Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 40, 3 oktober 2017

Week 40, 3 oktober 2017

Zilveren erepenning voor Chantal Blaak

Zilveren erepenning voor Chantal Blaak

Op woensdag 27 september werd wereldkampioene op de weg Chantal Blaak gehuldigd op het bordes voor het gemeentehuis van Lansingerland. Burgemeester en wethouders besloten om Chantal Blaak de zilveren erepenning toe te kennen voor haar wereldprestatie.

Lees verder
Prijsuitreiking creatieve wedstrijd

Prijsuitreiking creatieve wedstrijd

Wethouder Ankie van Tatenhove opent de Kunsttoer op vrijdagavond 6 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis. Tijdens de openingsavond van de Kunsttoer worden ook de winnaars van de creatieve wedstrijd ‘Lansingerland door jouw ogen’ bekend gemaakt. Deze unieke activiteit maakt onderdeel uit van het jubileumjaar 10 jaar Lansingerland.

Lees verder
Klas 3B wint samenwerkingsprijs!

Klas 3B wint samenwerkingsprijs!

Tijdens Expeditie Lansingerland konden de deelnemende klassen twee prijzen winnen: de samenwerkingsprijs en de expeditiefotoprijs. Klas 3B van het Melanchthon Bergschenhoek is de winnaar van de samenwerkingsprijs. Deze klas is de best samenwerkende (brug)klas van heel Lansingerland!

Lees verder
Pilot nachtmetro regio Rotterdam

Pilot nachtmetro regio Rotterdam

Eind 2017 start een pilot met de nachtmetro in de Rotterdamse regio. De RET metrolijnen rijden in de weekenden een uur langer door. De proef die een jaar duurt en de eerste nachtmetro van Nederland is, is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. 

Lees verder
Huisvesting De Blesewic

Huisvesting De Blesewic

Met een handtekening van wethouder Jeroen Heuvelink en voorzitter van de Raad van Bestuur van CVO Henk Post onder een overeenkomst over huisvestingsgelden kan Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk werken aan de toekomst en investeren in de kwaliteit van het onderwijs. 

Lees verder
Bent u duurzaam bezig?

Bent u duurzaam bezig?

Op dinsdag 10 oktober is het weer zover, de Dag van de Duurzaamheid! Op deze dag worden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Wat doet u op de Dag van de Duurzaamheid?

Lees verder
Verspreiding jodiumtabletten

Verspreiding jodiumtabletten

De overheid verspreidt vanaf 10 oktober 2017 jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. De regio Rotterdam-Rijnmond valt binnen de 100 km zone en daarom ontvangen in alle Rijnmondgemeenten kinderen tot 18 jaar de jodiumpillen per post.

Lees verder
Cilindertrekbeveiliging

Cilindertrekbeveiliging

Cilindertrekken is een manier van inbreken die helaas steeds vaker voorkomt. Bij cilindertrekken wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten, hierdoor breekt de cilinder af. Binnen 30 seconden kan een inbreker geruisloos binnen zijn. Om dit tegen te gaan kunt u veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging monteren óf de huidige cilinders vervangen door een cilinder met SKG keurmerk.

Lees verder
Aanpak buurtpark Klaverweide

Aanpak buurtpark Klaverweide

Het groen en de speelplekken in het buurtpark de Klaverweide in Berkel en Rodenrijs zijn aan groot onderhoud toe. Bewoners en omwonenden konden reageren op het ontwerp en mee beslissen over de keuze van één nieuw speeltoestel. Wij hebben in totaal 84 reacties ontvangen. De ontvangen reacties zijn verwerkt en de meerderheid van de stemmen heeft gekozen voor de vogelnestschommel.

Lees verder

Enquête halte Rodenrijs

Enquête halte Rodenrijs

De gemeente wil de parkeervoorzieningen bij metrohalte Rodenrijs verbeteren. Ook willen wij de reiziger stimuleren meer met de fiets te komen. We horen het graag hoe we het voor u aantrekkelijker kunnen maken. Vult u ook de enquête in

facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Exposeren in het gemeentehuis?

In de hal van het gemeentehuis zijn er regelmatig exposities en tentoonstellingen. Woont u in Lansingerland en wilt u gebruik maken van de hal om uw werken te tonen? Stuur dan een mail naar info@lansingerland.nl. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.