden kan via: www.burgerpanellansingerland.nl