Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 39, 26 september 2017

Week 39, 26 september 2017

Woensdag 27 september huldiging Chantal Blaak

Woensdag 27 september huldiging Chantal Blaak

Burgemeester Pieter van de Stadt ontvangt Chantal om 16.00 uur buiten op het bordes van het gemeentehuis. U bent van harte uitgenodigd om deze feestelijke huldiging bij te wonen.

Lees verder
Lagere lasten voor inwoners

Lagere lasten voor inwoners

Het college van burgemeester en wethouders presenteert in zijn laatste begroting aan de gemeenteraad een solide en sluitende meerjarenbegroting met oplopende reserves, dalende schulden, toenemend weerstandsvermogen en een structurele verlaging van de lokale lastendruk voor de inwoners. Lansingerland plukt de vruchten van vier jaar constructieve politieke samenwerking. 

Lees verder
Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers in het zonnetje

Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet, organiseren het Steunpunt Mantelzorg en de gemeente Lansingerland die dag in het gemeentehuis een feestelijk en afwisselend programma voor alle mantelzorgers die in Lansingerland wonen en staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg.

Lees verder
Koos de Vuilnisman bij Willibrord

Koos de Vuilnisman bij Willibrord

Koos de Vuilnisman bezocht maandag 25 september met wethouder Simon Fortuyn basisschool de Willibrord in Bergschenhoek. Leerlingen van groep 8 kregen vorig jaar les over afval van Koos. De kinderen maakten een tekening over het thema afval. Senna Rijsdijk won met haar tekening over afval scheiden.

Lees verder
10 jaar Buurttoezicht Lansingerland

10 jaar Buurttoezicht Lansingerland

Het 10-jarig bestaan van Buurttoezicht Lansingerland was een goede reden om zeer betrokken buurttoezichthouders uit te nodigen voor een feestelijk samenkomen. Burgemeester Pieter van de Stadt: ''ik heb ongelooflijk veel support voor deze club, ze kunnen altijd op mij rekenen''. 

Lees verder
Jongeren willen meer sporten

Jongeren willen meer sporten

De jeugd in Lansingerland wil vooral meer ruimte voor sport. Dat is een van de eerste uitkomsten van een onderzoek naar vrijetijdsbesteding van jongeren. Wethouder Jeroen Heuvelink vroeg jongeren deze zomer in een filmpje om mee te doen aan een enquête over vrijetijdsbesteding van jongeren tussen 12 en 25 jaar.

Lees verder
Informatiebord Idylle onthuld

Informatiebord Idylle onthuld

Afgelopen zaterdag 23 september is door Wethouder Simon Fortuyn en initiatiefnemer Jan Greeve een informatiebord aan de Idylle onthuld. De onthulling heeft plaatsgevonden onder grote belangstelling van omwonenden en de vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwacht Rotta.

Lees verder
Monumenten in Lansingerland

Monumenten in Lansingerland

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van de historische binnensteden en dorpskernen. Ook Lansingerland heeft mooie historische panden. De gemeente kent bij elkaar 44 gemeentelijke monumenten, 16 Rijksmonumenten en nog veel meer bijzondere cultuurhistorische objecten. U kunt een selectie hiervan zien in de Monumenten App.

Lees verder
Eindadvies luchthavenbesluit RTHA

Eindadvies luchthavenbesluit RTHA

Afgelopen vrijdag heeft de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport (BRR) het advies over het door de staatssecretaris te nemen luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA) aangeboden aan het Ministerie van I&M. De BRR is als bestuurlijk overlegplatform nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de luchthaven. 

Lees verder
Lezing over klimaatverandering

Lezing over klimaatverandering

Tijdens de najaarseditie van de Week van ons Water verzorgt Ed Aldus, de bekende weerman van RTV Rijnmond een lezing over het weer, klimaatverandering en ons gedrag. Hij neemt u op 19 oktober mee in een boeiende en toegankelijke lezing en laat zien dat het weer de laatste decennia van extremen aan elkaar hangt.

Lees verder
Cyclomedia maakt beeldopnames

Cyclomedia maakt beeldopnames

Van begin oktober tot en met eind november maakt CycloMedia foto’s van de openbare ruimte. Cyclomedia is een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaltbommel, dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. 

Lees verder
Vervanging riolering Nieuwstraat

Vervanging riolering Nieuwstraat

Van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 17 november 2017 wordt de Nieuwstraat in Berkel en Rodenrijs afgesloten voor doorgaand autoverkeer in verband met vervanging van de riolering in deze straat. Bestemmingsverkeer is dan slechts beperkt mogelijk. Ter plaatse worden omleidingsroutes aangegeven.

Lees verder
Natuursteenbestrating Poppetjesbrug

Natuursteenbestrating Poppetjesbrug

Maandagavond 25 september is de alternatieve bestrating aangebracht bij de Poppetjesbrug in Bleiswijk. Dit is een pilot. Wanneer de gekozen oplossing voor de bestrating in het na te streven beeld past, zijn de Dorpsstraat en brug Plaats aan de beurt. We streven ernaar deze werkzaamheden in de week van 16 tot en met 20 oktober, te laten plaatsvinden.

Lees verder
facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Uw evenement in onze activiteitenagenda?

In Lansingerland worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Van Hippische evenementen tot Foodfestivals, van exposities tot open monumentendagen. Iedereen die een evenement of activiteit organiseert dat in Lansingerland plaatsvindt en mogelijk voor onze inwoners interessant is, kan dit zelf aanmelden voor plaatsing in de activiteitenagenda. De agenda is te zien op onze website en via de LansingerlandApp.